Viime sunnuntaina aloittamani pintaremontti on edennyt puoliväliin ja vaikka tekemistä on vielä paljon jäljellä, ollaan jo voiton puolella... Tältä meillä näyttää juuri nyt. :)

Omakotivalkoinen_7924.jpg

Omakotivalkoinen_7929.jpg

Eco%203%209l.jpg

Omakotivalkoinen_998478.jpg

Pääsin blogiyhteistyön merkeissä testailemaan eettisiä arvoja vaalivan kotimaisen Eskaron maaleja. Eskaro Oy on toiminut Suomessa jo yli 30 vuoden ajan, mutta minulle se oli täysin uusi tuttavuus remonttirintamalla. Kokemusta on karttunut vasta Eco 3 -katto- ja pohjamaalista, jolla maalasin oman kattoni kauniin valkoiseksi. Eco 3 on hajuton, liuotteeton, todella helposti ja tasaisesti levittyvä, sekä erittäin peittävä samettisen himmeä maali. Olin varautunut maalaamaan katon kahteen kertaan, sillä katossa oli useita paikattuja reikiä, likaisia pinttymiä ja yleistä epätasaisuutta. Yksi maalauskerta kuitenkin riitti peittämään jopa kitillä pakkeloidut paikkakohdat ja katto on kauttaaltaan tasaisen kaunis. ♥

Omakotivalkoinen_7903.jpg

Omakotivalkoinen_7900.jpg

Katonrajat, elementtisaumat ja valopisteiden ympärykset maalasin pensselillä, muun kattopinnan jatkovarrella varustetulla maalitelalla. Eco 3 -maali roiskui todella vähän telatessa, vähemmän kuin Tikkurilan vastaavat pohja- tai kattomaalit. Maali kuivui hyvin nopeasti ja lopputulos on sileä, tasainen ja niin ammattimainen, että voin ylpeänä esitellä omin käsin työstettyä maalipintaa keittiötä rakentamaan tuleville remonttireiskoillekin. :)

Omakotivalkoinen_7930.jpg

Omakotivalkoinen_7909.jpg

Keinua varten jouduin aikoinaan porailemaan kattoon useita reikiä, löytääkseni ontelolaatasta kantavimman kohdan. Hutiin menneet ylimääräiset reiät ja porailusta vahingoittunut naarmuinen maalipinta on enää pelkkä muisto vain. :)

Omakotivalkoinen_7910.jpg

Omakotivalkoinen_7912.jpg

Jätin muoviset kattopistokkeet paikoilleen olohuoneessa ja ruokailutilan yllä, mutta tulevan saarekkeen kohdalla otin ne pois ennen maalaamista...

Omakotivalkoinen_7926.jpg

Omakotivalkoinen_7916.jpg

Eteisen vinoa seinää ei tarvitse maalata, joten jätin painavat peilit seinälle ja suojasin ne remppamuovilla. 

Omakotivalkoinen_7913.jpg

Omakotivalkoinen_7925.jpg

Omakotivalkoinen_7907.jpg

Olohuoneen ja keittiön struktuurikuvioidut seinät ovat olleet varsinainen riesake. :D Olen tasoittanut ne kauttaaltaan jo kahdesti, mutta vieläkin pinnassa on skröböä ja skrubua jotka pitää saada tasaisemmaksi ennen maalikerroksia. Kolmas välihionta on tehty (hitsi mikä määrä tulee remppapölyä, thyi)  ja kohta aloitan kolmannen pakkelikerroksen levittämisen. Toivon hartaasti että tämä riittää ja pääsisin huomenna vihdoin maalaamaan. :)

Kivaa lauantaita kaikille ja huomiseen! <3

(Yhteistyössä: Eskaro)