Sain eilen illalla maalausurakkani päätökseen ja näitä kauniin valkoisia katto- ja seinäpintoja voi vain ihastella. :) Eskaron Eco 3 -pohjamaalia jäi katon maalaamisesta sen verran reilusti yli, että se riitti kaikkien seinien pohjamaalaukseen.  Olohuoneen ja keittiön neljään kertaan tasoitetut struktuuriseinät maalasin pohjamaalilla kahdesti, jotta sain seinäpinnoista mahdollisimman tasaiset ja kauniit. Pintamaalina käytin Eskaron Eco 7 -pintamaalia, joka pohjamaalin tavoin oli todella peittävää ja tasaisesti levittyvää. Yksi pintamaalikerros riitti tasaisen lopputuloksen saamiseen ja testaamani Eco 3 ja Eco 7 -maalit ovat ehdottomasti parhaat koskaan käyttämäni remonttimaalit. Itse maalaaminen ei ole remontoinnissa rankkaa, mutta maalikertojen useat toistot kuivumisaikoineen ja odotteluineen on. Mitä vähemmällä vaivalla saa peittävää ja tasaista jälkeä, sen parempi... ja oman kokemukseni kautta suosittelenkin lämpimästi Eskaron Eco-sarjan maaleja kaikille remontoijille. ♥

Omakotivalkoinen_7941.jpg

Omakotivalkoinen_7939.jpg

Omakotivalkoinen_7937.jpg

Olohuoneen seinän kanssa minulta meinasi usko ja energia loppua pahasti kesken. :) Jouduin tasoittamaan seinän neljään kertaan, joista kolme ensimmäistä tasoituskerrosta olivat koko seinän kattavia. Tasoitukseen meni aikaa useita tunteja ja hionnasta levinneen hienojakoisen pölyn siivoamiseen meni jokaisen hiontakerran jälkeen noin 45 minuuttia. Struktuuripintojen maalaaminen on aina kivaa puuhaa, mutta röpelöisen pinnan saaminen takaisin tasaiseksi ei tosiaankaan ole. :D Nyt on tämäkin projekti koettu ja jatkossa aion tapetoida haluamani struktuurikuviot seinälle, jotta muutostyöt sujuvat jouhevammin. :)

Eco%207%209l.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-11-05%20koht

"Eskaron oma Eskarocolor – sävytysjärjestelmä mahdollistaa maalien ja lakkojen sävyttämisen yli 15 000 väriin niiden toimintatehosta tinkimättä. Värin maaleille ja lakoille antavat tiivistetyt pigmenttipastat, jotka valmistetaan Eskaro Group AB:n tilauksesta johtavissa eurooppalaisissa pigmentti- ja pigmenttimateriaalitehtaissa. Pastamme eivät sisällä VOC-yhdisteitä (haihtuvat orgaaniset yhdisteet) ja ovat VOC-direktiivi 2004/42/CE:n mukaisia. Valmistuksessa käytetyt pigmentit ovat kestäviä ja kirkkaita."

Minun maalini sävytettiin Tikkurilan F497 (Paperi) värisävyn mukaiseksi, joka on kaunis ja neutraali valkoisen sävy. Se on hieman kirkkaamman valkoinen kuin ikkuna-, lattia- ja seinälistat, mutta silti sopivan lähellä ollakseen kuitenkin puhtaanvalkoinen. Listojen sävy on liian kermainen kalusteisiin nähden, joten F497 on hyvä kompromissi kellastuneiden ikkunankarmien ja listojen sekä valkoisten tekstiilien ja kalusteiden välillä.

Omakotivalkoinen_7974.jpg

Omakotivalkoinen_7971.jpg

Omakotivalkoinen_7972.jpg

Kulmia ja ahtaita nurkkia riitti maalattavaksi... Tikkaita tulikin ravattua maalipensselin kanssa satoja kertoja, ensin suojateipaten ovilistoja ja sen jälkeen pensselöiden pohja- ja pintamaaleja katonrajaan, seinien nurkkiin ja muihin ahtaisiin paikkoihin. :) 12 vuotta vanhat todella pahasti kellastuneet pistorasiatkin maalasin pensselillä valkoiseksi - seinämaalilla saa tasaista jälkeä kun maalaa ohuilla kerroksilla kahteen kolmeen kertaan seinien maalaamisen yhteydessä. Jossakin vaiheessa varmasti tulen vaihtamaan vanhat pistorasiat ja valokatkaisimet modernimman näköisiin versioihin, mutta hätävararatkaisuna niiden maalaaminen toimii hyvin. :)

Omakotivalkoinen_7957.jpg

Omakotivalkoinen_7975.jpg

Omakotivalkoinen_7966.jpg

Myös keittiön hyllyseinä aiheutti ongelmia ja se sai tismalleen saman käsittelyn kuin olohuoneen rouhea ja epätasainen seinäpinta. Keittiössä oli struktuurimaalilla tehtyjen kohokuvioiden lisäksi myös hirveä määrä paikattavia reikiä, sillä Lack-hyllyt jättivät jälkeensä 60kpl euron kolikon kokoisia aukkoja ja niiden paikkaaminen oli hyvin haasteellista. Kunnon remppaaja olisi poistanut  cyprocia hyllyjen mittaiselta alueelta ja vaihtanut tilalle uuden palan ehjää seinälevyä. Cyprocia ei kuitenkaan täällä meillä päin myydä kappaleittain, vaan minun olisi pitänyt ostaa 10 ison Cyproc-levyn kokoinen jättipaketti ja saada se rautakaupasta toimitettua kotiin lainakyydillä. Päätin kokeilla seinän paklaamista ensiksi vaikeimman kautta ja seinästä tuli onneksi riittävän tasainen näinkin. Nyt on maalailut maalattu ja pääsen laittamaan tavaroita takaisin paikoilleen. :)

Suuret kiitokset Eskaron väelle maalien testausmahdollisuudesta! ♥ Kivaa päivää kaikille!

(Yhteistyössä: Eskaro Suomi / Eskaro Groub AB)