Keittiö näyttää jo ihan oikealta keittiötä, vaikka kodinkoneet puuttuvatkin. :) Konekuljetus on sovittu maanantaille ja viikonloppuna vietetään pientä huilitaukoa kaikesta remppaamisesta. Kahden viime päivän aikana on saatu aikaan hirmuinen määrä pieniä sekä suuria asioita - tässä erittäin kattava tilannekatsaus edellisten remppapostausten jatkoksi... :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Laser-vatupassin avulla alakaapit on helppo saada suoraan, sokkelijalkojen säätäminen oli millintarkkaa hommaa...

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Epoq -keittiökaapin rungot ruuvattiin kiinni toisiinsa

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Avonite White -allas kiinnittettiin tasoon jo tehtaalla. Altaan kulmat ovat sisältä hieman pyöristetyt, joten puhdistaminen sujuu jouhevasti.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Hyvin on pakattu, Avonite-komposiittitaso kuljetuspakkauksessaan pahviin, suojamuoviin ja laminaattikehykseen käärittynä. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Hiiop ja hyvin kulkee... yli 100 kiloa painavan tason nostaminen paikoilleen...

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Ihana kaunis Avonite White -taso paikoillaan! ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Eristeenä toimiva alumiininen suojanauha induktiotasoa varten olevan muotoon leikatun reiän sisäreunaan

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Kapean peitelevyn kiinnitys kaapin ja seinän väliin

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Damixan Clover Easy -hanaa ja saman merkin elektronista astianpesukoneen sulkuventtiiliä varten porattiin valmiiksi reiät odottamaan. 

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Saareke alkaa valmistua, iloiset Epokkilaiset vauhdissa. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Saarekkeen Avonite-pöytälevyn reuna... tuhtia tavaraa. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Avonite-komposiitista valmistetut sivulevyt kannattelevat saarekkeen pöytälevyä ponttiasennuksena

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Avoniten omaa liimaa väliin, kuivumisaika alkaen 2 tuntia...

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Tarkkana kuin porkkana, priimaa sen aina olla pitää :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Tasoliima on niin lujaa ainetta, että kuivuttuaan sen hiomiseen menee noin 4 tuntia per saarekkeen sivu. Hiontakone onkin surrannut kahtena päivänä, ensiksi 180 hiomakiekolla ja myöhemmin 320:llä. Lopullinen pintahionta tehdään 400 hiontakiekolla molemmin puolin oleville Avoniten tasoille saarekejalkoineen remontin vihonviimeisenä vaiheena, jotta tasot ovat viimeistellyt ja saavat hieman kiiltävän pinnan. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Saarekkeen sähköveto tehdään lattian kautta...

