Perjantai-iltaani kuuluu rentoa kotoilua ja keittiösuunnitelman työstämistä kotisohvalta käsin. ♥ Valitsin yhteistyökumppanikseni Epoq Keittiön, joka tarjoaa monipuolisen kokoelman tyylikkäitä kalustevaihtoehtoja sekä laajan sisustukseen sopivan kodinkonevalikoiman alan johtavilta valmistajilta. Suomessa Epoq-keittiöitä välittää Gigantti ja koko paketin saa kätevästi saman katon alta erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Valintaani vaikutti myös se, että voin ideoida keittiöni täysin itse hyödyntämällä Epoq -suunnitteluohjelmaa, jonka jälkeen oma keittiöneuvojani ottaa yhteyttä ja auttaa minua suunnitelman ja valmiin keittiön välillä, varmistaen kalusteiden sopivuuden sekä mahdolliset muut rajoitukset ja huomioitavat seikat. 

Omakotivalkoinen_114999.jpg

Omakotivalkoinen_1139.jpg

Epoq_2.jpg

Epoq3.jpg

Epoq -keittiösuunnitteluohjelman parissa olenkin tänä iltana viihtynyt ja suunnitelma on nyt valmis. :) Olen käyttänyt useita erilaisia keittiösuunnitteluohjelmia vuosien varrella ja Epoqin suomenkielinen ja yksinkertaiseksi tehty ohjelma on yksi helpoimmista ja nopeimmista kotisuunnittelun apulaisista. Kodinkoneiden osalta suunnitelman työstäminen oli erityisen helppoa, sillä vasta jääkaapin tai uunin mallivalinnan jälkeen päätetään sen ympärille rakentuva kiintokaluste viimeistelyineen. Suunnitelmani on hyvin realistinen, ainoat erotukset 3D-luonnosten ja lopullisten valintojeni välillä ovat Savon liesituuletin sekä Boschin valkoinen induktiotaso, joita ei löytynyt suunnitteluohjelman tuotevalikoimasta. 

Keittio1.jpg

Rakastuin tuohon Savon 86530 -uutuusmallin liesituulettimeen Vantaan Gigantissa, se on kaunis, klassinen, ajaton ja sirolinjainen. <3 Boschin valkoiseen pyrolyysipuhdistustoiminnon sisältävään kalusteuuniin sekä induktiotasoon päädyin puhtaasti ulkonäkösyistä ja erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. 

Keittio4.jpg

Boschin astianpesukone integroidaan kalusteoven taakse, joka näyttää ulospäin kolmeosaiselta laatikostolta, seinustalla olevien kalusteiden yhtenäisen ilmeen vuoksi. Altaan haluan olevan valkoinen ja työtason kanssa saumattomasti yhdistyvä, Avonite White on minun makuuni täydellinen! Damixan korkeasti kaartuva Clover easy -hana sekä pöytätasoon upotettava Damixan elektroninen astianpesukoneen sulkuventtiili olivat liesituulettimen tavoin rakkautta ensi hetkestä. Venttiiliä kävin hipelöimässä ensi kertaa Epoq-keittiöiden Habitare 2014 -messupisteellä ja se on kaikessa yksinkertaisuudessaan älyttömän h-i-e-n-o! :) 

keitti%C3%B65.jpg

Kylmäkoneet piiloutuvat kätevästi saarekkeeseen ja pitkäaikainen unelmani kalusteovellisesta pöytätason alle asennettavasta laatikostojääkaapista toteutuu. Liebherrin 119L nettotilavuudella varustettu jääkaappi vaikuttaa käytönnölliseltä ja kompaktilta paketilta. Olen käynyt kolmesti sitä tutkailemassa Gigantin myymälässä Epoq-keittiöiden pisteellä ja monipuolisten sisäosien ansiosta jääkaappiin saa mahtumaan hurjan määrän erilaisia ruoka- ja juomatarpeita. Pakastin on perinteisempi kaappipakastin, joka asennetaan kalusteovella varustettuna työtason alle jääkaapin tavoin. Toiminnallisuuden vuoksi haluan saarekkeeseen tason sisään upotettavan Powerportin teleskooppipistorasian, sen saa yhdellä painalluksella nousemaan näkyville silloin kun saarekkeen päällä haluaa käyttää keittiön pienkoneita tai vaikkapa ladata iPadiin virtaa. :)

keitti%C3%B66.jpg

Lopullinen kalustevalintani on maalattu valkoinen Integra-sarja. Päätökseeni vaikutti erityisesti se, että Integrassa on minimalistinen ja huomaamaton vedinura sekä uv-suojalakkaus, joka estää ovien kellastumisen auringon vaikutuksesta. Tasoksi valitsin Avoniten valkoiseksi läpivärjätyn ja saumattomaksi käsiteltävän komposiittitason, joka jatkuu saarekkeessa myös sivujen peitelevynä ja kehystää saarekkeen kauniiksi kokonaisuudeksi. 

Omakotivalkoinen_1141.jpg

Omakotivalkoinen_1153.jpg

Ensi viikon alkupuolella lähtee kaluste- ja kodinkonetilaukseni eteenpäin, jännittää! :) Komposiittitaso tehdään mittojen mukaan käsityönä, joten sen toimitusaika on noin 6 viikkoa, joka määritteleekin melko pitkälle keittiön muun aikataulutuksen. Mietin hetken aikaa että olisin asentanut keittiöni itse ja ostanut vain sähkötöitä varten ammattilaisen palvelut, mutta totesin lopulta että parasta jälkeä syntyy kun keittiöasennuksen ammattilainen tulee tekemään remontin avaimet käteen -taktiikalla. :)

Mukavaa illanjatkoa kaikille ja huomiseen! <3

(Yhteistyössä: Epoq)