Syksyisen illan iloksi ajattelin tehdä pienen katsauksen valaisinkokoelmani tämänhetkiseen tilanteeseen. Muutoksia on tapahtunut melkoisesti kahden vuoden aikana - kaikki kristalliset ja kromatut valaisimet ovat vaihtuneet vähäeleisimpiin valkoisiin, jotka sulautuvat lähes huomaamattomasti osaksi sisustusta. ♥

Omakotivalkoinen_Happylights_snowball.jp

Koristevaloja edustaa Happy Lightsin valkoinen pallovalosarja, jonka virittelen paikoilleen ensi viikolla. Se tulee joko olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen, riippuen siitä miltä se tulee näyttämään. 

omakotivalkoinen_louisPoulsen_aj_lattiav

Makuuhuoneessa valaisimia on yhteensä kolme, joista lukulamppuna käytetty Louis Poulsenin Aj-lattiavalaisin on suosikkini. 

Omakotivalkoinen_Artek_a330s.jpg

Makuuhuoneen katossa roikkuu Artekin valkoinen A330s -riippuvalaisin, joka pienen ja siron kokonsa ansiosta päästää ikkunoista maksimimäärän luonnonvaloa sisään. Suurempi valaisin tukkisi massiivisen sängyn yläpuolella koko huoneen ja katon madalluksen vuoksi jopa 35cm halkaisijalla varustettu valaisin näyttäisi liian suurelta. 

omakotivalkoinen_muuto_leaf.jpg

Valkoisen valaisinperheeni uusin tulokas Muuton Leaf on himmentimellä toimiva valaisin, joka tuo kaunista tunnelmaa iltaisin. Sen päätoiminen tarkoitus on palvella minua aamuapulaisena, jotta saan meikattua hyvässä kirkkaassa valossa. :)

Omakotivalkoinen_LouisPoulsen_aj_poytava

Omakotivalkoinen_LouisPoulsen-aj.jpg

Olohuoneessa tunnelmavalaistuksena toimii Louis Poulsenin Aj -pöytävalaisin. Tämän valaisimen ostin alunperin tytön työpöydälle, mutta en ole raaskinut sitä sinne vieläkään viedä. :) Tytön huone kaipaileekin työvaloksi sopivaa pienikokoista pöytävalaisinta ja sen etsintä on parhaillaan käynnissä. By Rydensin klipsikiinnitteinen taivutettava lukulamppu voisi olla aika kiva ratkaisu, se on kooltaankin sopivan pieni...

Omakotivalkoinen_Artek_a330s_olohuone.jp

Omakotivalkoinen_Artek.jpg

Olohuone ja makuuhuone sijaitsevat lähekkäin ja niihin on molempiin suora näköyhteys makuuhuoneen oven ollessa auki, joten halusin valaisimien olevan samanhenkisiä. Itse päädyin muutaman variaation kautta siihen, että valaisimet saavat olla täysin identtisiä ja siksipäs olohuoneenkin katosta roikkuu nyt Artekin A330s -valaisimet, jollainen löytyy myös makuuhuoneesta. 

Omakotivalkoinen_andtradition_milk_diy.j

Keittiössä valaistus on vielä tällä hetkellä hyvin heikoissa kantimissa, mutta ideat ovat onneksi valmiina. Seinähyllyllä sijaitseva &Traditionin Milk -pöytävalaisin on toistaiseksi riittänyt valaisemaan ruokailutilan, joten uuden kattovalaisimen hankinnalla ei ole kiirettä. :)

omakotivalkoinen_ClasOhlson.jpg

spottikuvia778345.jpg

Parvekkeella tunnelmasta vastaa Clas Ohlsonin spottivalosarja, joka tosin lakkasi toimimasta. :/ En usko että paloaika on vielä kuluttanut spotteja loppuun, joten veikkaan jonkinlaista kosketushäiriötä. Spotit ovat ulkokäyttöön ja maa-asennukseen hyväksyttyjä, joten kosteudesta ne tuskin ovat meidänkään lasitetulla parvekkeella säikähtäneet. Asia on selvityksen alla ja toivottavasti saan parvekkeelle piakkoin toimivat valot. :)

Omakotivalkoinen_TuplaKupla_s.jpg

Tytön huoneesta löytyy Eero Aarnion S-kokoinen Tupla Kupla sekä Muuton keltainen Myy -riippuvalaisin. Myystä en löytänyt hyvälaatuista kuvaa, joten se jää postauksestani uupumaan. :)

Valaisimia löytyy jos jonkinlaisia, yhdistävänä tekijänä valkoinen väri ja ajattomuus (poikkeuksena Myy :D). 

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja huomiseen! <3