Perjantain gourmet-illallinen syntyi Chef Samin ja K-citymarket Itäkeskuksen yhteistyön tuloksena ja rehellisesti sanottuna omassa kotikeittiössäni valmistettu ammattitason menu oli elämäni paras ruokaelämys. ♥  

Omakotivalkoinen_9613.jpg

Omakotivalkoinen_9608.jpg

Omakotivalkoinen_9609.jpg

Omakotivalkoinen_9612.jpg

Omakotivalkoinen_9616.jpg

Omakotivalkoinen_9624.jpg

Omakotivalkoinen_9626.jpg

Chef Samin loihtimaan kolmen ruokalajin illalliseen tarvittiin mm. hummeria, kampasimpukan lihaa, jättikatkaravun pyrstöjä, kuhaa sekä karitsan karetta. Citymarket Itäkeskuksen kalatiskiä ei turhaan ole kehuttu itäisen Helsingin parhaimmaksi, valikoima on erityisen tuore ja kattava, palvelu loistavaa ja asiakasjonotkin sen mukaisia. :) Asioin melko harvoin kalatiskillä ja minun kaltaiselleni ruoanlaiton alkeistasolla olevalle ihmiselle hyvä ja ammattitaitoinen palvelu sekä reseptisuositukset ovat erittäin merkittävässä roolissa ostosten teossa. ♥

Omakotivalkoinen_0049.jpg

Omakotivalkoinen_0050.jpg

Juustolautaselta löytyi omia suosikkijuustojani - Aurajuustoa, Maubert Brie -valkohomejuustoa, Valio Ritaria ja Philadelphian tuorejuustoa. Kylkiäiseksi valikoin Citymarketin omassa uunissa paistettua Kisällin arinaleipää sekä hapanjuureen leivottua Ruvidoa. 

Omakotivalkoinen_9672.jpg

Omakotivalkoinen_9675.jpg

Omakotivalkoinen_9680.jpg

Hummeria_ala_ChefSami_12122014.jpg

En ole koskaan nähnyt hummeria näin läheltä ja sen avaaminen oli mielenkiintoisin vaihe ruoanlaitossa. :) Yläpuolella olevaa videokuvaketta (tai TÄTÄ) klikkaamalla näette Vimeoon lataamani pätkän siitä kuinka homma toimii... :)

Omakotivalkoinen_9727.jpg

Omakotivalkoinen_9722.jpg

Omakotivalkoinen_9728.jpg

Omakotivalkoinen_9730.jpg

Epoqin uutuuttaan hohtava keittiöni pääsi todelliseen tulikokeeseen oikean kokin käsittelyssä ja Chef Samin antama palaute oli loistava. :) 

  • Laskutilaa erinomaisesti
  • Toiminnalliset pisteet sijoiteltu järkevästi - vesipiste ja roskakaappi samalla puolella lieden kanssa plussaa
  • Roskakaapin saa auki myös alareunasta varpailla, ei tarvitse likaisilla käsillä koskea oveen
  • Saarekkeen ja vastapäisen tason etäisyys optimaalinen nopeaan ruoanlaittoon, ei turhia askeleita
  • Uunin paistomittari toimi täydellisesti, karitsan kareen sisälämpötila säädettiin 52°c
  • Induktiolevyt erittäin nopeat, lämmönsäätö toimii välittömästi ehkäisten ylikiehumisen
  • Yhtenäinen Avonite-taso ja -allas helpottavat siivousta, ei reunaa johon tarttuu likaa
  • Siivoaminen ja astioiden huuhtelu ruoanlaiton aikana helppoa syvän altaan ja korkean hanan ansiosta
  • Liesituuletin erittäin tehokas säädettynä voimakkuudelle 3 (tasot 1-4)

Keittiöni suunnittelu on mennyt aivan nappiin ollakseen pieni kotikeittiö. :) Suuria puutteita ei ollut ja kodinkoneiden paikat olivat käyttäjän kannalta optimaalisesti valikoitu. Kodinkoneista erityisesti Boschin Serie 8 -sarjan kiertoilmauuni ja astianpesukone olivat kokin mieleen, uuni sai täydet 10 pistettä! :D

Omakotivalkoinen_9743.jpg

Omakotivalkoinen_9753.jpg

Omakotivalkoinen_9961.jpg

Omakotivalkoinen_9963.jpg

Alkupalana nautiskelimme lämmintä kala-äyriäissalaattia chili-vinaigrettekastikkeella. En ollut aikaisemmin maistanut simpukoita tai hummeria ja suurella mielenkiinnolla lähdin pienelle suomalais-välimerelliselle makumatkalle. :) Kampasimpukan liha maistui todella hyvältä ja ennakkoluuloinen mielikuvani niljakkaasta simpukasta oli täysin väärä. Jättikatkarapujen pyrstöt ja kuha olivat superherkkua, jestas sentään... ♥ 

Omakotivalkoinen_9808.jpg

Omakotivalkoinen_9816.jpg

Omakotivalkoinen_9822.jpg

Omakotivalkoinen_9832.jpg

Omakotivalkoinen_9907.jpg

Omakotivalkoinen_9906.jpg

Omakotivalkoinen_9979.jpg

Omakotivalkoinen_9986.jpg

Omakotivalkoinen_9987.jpg

Pääruokana oli paahdettua karitsan karetta, minttu-punaviinikastiketta (superhyvää!!!), papu-tomaattihöystöä ja rapeita valkosipuliperunoita. Myös karitsa ja papu-tomaattihöystössä käytetyt valkoiset pavut olivat itselleni uusia tuttavuuksia. Äärettömän hyvänmakuinen kokonaisuus, karitsan kare oli mureaa ja minttu-punaviinikastike sai minut ja muutaman muunkin ruokailijan näkemään tähtiä, aivan älyttömän herkkua tuo Chef Samin salaisella reseptillä valmistettu soossi. ♥

Omakotivalkoinen_0024.jpg

Jälkiruoka kruunasi upean illallisen - aidolla vaniljalla maustettu wanhan ajan jäätelö ja makea biénmesabe-mantelihillo olivat jumalainen ja tasapainoinen yhdistelmä raikkaan valkoviinin kanssa. 

Kaunis kiitos täydellisestä illallisesta ja kulinaristisesta makunautinnosta K-citymarket Itäkeskuksen henkilökunnalle, Chef Samille, ihanille ruokavierailleni sekä tietysti Epoqin uudelle keittiölleni, jossa ammattilaisenkin kelpaa kokkailla! :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: K-citymarket Itäkeskus)