Ennen keittiöremontin alkua pähkäilin ruokailunurkkauksen seinällä olleiden Lack-hyllyjen kanssa ja mittanauhan avulla teippailin lattiaan saarekkeen ja ruokapöydän ääriviivoja. Lopputulos oli että 26cm syvien seinähyllyjen vuoksi ruokapöytä olisi ollut niin lähellä hyllyjä, ettei ruokapöydän ikkunanpuolimmaiseen penkkiin olisi päässyt kuin pöydän alta ryömimällä. :) Toinen yhtä huono vaihtoehto olisi ollut pöydän siirtäminen lähemmäs keittiön kiinteitä kalusteita, jolloin nurkkapaikka olisi ollut yhtä ahdas ja kokonaisuus olohuoneesta katsottuna aivan epäsymmetrinen. Yhtä kaikki, hyvää ratkaisua ei löytynyt ja hyllyt lähtivät pois. 

Omakotivalkoinen_668.jpg

Omakotivalkoinen_Lackhyllyt2.jpg

Vuoden 2014 yhteenvetopostausta tehdessäni katsoin kaiholla kauniita vanhoja ruokailutilakuvia hyllyillä olevista yrteistä, kukista ja pientavaroista. Tulin hieman haikeaksi ja aloin katumaan seinähyllyjen poistamista... olisinko sittenkin voinut tehdä jotakin toisin ja saada säilytettyä hyllyt seinälläni?! Oikea vastaus tähän on en, koska mittoja ei voi huijata ja kulkutilan puute pöydän ympärillä olisi ollut isompi haitta. Tästä sain idean etsiä seinälle kapeampaa seinähyllyä, sellaista joka ei ylettäisi lattiasta kattoon vaan keskittyisi keskelle seinää... 

Omakotivalkoinen_667.png.jpg

imageedit_25_2131541524.jpg

Vaihtoehtoja oli useita, muutamien senttien syvyisistä tauluhyllyistä String Pocketin kaltaisiin kevyisiin seinähyllyihin, joita hyödynsin postauksen kuvamallinnuksissa. :) Mietinkin nyt olisiko aivan pähkähullua vaihtaa tauluideani seinähyllyihin... ehkäpä kahteen String Pocket-hyllyyn, jollaiset ovat myös olohuoneen puolella ja näin yleisilme säilyisi edes jotakuinkin minimalistisena ja yhdenmukaisena... Olen yrittänyt viimeisen puolivuotta tehdä hyvin perusteltuja sekä harkittuja ratkaisuja ja siinä todella hyvin onnistunutkin. Sydän huutaa täyttä tehoa JOOta tälle idealleni ja tiedän että rumalta tuo ei kokonaisuutena näyttäisi, mutta jokin arvelluttaa... :) Tuleeko sinusta tilaan liikaa hyllyjä, samanlaisia hyllyjä? Vai onko se vaan hyvä valinta, että samaa tilaa olevat olohuone ja keittiö pysyvät neutraalin yhtenäisinä hyllyineen?

Omakotivalkoinen_Miia.jpg