Nyt kun uusi Epoq-keittiöni on ollut käyttökunnossa kuukauden päivät, on viimeisetkin tavarat ja astiat löytäneet paikkansa sen uumenista. Lupaamani esittelykierros laatikoiden kätköihin siis alkakoon! :)

Omakotivalkoinen_Epoq_0858.jpg

Ylimmässä vetolaatikossa on tyylikkään harmaa metallinhohtoinen aterinlokerikko, jonne mahtuu aterimien lisäksi myös keittiövälineet kakkulapioineen ja viinipullonavaajineen. Plussaa siitä että laatikosto tulee kokonaan ulos rungon sisältä, joten takimmaisiinkin tavaroihin pääsee käsiksi helposti. Alunperin oli ajatuksena että tähän laatikkoon olisi tullut keittiövälineiden kanssa teräksinen maustepurkkiteline, mutta purkkimausteita ja keittiövälineitä on sen verran vähän, että säilytystilan maksimoidakseni oli järkevämpää jättää mausteteline toistaiseksi laittamatta. :) 

Omakotivalkoinen_Epoq_0859.jpg

Keskimmäisessä laatikossa säilytän uunivuokia, sekoituskulhoja, siivilää sekä paistinpannua. Yksi teräskannukin on näköjään tullut laitettua laatikon perälle. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_0861.jpg

Alimmaisessa laatikossa, joka on näistä syvin, pidän kattiloita sekä leikkuulautoja. Kaikki kolme kattilaani (6L, 4L ja 1,5L kasari) ovat parhaillaan pesussa, mutta kuvailtakoon kuvien sijasta lauseena että isoimmat kattilat mahtuvat laatikon etuosaan sisäkkäin kansineen, pienen kasarin paikka on valurautapadan vieressä. :) Harmaa laatikkomatto, jollainen on jokaisessa laatikossa, pitää kattilat ja leikkuulaudat hyvin paikoillaan. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_0862.jpg

Uunin aluslaatikosta löytyy uunipeltejä, leivinpaperiarkkeja, pannulappuja sekä sammutuspeite. Leivinpaperiarkit sujautin laatikkoon alunperin pikasiivouksen yhteydessä, mutta huomasin että tuo onkin niille oikein hyvä ja looginen paikka - kun tarvitsee leivinpaperia, tarvitsee yleensä myös uunipeltiä. :) Sammutuspeite ei ole lainkaan suositusten mukaisessa paikassa, mutta ruokakaapin oven sisäpuolelle suunnittelemani ripustuspaikka ei käytännön osalta toiminut, joten nyt mennään tällä ratkaisulla eteenpäin. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_0972.jpg

Uunin ja astiapesukoneen jälkeen eteisen suuntaan kulkiessa tulee vastaan allaskaappi, joka toimii meillä roskakaappina. Jätteidenlajittelun lisäksi oven takaa löytyy allaskaappeihin suunniteltu ulosvedettävä laatikko, jonka avulla kaapin sisäosa tulee hyödynnettyä jokaista senttiä myöten. Siinä säilytän astianpesukonetabletteja, Universal Stone -puhdistusainetta, keittiöpyyhkeitä, roskapussirullaa ja satunnaisia muita keittiön siivoustarvikkeita. 

Omakotivalkoinen_Epoq_0975.jpg

Roskien lajittelu on helppoa ja hajutonta kannellisten isojen roskasäiliöiden ansiosta. Neljään roskaämpäriin saa yleisimpien seka-, energia- ja biojätteiden lisäksi lajiteltua kätevästi myös esimerkiksi kartonkitölkit ja metalliroskat, kuten jogurttipurkkien kannet ja foliot. Meillä suurin osa roskasta on energiajätettä, eli kartonkitölkkejä, jogurttipurkkeja, voi-, juusto-, leikkele- sekä leipäpakkauksia ja vastaavia, jotka joutavat etualalla olevaan muovipussilla verhoiltuun ämpäriin. Taaempana oleva iso roskis on vuorostaan biojätteille. Takanurkan pikkuämpäristä pilkistää muutama muovipussi, mutta sinne kuuluu oikeasti sekajätteet, jotka juuri vein roskikseen. 

