K-citymarket Itäkeskuksen kanssa toteuttamani yhteistyökampanjan tiimoilta sain lahjakortin, jonka käytin jouluruokaostosten yhteydessä. Joulushoppailu hoitui tänä vuonna varsin mukavasti, sain yhdestä paikasta kätevästi hankittua niin ruoat kuin parit lahjatkin. :) Citymarket Itäkeskuksen tuotevalikoima on kaiken kaikkiaan hyvin laaja, joulunajan tarjouksista tulin hyödyntäneeksi Disneyn elokuvakampanjan, Iittalan Essence-viinilasitarjouksen, Taika-astiasarja-alen sekä ruokapuolelta kalan, kahvin, pastan, leivontatuoteiden sekä suklaan hintaedut. 

Omakotivalkoinen_0361.jpg

Joulun_menu_Omakotivalkoinen.jpg

Meidän perheen jouluruoka noudattelee tuttuja perinteitä - aatto aloitetaan syömällä vatsat täyteen ruisleipää kinkkusiivuilla höystettynä ja palanpainikkeeksi kulhollinen täysmaitoon valmistettua kanelilla maustettua uuniriisipuuroa. Välipalaksi myöhäisen lounaan paikkeilla mutustelemme pipareita ja aurajuustoa (sekä suklaata) ja virallinen jouluruoka syödään noin klo 16 aikaan. Ruokana on tavanomaiseen suomalaiseen tapaan kinkkua, savulohta, laatikoita, puikulaperunoita, uunijuureksia sekä rosollia. Jälkkärinä tänä vuonna on sulatettuun suklaaseen dipattuja jouluomppuja sekä suklaahippubrownieita kardemummalla maustetun kahvin kanssa. ♥ Samalla menulla mennään jälkkäriä lukuunottamatta myös joulupäivänä. Tapaninpäivänä pidämme jouluruokarääppiäiset ja mikäli kinkkua on jäljellä, teen siitä sopan. Muussa tapauksessa ruokana on joko makaroonilaatikkoa tai pastaa jauheliha-tomaattikastikkeella, eli paluu arkeen. :)

Omakotivalkoinen_Citymarket_Itakeskus3.j

Omakotivalkoinen_0373.jpg

Omakotivalkoinen_0375.jpg

Alkuperäinen suunnitelmani oli valmistaa rosolli ja osa laatikoista itse, mutta päätin päästää itseni helpolla ja ostin ne valmiina. Saarioisten imelletty perunalaatikko on tajuttoman hyvää sellaisenaan ja lanttulootasta saan kotikutoisen ja maukkaamman tuunamalla sen kermalla, siirapilla ja kanelilla uuteen uskoon. Näillä eväillä kelpaa laittaa jouluna pöytä koreaksi! :) 

Omakotivalkoinen_0365.jpg

Pyöreän pöydän kattamisesta kuudelle on toivottu jo pitkään juttua ja sen vuoksi haluan omistaa sille ikioman postauksensa, joka julkaistuu illemmalla noin klo 19 aikaan... Siihen asti moikat! :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: K-Citymarket Itäkeskus)