Tavararemontin kanssa yhteistyönä toteutetun haastatteluni jatko-osa on julkaistu ja se keskittyy raivausprosessin tuloksiin sekä ajatuksiini menneestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Alla muutama poiminta siitä miten entisestä sottapyttyhamsterista tuli minimalismista kiinnostunut siivousfani. :)

banneri_260914.jpg

Kauanko järjestämisprosessi  kesti ja mitä hyötyä siitä on sinulle ollut?

"Kodin kuntoon saaminen kesti neljä vuotta, jonka aikana hankkiuduin eroon lähes kaikesta turhasta. Olen kulkenut todella pitkän ja hetkittäin erittäin kivisen tien, jotta olen päässyt nykyiseen tilanteeseeni ja siihen etten enää ripustaudu tavaraan. Olen huomannut, että mitä enemmän minulla on varastoitavaa tavaraa, sen enemmän koen niistä huolta. Tavaralla on alitajunnallinen tapa hallita ihmismieltä, on sitten kyse kodista ja sen irtaimistosta, autosta, pyörästä tai harrastusvälineistä. Olen joskus harkinnut muuttavani isompaan kotiin, jotta tavaroille olisi enemmän tilaa, ja siten olisin maksanut asumisesta huomattavasti enemmän. Olen pelännyt että tilanpuutteen vuoksi varastossa säilyttämäni harrastusvälineet varastetaan, tai että vesivahinko pilaa ne. Tätä turhan huolehtimisen kuormaa olen halunnut pienentää ja kurssi oikeaan suuntaan on otettu. Hermoilen jatkossa vain sellaisista tavaroista joita todella tarvitsen arkeani helpottamaan ja kaunistamaan."

OKV3v3.jpg

Onko uusissa tavoissasi tapahtunut lipsumista?

"Lipsumista on tapahtunut vuosien varrella muutamia kertoja. Pahin takapakki koettiin vuoden 2012 alkupuolella, kun sain idean muuttaa kotini sisustustyylin hotellimaisen tyylikkääksi ja sen seurauksena innostuin ostelemaan sisustustavaraa aivan liikaa. En alussa huomannut yhtäläisyyksiä vanhoihin hamstraamiseen johtaneisiin tapoihini, mutta kodin täyttyessä sisustustavarasta aloin potemaan tavaraähkyä, enkä tuntenut kotiani omakseni. Voimakkaiden epäonnistumisen tunteiden saattelemana myönsin tehneeni vääriä valintoja ja aloin korjaamaan tapahtunutta vahinkoa. Opin myös sen, ettei kaikkea kaunista tarvitse aina omistaa, joskus riittää vähempikin."

Omakotivalkoinen_Olohuone1.jpg

Miltä tuntuu nyt?

"Mitä vähemmän omistan kiinteää maallista mammonaa, sen vapaammaksi olen kokenut itse elämän. Se sai minut innostumaan minimalistisesta elämäntavasta sekä sisustustyylistä, ja olenkin jatkanut prosessin parissa työstäen useita elämäni eri osa-alueita sekä omia ongelmakohtiani.

Tavaramäärän vähentyessä olen karsinut myös säilytystilaa, sillä kaapeilla on taipumus täyttyä uudelleen. Yksi tärkeimmistä itselleni asetetuista tavoitteistani on ollut, että jokainen omistamani tavara on katseenkestävä ja niitä voi pitää halutessaan esilläkin. Yritänkin välttää tavaran säilyttämistä kaapin kätköissä viimeiseen asti ja mietin jopa keittiövälineiden kohdalla niiden ulkonäköä ja sisustukseen sopivuutta. Monesta tämä saattaa olla hassua, mutta minulle on tärkeää että omistan vain sellaisia tavaroita joita haluan katsella ja käden ulottuvilla ollessaan niitä tulee myös käytettyä. Tämä on arkipäivän estetiikkaa parhaimmillaan!"

Omakotivalkoinen_1059.jpg

Kaapit täynnä ja kellariinkaan ei mahdu enää mitään, tavaroita ajelehtii ruokapöydällä, lattioilla, tuoleilla ja nurkissa. Tärkeitä papereita ja tavaroita etsitään kissojen ja koirien kanssa. Olisi kiva palkata siivooja, mutta jonkun pitäisi ensin raivata paikat siihen kuntoon, että siivooja mahtuu sisään... Mitenkäs niille tavaroille edes järjestetään paikkoja? Mitä heittää pois ja mitä säästää? Jos tilanne kuullostaa tutulta, korvat hörölle sillä nyt alkaa blogiarvonta! :) 

Tavararemontti_Lahjakortti_Omakotivalkoi

Osallistujien kesken arvotaan Tavararemontin Koti kuntoon -starttipakettilahjakortti (arvo 174€), joka sisältää kodin kartoituskäynnin sekä toimintassuunnitelman siitä, miten voit parhaiten järjestää kotisi haasteelliset kohdat. Alkuun pääsemistä vauhdittamaan käydään konkreettisesti läpi jokin pieni kohde, kuten vaatekaappi. Starttiraivauksen kesto 3 tuntia, toiminta-alueena on PK-seutu (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen)! 
 
Arvontaan voit osallistua jättämällä persoonallisella ja erottuvalla nimimerkillä varustetun vapaamuotoisen kommenttisi tämän postauksen kommenttiboksiin. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 26.10.2014 klo 23.59 asti! Tuttuun tapaani huhuilen voittajaa ilmoittautumaan blogissani heti arvonnan päättymisen jälkeisenä maanantaina, joten muistathan olla kuulolla!
 
Voit myös tilata lukijoilleni räätälöidyn Koti Kuntoon -starttipaketin tarjoushintaan 149€ (norm. 174€/3h). Tilauksen voit tehdä Tavararemontin yhteyslomakkeen kautta koodilla Oma Koti Valkoinen. Tarjous on voimassa 15.11.2014 mennessä tehdyihin tilauksiin. Palveluista saat täyden kotitalousvähennyksen! 
 
Tavararemontin palvelulahjakortti on myös oiva lahjaidea - hänelle jolla on jo kaikkea, liikaa! :)
 
Rentoa sunnuntaita kaikille!
 
(Postaus toteutettu yhteistyössä Tavararemontin kanssa!)