Näin vuoden alkuun on hyvä tehdä pieni katsaus materialistisiin haaveisiin ja tarpeisiin ja niitä haaveitahan minulta löytyy vaikka millä mitalla. :) Artekin valkoinen Mademoiselle tuoli keikkuu edelleen listan kärjessä, mutta tilanpuutteen vuoksi en ainakaan toistaiseksi sitä aio ostaa. Myös Burberryn trenssi saa jatkaa toteutumattomana kestohaaveena listan hännillä tämänkin vuoden, en vieläkään raaski maksaa ohuesta takista niin kovaa hintaa kuin mitä siitä pyydetään. :) Mahdottomien haaveiden sijaan keskityinkin tällä kertaa keräämään ylös sellaisia tuotteita, joiden ostamiselle on jonkinlaiset järkiperusteetkin olemassa. :) 

Omakotivalkoinen_Ostoslista2015_8.jpg

1) Nicolas Vahé -tee, 2) Eva Solo -teekuula, 3) Bodum Columbia -termospressopannu, 4) Bodum Travel Press -muki, 5) Nicolas Vahé Urban-kahvi, 6) Bodum termosmuki

Kylässä käydessäni hörppäsin kupillisen Nicolas Vahén teetä ja tykkäsin kovasti sen mielenkiintoisesta hedelmäisestä mausta. Haluaisin päästä maistelemaan kaikkia kolmea saatavissa olevaa makuvaihtoehtoa, sekä C1-kahvia. :) Teen valmistusta ja hauduttamista varten haluaisin Eva Solon teekuulan, joka vaikuttaa varsin kätevältä kapistukselta. Pannukahviin siirtymisen jälkeen olen löytänyt kahvista aivan uusia puolia ja tahtoisin päästä kokeilemaan Bodumin ylistettyä termospressopannua. Haluaisin ostaa itselleni myös yhden Bodumin reissumukin, joko hauduttamiseen soveltuvan Travel Pressin tai tavallisen matkamukin - mustana tai valkoisena. ♥

Omakotivalkoinen_Ostoshaaveet2015_2.jpg

1) AikaDesign Veto -talouspaperiteline, 2) Fiskars Inspiration -kynsisakset, 3) Fiskars Inspiration Coconut yleissakset, 4) Fiskars Inspiration Coconut juustohöylä pehmeille juustoille, 5) Fiskars Inspiration Coconut kuorintaveitsi, 6) Peugeot Paris U´select maustemyllyt, 7) Peugeot Fidji U´select maustemylly, 8) Fiskars Inspiration Coconut juustöhöylä

Tyylikäs uusi keittiöni tarvitsee tyylikkään uuden talouspaperitelineen ja AikaDesignin valkoinen Veto on juuri sellainen. :) Omistan kahdet Fiskars Inspiration -sarjan valkoiset yleissakset ja tarvetta olisi vielä kolmansille, jotka tulisivat keittiön sijasta toimistokäyttöön. Myös kynsisakset ja paremman juustohöylän tarvitsisin, pehmeälle kermajuustolle ja kovalle emmentalille omansa. Uutta kuorimaveistä en kylläkään tarvitse, mutta visualistinen silmäni tahtoo vaihtaa mustasta valkoiseen. Turhamaista on, tiedän! :D Olen onnistunut kehittämään itselleni maustemyllymanian ja huomannut hipelöiväni jokaisen kaupan keittiötarvikeosastolla ensimmäisenä maustemyllyjä. :) Uusia myllyjä en todellakaan tarvitse, mutta salaa haaveilen valkoisesta Peugeotin Paris U´selectin -myllysarjasta. Yksi teräskärkinen Fidji U´selectkin kelpasi keittiövälinekokoelmaani. :)

Omakotivalkoinen_Ostoshaaveet2015_4.jpg

1) Normann Copenhagen Chop -veitsi, 2) Arabia Koko kulho S 0,5L, 3) Eva Solo Gravity -paistokasari, 4) Arabia Koko kulho M 0,75L, 5) Sagaform -mortteli, 6) Nicolas Vahe -maustesekoitukset, 7) Design House Stockholm Pipette -pullot

Normann Copenhagenin pyöreä Chop -veitsi on ergonominen kokkauskaveri ja varmasti erinomainen esim yrttien leikkuuta varten. Olen onnistunut rikkomaan kaksi Iittalan Teema-kulhoani ja haluaisin rikkoutuneiden tilalle ostaa jotakin uutta, Arabian Koko -sarja miellyttää muotoilultaan omaa silmääni ja päätinkin jo että seuraavan Prismareissun yhteydessä ostan kaksi S-kokoista kulhoa kotiin viemisiksi. M-kokoiset Koko-kulhot ovat myös todella kauniita ja olen harkinnut että vaihtaisin Teeman syvät lautaset jossakin vaiheessa näihin kaunokaisiin... :) Eva Solon Gravity -paistokasarille minulla ei ole tarvetta, mutta uteliaana haluaisin päästä kokeilemaan pataruokien hauduttamista kannen alla. Sagaformin tyylikkään mustavalkoinen posliininen mortteli sen sijaan tulisi tarpeeseen, vanha morttelini hajosi jo neljä vuotta sitten enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi ostaa uutta tilalle. Perinteistä kivimorttelia en halua, siihen jää voimakkaiden yrttien maku ikävästi kiinni. Nicolas Vahén maustesekoituksia pitää päästä jossakin vaiheessa kokeilemaan, erityisesti minua kiinnostaa kanalle tarkoitettu mausteseos, jonka on kehuttu antavan ruoalle uudenlaisen twistin. :) Design House Stockholmin Pipette -pulloihin haluaisin tehdä omat mausteöljymixit, toiseen oliiviöljyä, valkosipulia ja basilikaa, ja toiseen öljyä, chiliä ja pippureita. 

Omakotivalkoinen_Ostoshaaveet2015_3.jpg

1) Fiskars Kitchen Garden, 2) Plantui Smart Garden, 3) Tregren Genie

Yrttifanaatikkona tahtoisin kokeilla kaikkia markkinoilla olevia yrttien kasvatuslaitteita, Fiskarsin Kitchen Garden -keittiöpuutarhassa sekä Plantuin Smart Garden -sisäpuutarhassa kasvattelisin yrttien lisäksi myös salaattia. Habitare 2014 -messuillakin näyttävästi esillä ollut Tregrenin Genie -ruukku olisi myös kiva päästä testaamaan. :) Harmi vaan, ettei yhdellekään näistä ole kunnollista tilaa, yhyy. :)

Omakotivalkoinen_Ostoshaaveet2015_6.jpg

1) Mayn käsisaippua, 2) POP Design -tiskirätti, 3) Sini roskapussirulla

Siivoamiseen liittyvät ostokset ovat aina perusteltuja, vai mitä? :) Mayn -käsisaippua on samaa sisarussarjaa Musta5101 -astianpesuaineen ja keittiösuihkeen kanssa ja tämän  kauniiseen pumppupulloon pakatun minttu-kookoksen tuoksuisen uutuustuotteen tahdon kylpyhuoneeseeni. ♥ POP Designin ekotiskirätti näyttäisi keittiössäni takuulla todella kivalta, Sinin sangallisia roskapusseja olen käyttänyt jo ikuisuuden ja niitä voisin hamstrata taas varastoon valmiiksi muutaman rullallisen. :)

Omakotivalkoinen_Ostoshaaveet2015_5.jpg

Kuivaruokakaappiin kaipaan järjestystä ja selkeyttä, ja siksi aionkin korvata värikkäät myyntipakkaukset Casa Stockmannin akryylimuovisilla ilmatiiviillä säilytyspurkeilla, joiden kanteen kirjailen Dymo-koneella purkeissa olevien ruoka-ainesten nimet. :) Tämä on epävirallisen ostoslistani tärkein must-have-hankinta ja ensimmäisenä jonossa odottamassa vuoroaan. :)

Kaikkea ei onneksi aina tarvitse omistaa ja haavelistoista on hyvä jättää jotakin seuraavallekin vuodelle. :) Huomaatteko muuten, että ajatukset ovat nykyisin keittiön suunnalla?!? Yhtään makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen kuuluvaa todellisella tarpeella perusteltavaa haavetta ei listallani nimittäin ole. :D

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kuvat: Stockmann, Seitashop, Clas Ohlson, Iittala, Fiskars, Finnish Design Shop, Mayn, Sinituote, Nicolas Vahé. Postaus sisältää mainoslinkkejä)