Olen harkinnut toisen epäsuoran valonlähteen lisäämistä olohuoneeseen ja tiiraillut useiden eri kauppojen valikoimia sillä silmällä jo jonkin aikaa. En halua sohvan viereen perinteistä valaisin ja sivupöytä -ratkaisua ja sen vuoksi olenkin keskittynyt enimmäkseen lattiavalaisinvalikoiman läpikäymiseen. Kriteerini ovat olleet hyvin tiukat ja varteenotettavia vaihtoehtoja ei ole montaa tullut vastaan, kunnes viime viikolla törmäsin tähän Philipsin Lirio Crany -lattiavalaisimeen... ♥

Philips_Lirio_Crany_lattiavalaisin.jpg

Philips_Lirio_Crany667.jpg

Valaisin on muotoilultaan samankaltainen kuin ykkössuosikkini Louis Poulsenin AJ, jollainen löytyy makuuhuoneesta - valkoiseksi maalattua terästä, ajaton ja kevyt muoto, ei mitään ylimääräistä johon voisi kyllästyä tulevaisuudessa ja yksinkertaisen riisuttu kaunis perusmalli :) Valaisimen koko on melko massiivinen, korkeutta on peräti 233cm, leveys jalustan kohdalta 50cm ja eteenpäin kaartuvan varren pituus 167cm. Valaisin olisi täydellisen kokoinen ja mallinen olohuoneen todella tylsään ikkunanurkkaan, josta sen suuntaisin kohti sohvan edessä olevia pöytiä...

Omakotivalkoinen_Pic77635.jpg

Tein hahmotelmakuvan miltä valaisin suurinpiirtein tulisi näyttämään sille suunnittelemallani paikalla. Mittasuhteet olen tosin itse arvioinut eli varjostin voi todellisuudessa olla aavistuksen suuremman oloinen... Valaisinhankinta on ajankohtaista onneksi vasta ensi vuoden puolella, joten voin rauhassa jatkaa Lirio Cranyn ihastelua ja mahdollisten muiden vaihtoehtojen etsintää. :) Kyseistä valaisinta löytyy Suomesta hyvin niukalti, vaikka ulkomailla Philipsin valaisimet tuntuvat olevan trendikkäitä ja suosittuja. No, tänne pohjolaan kestää aina jonkin aikaa uusien trendien rantautuminen, vaikka designin ja sisustustuotteiden suunnittelun kärkimaihin kuulummekin. :) 

Tämä on Philipsiltä todella mielenkiintoinen aluevaltaus, sillä itse en osaa vieläkään ajatella Philipsiä sisustuspuolen valaisinmarkkinoilla. Brändinä minulle tulee kyseisestä merkistä edelleen mieleen 90-luvun kannettavat mankat, kuulokkeet, stereot ja televisiot, joita meidänkin kotona oli. :D 

Huomiseksi olen varannut blogipäivän ja tulossa on muutama postaus sekä vastaukset kuluneen vauhtiviikon aikana kirjoittamiinne kommentteihin sekä sähköposteihin. :) Mukavaa viikonloppua kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Philips.com)