Epoq-keittiöihin erikoistunut Epokki Asennuksen remppatiimi käväisi tänään kylässä viimeistä kertaa... keittiöremontti nimittäin saatiin välitilalasia lukuunottamatta päätökseen ja heidän työnsä on tehty. ♥ Tässä Epoq -postaussarjan viimeisessä remonttiin keskittyvässä osassa kurkistetaan millaisia pieniä, mutta sitäkin haasteellisempia työvaiheita tänään ratkottiin! :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Vanha liesituulettimemme oli huippuimurilla varutettu hormiin liitetty malli, jonka vaihtamisen suhteen teimme melkoisen selvitystyön ennen remontin alkua. Huipparimme oli onneksi manuaalikäyttöinen, joten saimme vaihtaa sen Savon hormittomaan aktiivihiilisuodattimella toimivaan huoneilmaan palauttavaan versioon. :) Vanhaa putkea ei kuitenkaan voinut täysin sulkea ja piilottaa cyproc-koteloinnin sisään ilmanvaihdollisista syistä, joten jouduimme tekemään melkoisen aivoriihen miten saamme putken suuaukon siistiksi. Päädyimme valkoiseen sulkuventtiiliin, joita usein näkee mm. kylpyhuoneissa, mutta yksinkertaiseksi ja helpoksi luultu operaatio standardikokoisen sulkuventtiilin kiinnittämisestä olikin lopulta kaikkea muuta kuin yksinkertainen. :) Kattokoteloinnista pilkistävän putken suu oli millin liian pieni sulkuventtiilin liitosrenkaalle ja remppamies sai äheltää ja säätää liitospalojen ja työkalujen kanssa tuskanhiessä... :) Vanhan putkenpään ja uuden liitosrenkaan väliin laitettiin varmuuden vuoksi liimaa, jotta venttiili todellakin pysyy paikoillaan katossa, kuivumisajaksi ne puristettiin puunpätkällä tiukasti toisiaan vasten...

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Eteisen ikkunan ja keittiön välissä oleva seinänpätkä kehystettiin jalkalistalla, jollaista löytyy muistakin kodin tiloista. Seinä ei ollut lähelläkään suoraa, joten myös listoituksen kanssa oli extrasäätöä. Seinä oli keskeltä ulkoneva ja sen vuoksi molempiin päihin jäi puolen sentin rako, jotka peitettiin valkoisella akryylimassalla. Teippi on tukemassa liitoskohtaa, jotta kulmasta tulee siisti. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Saarekkeen sähkövetoa varten parkettiin piti leikata railo, jonka peittämisen suhteen kävimme läpi useita vaihtoehtoja. :) Ensimmäinen vaihtoehto oli täyttää se joko tammiparketilla tai tammisella listalla, mutta uusi tammipuu on aivan eri väristä kuin 12 vuotias auringon patinoima parkettini. Vaihtoehto kakkosena oli keittiöseinän ja saarekkeen välisen lattia-alueen laatoittaminen valkoisella laatalla. Materiaalien korkeuserosta johtuen laattalattian pinta olisi ollut lähes sentin alempana kuin parketin pinta, eikä saarekkeen ympärillä olisi voinut enää istua baarituoleilla niiden etujalkojen ollessa matalammalla kuin takajalkojen. Myös valaistua led-listaa harkittiin hetken aikaa, mutta hylkäsin sen mittatilaustyöstä johtuvan ensi vuodelle menevän pitkän toimitusajan vuoksi. Ehdotin lopulta valkoista peitelistaa, mutta sen ongelmaksi muodostui väritoiveeni aiheuttamat materiaalirajoitteet (valkoinen muovi tai valkoiseksi maalattu teräs)  ja niiden huono kulutuksenkestävyys, joka on erityisen tärkeää eteisen kaltaisessa tilassa. Lopulta remppamies keksi keinon joka yhdistää väritoiveeni kulutuksenkestoon - mittatilaustyönä teetetty valkoinen polykarbonaattilevy, jonka päältä voi ajella vaikka autolla. :) Valkoinen lista sai reunoilleen valkoista reunamassaa, joka saa tuunattujen varoitusmerkkien kanssa kuivua rauhassa huomiseen asti. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Merkittävimmän ulkoisen muutoksen sai aikaan saarekkeen taustalevyjen asentaminen. ♥ Levyt kiinnitettiin saarekkeen runkoon ja toisiinsa teräslevyillä ja kulmakiinnikkeillä, jotka piiloutuvat kodinkoneiden puolelle, tehden olohuoneeseen näkyvästä "julkisivusta" siistin ja yhtenäisen.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Keittiöremontin viimeinen vaihe Epokki Asennuksen osalta oli Avonite -komposiittitasojen suojaus- ja kiillotuskäsittely. :) Alla olevaa videokuvaa (tai TÄTÄ) klikkaamalla pääset kurkkaamaan Vimeoon lataamani videonpätkän aiheesta. :)

Vimeo_Omakotivalkoinen_Epoq_Avonite.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Annan tasojen vielä hetken aikaa hengähtää suojausaineen kanssa ja tunnin kuluttua vasta hyökkään sinne laittelemaan keittiötavaroita takaisin paikoilleen. Enää puuttuu valkoinen välitilalasi, joka saapuu lasitusliikkeen kautta ensi viikolla. Lasi saadaan onneksi pujotettua pakoilleen vesihanan taakse, joten asennus sujuneen heiltä varsin pikaisesti ja helposti. :) 

Keittiöremontti tehtiin äärettömän ammattitaitoisesti ja huolellisesti, ja kuten olen teille jo ehtinyt muutamaan otteeseen ylistämäänkin, en voisi tyytyväisempi olla Epokki Asennuksen remppatiimiin ja heidän työhönsä! ♥ Suosittelen erittäin lämpimästi heidän palveluitaan kaikille teille, jotka harkitsette uudeksi keittiöksenne Epoq keittiötä! ♥

Kivaa iltaa kaikille! :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq)