Boschin kauniin valkoinen HBG761620S erillisuunini ehti likaantumaan muutaman käyttöviikon ja joulukokkailujen aikana sen verran, että pääsin viimein testaamaan pyrolyysipuhdistusta. Olin kuullut puhdistustoiminnosta kehuja monelta taholta, mutta pienenä skeptikkona olin varautunut jynssäämään uunin perinteisellä tavalla ja ostinkin varmuuden vuoksi yhden purkillisen uuninpuhdistusainetta kaappiin... :)

Omakotivalkoinen_0528.jpg

Uunin seinämät ja etulasi olivat täynnä ruskeita rasvaisia ja tahmeita "hikipisaroita". Lisäksi uunin pohjalla oli pieni lammikko kinkusta vuotanutta suola-rasvanestettä, joka oli mustaksi kärventynyt ja tahmainen sekin. Nämä lasissa (ja uunin sisällä) olevat pienet tahmapilkut ovat varmasti monelle tuttuja, ne näkyvät lasin läpi ja ovat todella ärsyttäviä puhdistaa. Toivoin hartaasti että pyrolyysipuhdistus irroittaisi edes uunin luukussa olevat liat, sillä kaunis valkoinen uuni ei näytä kovin kauniilta likapilkkujen kanssa... :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-12-28%20koht 

Omakotivalkoinen_0516.jpg

Pyrolyysipuhdistus oli varsin jännä kokemus. :) Puhdistuksen aikana uunissa on lämpöä noin 500°c ja ylävastukset hehkuvat kirkkaanpunaisina. Käyttöohje varoittaa tulikuumasta uuninluukusta, mutta lasiluukku pysyi ulkopuolelta ensimmäiset 45 minuuttia viileänä ja sen jälkeiset 45 minsaa kädenlämpöisenä. Myös vasemmalla puolella oleva astialaatikostoni oli koko puhdistuksen ajan sisältä huoneenlämpöinen, eli ympäristön kuumenemista ei ollut havaittavissa. Puhdistusohjelmaksi valitsin keskitason puhdistuksen (nro 2), jonka kesto oli minuutilleen puolitoistatuntia. :)

Omakotivalkoinen_0521.jpg

Puhdistuksen jälkeen oli aika kurkistaa uunin sisälle ja mitä siellä näkyikään - eipä juuri mitään! :) Vain pieni haalea tuhkakasa jossa aikaisemmin oli karrelle palanutta kinkkurasvaa. :)

Omakotivalkoinen_0524.jpg

Uunin takaseinä oli ennen puhdistusta aivan täynnä tummia tahmavalumia, joista ei ollut enää jälkeäkään. Lasiluukussa olleet rasvapilkut olivat myös palaneet tuhkaksi, niistä muistona nuo valkoiset pilkut jotka olivat niin hienojakoiseksi jauheeksi kärventynyttä, että puhaltamalla hajosivat huoneilmaan. :)

Omakotivalkoinen_0529.jpg

Omakotivalkoinen_0534.jpg

Pyyhkäisin uunin ja lasin kostealla talouspaperilla, jonka jälkeen liasta ei ollut enää jälkeäkään. Lasiluukkukin hohti puhtauttaan kuin olisi täysin käyttämätön. :) Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän Boschin HBG761620S kiertoilmauuniini - äärettömän kaunis, täydellisesti toimiva, tasaisesti paistava, paistomittarilla varustettu ulkoa kuumentumaton unelmauuni, jossa kaiken kukkuraksi elämää helpottava pyrolyysipuhdistustoiminto. ♥ ♥ ♥ Arvosanaksi tälle uunille antaisin täyden kympin, yhtään miinusta tai parannettavaa en siitä keksi. :)

Uuden keittiöni muista valkoisista kodinkoneista voit lukea halutessasi TÄÄLTÄ

Raikasta talvipäivää kaikille! :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg