Täällä on täysi tohina päällä uuden keittiön valmistuessa hurjaa vauhtia. :) Aamupäivällä saapui Epoqin yhteistyökumppanin Epokki Asennuksen tehotiimi ja hommat alkoivat vanhan keittiön purkamisella, joka näytti tältä... :)

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Tälläinen kaukaisesti keittiötä muistuttava neljän kalusteen ja kolmen kodinkoneen kokoinen köökki oli vastaanottamassa purku- ja asennustyöstä vastaavia Epokkilaisia. :)  Purin vanhasta keittiöstä kaiken helposti irtoavan etukäteen pois, jotta ammattilaiset pääsevät nopeasti tositoimiin ja käsiksi osittain vaihdettavaan taustaseinämateriaaliin.   

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Ensimmäisenä purkutyövaiheena otettiin uuni, yksi pistorasia sekä kaapin alla ollut työtasovalaisin irti seinästä, jotta päästiin siirtymään kohti isompia pintoja. Kahden yläkaapin väliin kiinnitetty maustekaappi ja sen takana piileskellyt liesituuletin poistettiin, sen jälkeen lähtivät loputkin yläkaapit. Alakaapiston purkaminen aloitettiin vesiputkien sulkemisella ja poistovesiputkiston irroittamisella. Kun putket oli ravistellen saatu valutettua tyhjiksi, vedettiin astianpesukone ulos aukostaan liitosputkiensa kanssa. 

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti889

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti889

Allaskaappi ja -taso irtosivat yhdellä ronskilla otteella ja näin oli saatu vanhan keittiön kalustus siirrettyä sivumalle odottamaan hävitystä. Keittiön seinä on betonielementin päälle kiinnitettyä cyprocia, joten vanha laatoitus vei seinämateriaalin mukanaan. Siistin ja sileän lopputuloksen vuoksi cyproc-levyt päätettiin irroittaa myös laatta-alueen yläpuolelta ja levyttää seinä uudelleen sähkömiehen visiitin ja uusien johdotuksien jälkeen. :) 

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti889

Sähköasentaja apulaisineen tuli tekemään modifiointia olemassa oleville sähkövedoille - pari vanhaa betoniseinän sisällä kiemurtelevaa johdotusta poistettiin ja vaihdettiin uusiin toimivampiin versioihin. Saarekkeeseen vedetään sähköt lattian kautta parketin alta ohjattuna, kattokoteloon tuleville led-spoteille sekä uudelle liesituulettimelle vedettiin uudet johdot vanhojen tilalle.

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti998

Epoqin kalustekuorma saapui juuri sopivalla hetkellä kahden voimamiehen kantamana. Seinän puolelle tuleva lähes kolme metrinen Avoniten komposiittitaso painoi vaivaiset 180kg ja kahteen pekkaan he kantoivat erittäin huolellisesti pakatun tason portaita pitkin viidenteen kerrokseen. Avoniten jättitason lisäksi kuormaan kuului melkein yhtä painava saarekkeeseen tuleva pöytätaso, 2kpl (66kg painavaa) sivulevyä sekä kaksi puulavallista Epoqin kalusteita. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti773

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Epokki Asennuksen tiimi toimii niin organisoidusti ja ripeästi että he ovat tätä postausta tehdessäni ehtineet jo paklaamaan takaseinän ja asentamaan alakaappeja sekä niiden sisuksia paikoilleen. Kävin räpsäämässä muutaman kuvan loppukaneetiksi... :)

Jos et ole vielä käynyt lukemassa keittiöremonttiin liittyviä ideapostauksiani, löytyvät ne kaikki kätevästi TÄÄLTÄ! :)

Tästä on hyvä jatkaa iltaa ihastellen ammattilaisten aikaansaamaa jälkeä sekä kaunista Epoq-keittiötäni!  Huomenna jatketaan! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq.fi)