Omakotivalkoinen_Epoq_0977.jpg

Edessä olevassa pikkuämpärissä säilytän päivittäin keittiössä käytettäviä siivousaineita - keittiösuihketta sekä laimeaa fairyliosta. Myös lasinpesuneste, jota en kylläkään joka päivä tarvitse, löytyy samasta paikasta. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_0970.jpg

Viimeisenä seinäkalusteiden letkassa sijaitsee astialaatikosto, josta löytyy meidän kaikki astiat viinilaseja ja isoa Arabian Koko-kulhoa lukuunottamatta. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_0967.jpg

Tätä ylintä ja matalinta laatikkoa kaavailin suunnitteluvaiheessa aterimille, mutta ne mahtuivatkin kätevästi keittiövälineiden kanssa samaan laatikkoon. Aterimien tilalta täällä säilytetäänkin nyt useimmin käytettäviä astioita eli kulhoja ja leipälautasia. Pellavaservetitkin olen perälle törkännyt, kun sinne sopiva tila jäi. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_0867.jpg

Keskimmäisestä kerroksesta löytyy kupit ja mukit, puolet ovat kylläkin nyt pesussa. Laatikon pohjaa ei juurikaan näy silloin kun ne kaikki ovat samanaikaisesti puhtaana. :) Laatikon kyljissä olevien etusarjojen kiinnitysrautojen ansiosta kuppeja voi tarvittaessa pinota huoletta päällekkäin ilman että ne tippuvat reunoilta alas. Laatikon tarjoaman säilytystilan saa hyödynnettyä millimetrien tarkkuudella.

Omakotivalkoinen_Epoq_0964.jpg

Alalaatikossa säilytän lautasia - Arabian matalat Kokot ovat takana ja Iittalan syvät Teemat edessä. 

Omakotivalkoinen_Epoq_0961.jpg

Saarekkeen puolelta löytyy jääkaapin ja pakastimen lisäksi kuivaruokakaappi, jonka integroitavat laatikot ovat kokonaan ulosvedettävissä. Kaapin kohdalla saarekkeessa on tasoon upotettu Epoq Powerport -teleskooppipistorasia, jonka mukaan ylemmän vetolaatikon asennuskorkeus on mitoitettu. Ovessa on kätevät noin 125 asteeseen aukeavat saranat, joten ruokaa tehdessä oven saa aukaistuna työnnettyä saarekkeen reunalinjan ulkopuolelle. Ruoka-aineksia on helppo poimia yksitellen suoraan kaapista vastapäisen induktiotason ja uunin ääressä kokkaillessa, ilman että ovea tarvitsee välillä sulkea. Keksin hyödyntää myös alalaatikon alle jäävän kapean tilan ja sujautin sinne foliorullan sekä leivontamaton, joka muuten on todella näppärä apulainen kokkailussa ja leivonnassa. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_0958.jpg

Kahteen laatikkoon mahtuu uskomaton määrä ruokatarpeita ja olenkin tullut hamstranneeksi meille melkoisen ruokavaraston. Puuroja, pastoja ja riisejä löytyy kilokaupalla, kuten myös paseerattua tomaattia, tomaattimurskaa ja muita kastike- ja keittoaineksia. Täyttöaste on perusteellisesti hyödynnetty ja ruokakaupassa tarvitsee käydä enää vain kerran viikossa maitosantsausta lukuunottamatta, jota meillä kuluu hirmuinen määrä vuorokaudessa. :) 

Omakotivalkoinen_Epoq_0953.jpg

Ruokaostokset on helppo purkaa kasseista suoraan omille paikoilleen yhden askeleen mitalla - jääkaapin, pakastimen ja kuivaruokien ollessa vierekkäisissä keittiökalusteissa. Toinen loistavaksi huomattu juttu on välipalojen tekeminen, joita varten ei tarvitse ottaa askeltakaan ja kaikki tarvittava on silti kädenulottuvilla. Jääkaappitavarat kuten maito, mehu, voi, juustot, leikkeleet, kurkut ja tomaatit sekä rahkat ja jogurtit ovat vasemmalla, kun taas leivät, murot, siemenet ja rouheet ovat oikealla puolella. Kaikki ainekset onkin siis todella helposti nostettavissa saarekkeelle välipalan valmistusta varten, ja takaisin kaappeihin. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_09012015.jpg

Epoq-keittiöni mimimalistinen ja moderni ulkoasu kätkee sisäänsä kaiken tarpeellisen ja vähän enemmänkin. Toiminnallisuutensa ansiosta pienikin keittiö voi olla sisältä suuri. ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq.fi)