Olohuoneen verhodilemma on viimein ratkennut! :) Päädyin lounge-tyyliseen hieman lamelliverhoja muistuttavaan ripustustaktiikkaan, jossa verhokangas kulkee isoina aaltoina sormikoukkuihin ripustettuna. Läpikuultava valkoinen pellavakangas, josta verhot aion ommella, taipuu pehmeästi aalloille ja tuo kivasti liikettä ja eloa olohuoneeseen. Pitkien sormikoukkujen ansiosta kattoon kiinnitetty kisko jää lähes kokonaan piiloon aaltojen taakse, tämä oli yksi tärkeimmistä kriteereistä verhovaihtoehtoja miettiessäni.  :)

inspiroivia_verhoideoita.jpg

Kirsch_Lounge_01.jpg

Verhokisko tulee olemaan Kirschin 1-liukuinen Flexi, jonka kiinnitän seinän sijasta suoraan kattoon. Verhokangasta menen viikonloppuna etsimään Eurokankaasta - hakusessa on pehmeä muttei kivipesty pellava, mahdollisimman valkoisessa sävyssä. Kangas saa olla aavistuksen läpikuultava, jotta valo pääsee kauniisti sisälle verhojen ollessa kiinni. Kirschin sivuilla oli kätevä ohje loungeverhojen ompelemiseen ja toivon että näillä alla olevilla ohjeilla sekä siskon ompelukoneella onnistuisin surrauttamaan itselleni kauniit uudet verhot. :)

Kirsch_Lounge_1.jpg

Kirsch_Lounge_2.jpg

Kirsch_Lounge_3.jpg

Kirsch_Lounge_4.jpg

Kirsch_Lounge_5.jpg

Kirsch_Lounge_6.jpgKirsch_Lounge_7.jpgKirsch_Lounge_8.jpg

Kirsch_Lounge_9.jpg

Kirsch_Lounge_10.jpg

Kirsch_Lounge_11.jpg

Kirsch_Lounge_12.jpg

Lounge_Verhot1.jpg

Olen aina ollut hyvin suurpiirteinen "nopeus on valttia" -tyyppinen ompelukoneen käyttäjä, eikä työnjälki ole koskaan ollut kovin kummoinen. Kokemuksenikin keskittyvät lähinnä farkunpunttien lyhentämiseen tai 90-luvulla muodissa olleiden lahjelevennyksien tekemiseen. :) En ole koskaan aikaisemmin edes yrittänyt ommella verhoja alusta loppuun asti itse ja hieman jännittää lähteä kallista pellavakangasta surruttelemaan ompelukoneella. Oppimisenhalu on kuitenkin niin suuri, että aion ottaa riskin ja kokeilla...Turvaudun ammattilaisen apuun vasta sitten jos menee todella pahasti pieleen. :) Ompeluvinkkejä pellavakankaalle ja verhoille noin yleensäkin otetaan riemulla vastaan!!! :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kuva 1: Homedit.com, Greatinteriordesign.com, Kirsch.fi. Tuotekuvat, ompelu- ja ripustusohjeet Kirsch.fi)