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Johtovedon vuoksi parkettiin tehty L:n muotoinen railo tullaan tietysti peittämään. :) Erilaisia vaihtoehtoja on heitelty ilmoille, koko keittiön laatoituksesta valo- ja teräslistoitukseen... Asia on vielä hieman kesken, mutta todennäköisin ratkaisu tulee olemaan 12cm leveä julkitiloihin tarkoitettu teräslista. Tästä ensi viikolla lisää infoa. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Mikäli railo olisi peitetty parketilla (jota emme tee koska emme löydä samanväristä tammiparkettia kuin tämä hieman kellastunut 12-vuotiaani), olisi railon pohjalle pitänyt piikata noin etusormen paksuinen "oja" jossa johto mahtuu kulkemaan. Piikkaaminen on melkoista metakkaa, jätimme asian toistaiseksi hautumaan ja etsimme ensisijaisesti sellaista ratkaisua jossa piikkaamista ei tarvitsisi tehdä. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Piikata pikkuisen kuitenkin piti. :) Johto piti saada upotettua seinän sisälle, jotta sen sai kuljetettua sokkelilistan taakse pois näkyvistä. Upotuksessa kulkeva johto piiloutuu aikanaan lattialistalla.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Saareke melkein valmiina :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Pienessä ikkunassa oli aikaisemmin todella rumat listakarmit, jotka peittivät taakseen rakennusaikaisia mittavirheitä ja muita kummallisia hätäratkaisuja. Uuteen keittiööni en kelpuuttanut listoilla varustettua akkunaa ja remonttimies teki toiveistani totta leikaten vanhan ikkunakehyksen ylitursuavan vanerilevyn seinän kanssa samaan tasoon. ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Kun remppamies sahaa kirskuvaa ikkunanreunaa, hioo remppanainen superliimaa saarekkeen päädystä. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Leikattu ikkunakehys tarvitsi melkoisesti paklaamista, jotta reunoista saatiin siististi sileät 90-asteen kulmalla. Oranssit teipit ovat tukemassa hieman taipunutta kehyslevyä, jotta linja pysyy kuivuttuaankin luotisuorana.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Ikkuna oli melko vikkelään saatu sahattua ja paikattua. :) Seuraavana vaiheena olikin saarekkeen pöytälevyyn asennettavan ylösponnahtavan Powerport -teleskooppipistorasian asentaminen, joka vaati luonnollisesti asennusreiän. Toisessa päässä saareketta liimasauman hionta jatkuu... :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Surrurrur :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Kurkistusaukko valmiina :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Kokeilimme kolmella sähköpistokkeella varustettua tornimaista pistorasiaa paikoilleen, hienosti toimii. :) Nyt saarekkeen päällä voi tarvittaessa ladata puhelinta, vispata sähkövatkaimella kermaa tai vaikka paistella vohveleita. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Reikä ilman tornia, leikkauspinta on samettisen sileä. ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Liimasauman hionta jatkuu edelleen... :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Keittiöseinän ruokailutilan puolelle cyproclevyn reunaan askarreltiin ylimääräisestä sokkelista kapea peitelista, jotta lopputulos on siisti ja viimeistelty.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Seinän pakkelointia, hiontaa ja maalaamista... 

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Kattokoteloinnissa olevasta reiästä näkyy vanhan liesituulettimen putki, joka tullaan sulkemaan valkoisella sulkuventtiilillä. Putken vierestä pilkistävä valkoinen johto on kattokotelointiin asennettavia led-spottivaloja varten odottamassa sähkömiestä. Alempana oleva yksinäinen johdonpätkä tulee johtamaan virtaa uuteen Savon 86530 -liesituulettimeeni. ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Ikkuna on niin paljon kauniimpi ja modernimpi kuin vanha mummolamainen listoilla kehystetty räppänäiseni. :) Ikkunasyvennyksen reunakarmit maalasin tänään itse, kyl tuli hieno! ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Epoq Integra -etusarjat ja tuleva kattila-, paistinpannu- ja kokkausvälinelaatikostoni! ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Tältä meillä näyttää nyt! ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Boschin valkoinen erillisuuni ja valkoinen induktiotaso, sekä ulospäin laatikostolta näyttävän yhtenäisen kalusteoven taakse tuleva astianpesukone asennetaan seinän puolelle Savon liesituulettimen kanssa. Saarekkeeseen tulee vuorostaan Liebherrin laatikostomallinen jääkaappi sekä perinteinen työtason alle asennettava ovellinen pakastinkaappi. Kodinkoneiden asennustyön lisäksi pitää vielä tehdä muutama pienehkö juttu, kuten uusien sähkövetojen viimeistely ja työtasoon upotettavan tasopistorian asentaminen (sähkömies tulee tekemään), saarekkeen takaosan peitelevyjen asentaminen, lattiarailon peitelistoittaminen, spottivalojen kattoreikien poraaminen, sekä lattialistojen kiinnitys eteisen ja keittiön välissä olevaan seinänpätkään. Välitilalasi tullaan asentamaan lasitusliikkeen toimesta noin kahden viikon kuluttua, mutta se menee onneksi helposti jälkiasennuksena. 

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Kivaa viikonloppua kaikille! <3

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq)