Suosikkielokuvani ovat yleensä olleet Hollywoodin tuottamia romanttisia draamoja, toiminnallisia jännäreitä tai luonnonkatastrofeihin liittyviä scifileffoja, kuten Pelikaanimuistio, Salaisuus pinnan alla, Day after tomorrow, Minority Report, Twister, Paholainen pukeutuu Pradaan, Gatsby, Dirty Dancing ja A Little bit of heaven. Niin sanottujen indie-elokuvien ryhmään kuuluvia leffoja katson hyvin harvoin, ja sitäkin harvemmin innostun katselemaan kotimaista tai eurooppalaista tuotantoa...

koskemattomat.jpg

Uteliaisuuttani tulin kuitenkin katsoneeksi Netflixistä ranskalaisen draamakomedian Koskemattomat, joka sai aikaan voimakkaita reaktioita. Tämän yhden elokuvan aikana kävin läpi lähes kaikki tunteiden kirjot aina surusta, myötätunnosta ja empatiasta yllättäviin kiukunpuuskiin, iloon ja naurunpyrskähdyksiin. Tätä viiden tähden arvoista elokuvaa suosittelen lämpimästi aivan kaikille! ♥

Tositapahtumiin perustuva ranskalainen Koskemattomat on hersyvän lämmin draamakomedia kahdesta elämän vastoinkäymisten syrjäyttämästä ihmisestä, joiden tiet risteytyvät yllättävällä tavalla. Koskettava ja realistinen ystävyydestä kertova tarina käsittelee vaikeita aiheita, ihmisen rajallisuutta ja selviytymismahdollisuuksia pieni pilke silmäkulmassa. Elokuvan trailerin voit halutessasi käydä kurkkaamassa Finnkinon sivuilta TÄÄLTÄ! :)

Koskemattomat2.jpg

Philippe (François Cluzet) on pyörätuoliin sidottu neliraajahalvaantunut miljonääri, kun taas Driss (Omar Sy), piittaamaton pikkukonna, mieluummin lorvii ja pössyttelee, kuin kantaa vastuuta. Silti Driss hurmaa tarkoittamattaan Philippen, kun tämä etsii itselleen uutta hoitajaa auttamaan päivittäisessä arjessa. Driss virkistyy uusista hulppeista asuinpuitteista, Philippen kuumasta punapääassistentista ja Kool & The Gangin musiikista, mutta ankeuteen vajonneen Philippen mielen kirkastaminen on jo haasteellisempaa. Driss haluaa isännälleen iloa, mutta hänen ajatuksensa Philippen hoidon tarpeista sotii muun henkilökunnan käsityksiä vastaan. Ryhdittömään poikaansa uupuneesta Drissin kasvattiäidistä, sen enempää kuin Philippen teiniangstisesta adoptoidusta tyttärestäkään, ei ole ainakaan avuksi.


Kaikesta huolimatta Phillippe ja Driss ystävystyvät. Syvän keskinäisen yhteytensä varassa molemmat etsivät paluuta elämään, niin kartanoonsa eristäytynyt hillitty aristokraatti kuin yhteiskunnasta syrjäytynyt holtiton slummin kingikin. Lähelle on pitkä matka: joskus oman maailmansa löytääkseen onkin kurotettava uuteen ja itsensä tavoittaakseen kohdattava toinen. 

Hilpeän liikuttava ja sentimentaalisen riemukas Olivier Nakachen ja Eric Toledanon ohjaama elokuva on hurmannut yleisöjä ja voittanut palkintoja lukuisilla elokuvajuhlilla ympäri maailman. -Finnkino

Koskemattomat_1.jpg

Kivaa illanjatkoa kaikille! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kuvat ja lainaus: Finnkino.fi)