Ongelmitta ei päästy pintaremontissa alkua pitemmälle ja suunnitelmat menivät hieman uusiksi. Konsultoin nimittäin naapurissa asustelevaa remppareiskaa, joka kertoi oman kokemuksensa kautta ettei pelkällä laastilla voi tasoittaa yli 7 metrisiä elementtisaumoja, edes saumanauhan kanssa. Saumalaasti alkaa ennen pitkään halkeilemaan ja pahimmassa tapauksessa tippuu palasina alas katosta. :( Ainoa järkevä vaihtoehto olisi ollut katon levyttäminen cyproc-levyillä ja itselläni ei ole resursseja noin mittavaan remppailuun. Päätin uskoa itseäni viisaampaa ja kokeneempaa ammattilaista ja hylkäsin tuon elementtisaumauksen nyt sitten kokonaan. Pintaremontti on takapakista huolimatta kuitenkin alkanut ja ensimmäiset tasoitteet ovat parhaillaan kuivumassa... Tästä on hyvä jatkaa. :)

Omakotivalkoinen_78888.jpg

Olohuoneen röpelöinen stuktuuriseinä oli paikoitellen epätasainen edellisen paklaukseni jäljiltä, joten tasoitin sen uudelleen. Vanhat kuviot tulivat hauskasti näkyviin seinäpinnasta, mutta hionnan jälkeen ne peittyvät uuden hohtavan valkean maalipinnan alle.

Omakotivalkoinen_7890.jpg

Rumat verhokiskot saivat lähtöpassit ja kiinnitysreiät on pakkeloitu umpeen muutamien muiden kolojen kanssa. En ole vieläkään löytänyt oikeanlaisia verhokiskoja tilalle, joten hetken aikaa varmasti tullaan olemaan ilman verhoja. Ne on onneksi helppo lisätä jälkikäteenkin, joten tulipalokiirettä ei ole. :)

Omakotivalkoinen_7886.jpg

Huomenna alkaa katon maalaaminen ja loputkin tavarat siirtyvät pois tieltä. Sohvaa tosin en saa mihinkään jemmattua, joten suojaan sen pressun alle ja siirtelen pois tieltä sitä mukaa kun etenen katon maalailussa. :) Näyttäpä tuo tv-seinä orvolta ilman String-hyllyjä...

Omakotivalkoinen_7891.jpg

Myös keittiön ikkunalla ollut verhokisko on historiaa... Keittiön osalta mietin tulevaa verhoratkaisua vasta keittiön valmistuttua, sillä tuohon yläkotelointiin on tulossa keittiökalusteiden kohdalle upotetut spottivalot, enkä tiedä millainen verho niiden kanssa sopii.

Huh, hurjasti on hommaa tuleville viikoille normaalin työn ohessa. Onneksi voin hieman säätää työpäivääni ja pystyn hyödyntämään valoisan ajan maalaushommissa. Keittiökalusteiden toimituspäivä muuten vahvistui tänään, se tulee olemaan 4.12. torstaina. Vanhan purku ja pohjatyöt alkavat todennäisesti saman viikon alussa, joten viiden viikon kuluttua päästään tosi toimiin. :)

Nyt pakko mennä jatkamaan remppahommien pariin, palaillaan illemmalla taas asiaan! :)