Kirjoitin vuosi takaperin postauksen vähäisestä vaatemäärästäni, joka silloin huiteli lukumäärältään 75-80 kappaleen kieppeillä ja moni tuli kauhistelleeksi miten näin vähällä voi kukaan pärjätä. :) Nyt vuotta myöhemmin on hyvä tehdä pieni kertaus ja katsoa millaisia muutoksia mennyt vuosi sai aikaan...

Omakotivalkoinen_10999.jpg

Omakotivalkoinen_1118.jpg

 • Alustopit 5kpl - alustoppeja on tullut kahden ikivanhan Vilan Surface-topin lisäksi hankittua kolme, yksi urheiluun ja kaksi lyhyttä perustoppia juhlavien läpikuultavien puseroiden kanssa käytettäväksi. 
 • T-paidat 2kpl - lukumäärä on pysynyt samana, vaikka teepparit ovat välissä vaihtuneet uusiin.
 • Pitkähihaiset trikoopaidat 3kpl - näidenkin lukumäärä on edelleen sama, kaksi kolmesta trikoopaidasta on uusittu vuoden lopulla ehjiin ja siistikuntoisiin.
 • Juhlavammat puserot 3kpl - kahden vanhan puseron rinnalle olen ostanut kolmannen, lukumäärä on kasvanut vuoden aikana siis yhdellä
 • Neuleet 3kpl - Tammikuussa 2014 neuleita oli kaksi ja lukumäärä kasvoi vuoden aikana viiteen. Kaksi vanhinta neuletta ovat sittemmin lähteneet H&m:n lumppukeräykseen ja jäljellä on niistä enää vain kolme.
 • Takit 2kpl - Vuosi sitten takkeja oli kolme ja Mangon trenssiä lukuunottamatta samat kaksi mustaa Parajumpersin takkia ovat edelleen käytössäni. Mangon trenssin myin pois sen jäätyä itselleni hieman väljäksi, enkä ole tilalle ostanut vielä uutta ohutta siistiä takkia. 

Yläosien määrä kasvoi vuoden 2014 aikana yhdellä, ei paha! :)

Omakotivalkoinen_1127.jpg

Omakotivalkoinen_1121.jpg

 • Legginsit 5kpl - Vilan valmistuksesta poistuneet pikimustat mikrokuitukangasta olevat Surface-legginsit ovat maailman parhaimmat. ♥ Vuoden alussa minulla oli niitä jäljellä vielä kuudet, mutta kaksille jouduin sanomaan hyvästit viime vuoden aikana. Ostin tilalle yhdet Vilan uudenlaiset leggarit todetakseni etteivät ne ole lainkaan niin hyvät kuin Surfacet... 
 • Farkut 1kpl - Farkkuja oli kahdet, mutta toiset joutuivat vahingossa 60°c pesuun ja tulivat ulos niin pieninä etteivät enää mahtuneet jalkaani, Uffin laatikkoon päätyivät ne, kun siskoni ei niistä innostunut. :)
 • Siistit housut 4kpl - Määrä on kasvanut kaksilla pöksyillä, valkoiset trikoomaiset pillihousut ostin viime kesän juhlia varten ja kirkkaankeltaiset kesähousut hetken mielijohteesta, jota nyt hieman kadun. :D
 • Shortsit 1kpl - ei muutosta.
 • Sukkahousut 7kpl - Olen edelleen mustien paksujen sukkahousujen fani ja määrä on niiden suhteen edelleen samat 6kpl, joiden lisäksi löytyy "aina kaapissa oltavat" yhdet ihonsävyiset ohuet sukkikset. :) 
 • Verkkarit / colleget 2kpl - Liikuntaharrastuksissani tykkään edelleen käyttää ihan vaan tavislegginsejä, mutta sorruin viime vuonna ostamaan niiden rinnalle syyslenkkeilyyn sopivat Puman ulkoiluhousut (joilla en ole kertaakaan käynyt juoksulenkillä, vaikka ne jalassa ovat monesti olleetkin :D). Lisäksi sain siskoltani mustat colleget, jotka olivat hänelle punteista liian lyhyet. Määrä kasvoi nollasta kahteen. :)

Alaosien määrä kasvoi kaksilla housuilla - verkkareilla ja collegeilla. :)

Omakotivalkoinen_1108.jpg

 • Mekot 4kpl - Mekkoja kerrytin viime vuoden aikana kolmen edestä, joista yksi täyspitkä iltapukumainen Oscar-gaala mekko on saatu siskolta. :) Zaran mustan shortsimittaisen kietaisumekon näköisen jumpsuitin lasken mukaan mekkoihin. 
 • Hameet 1kpl - hameita en omistanut ainuttakaan ennen viime kesää, jolloin tulin ostaneeksi heräteostoksena alennuksesta H&M:n muutaman euron arvoisen trikoohameen. Kyseinen hame lähti melko nopeasti eteenpäin ja tilalle ilmaantui pikkujouluja varten ostettu tyylikäs nahkainen kynähame Zarasta. ♥

Mekkojen ja hameiden määrä kasvoi tuntuvasti neljällä ja käyttötarpeeseen nähden liikaakin, kun ottaa huomioon että en pukeudu mekkoihin edes kuukausittain. :) Mutku ne on vaan niin ihania ja nyt on kaikkeen menoon mekko / hame valmiina... Joopaniin. :)

Omakotivalkoinen_1130.jpg

Omakotivalkoinen_1123.jpg

 • Alusvaatteet 12kpl (rintaliivit ja alushousut yhteensä) - Alusvaatteiden määrä on vähentynyt vuoden aikana neljällä, vaikka joitakin uudistuksiakin on tehty. Urheiluliivit ovat tuorein ostokseni, jonka joulualesta tein.
 • Sukat 10kpl (sis. villasukat) - sukat ovat vuodessa vaihtuneet kokonaan, villasukkia myöten. Lukumäärä on kasvanut samalla kahdella.
 • Vyöt 3kpl - Vöitä on saman verran kuin aikaisemminkin, muutoksena ainoastaan yhden vyön hajoaminen ja sen korvaaminen mustalla ohuella nahkavyöllä.
 • Korut 1kpl - Koruja edelleen se sama "tavallaan" yksi kappale, eli MK:n iso oversized rannekelloni, josta en luovu ikinä-koskaan-milloinkaan! :)
 • Laukut 2kpl - Myin kaksi MK:n pikkulaukkuani viime keväänä pois ja ostin myöhemmin tilalle Marimekon mustan Taskun sekä edullisen pienen nahkalaukun, jonka kävin moderoimassa suutarilla paremmaksi. Määrä siis sama tässäkin. :)
 • Kangaskassit 3kpl - kangaskasseja en viime vuonna laskenut mukaan vaatteisiin, koska käytän niitä enimmäkseen kauppakasseina. Nyt olen kuitenkin innostunut kangaskasseilemaan ilman ruokaostoksiakin, joten laitan ne laskuihin mukaan. :)
 • Lompakko 1kpl - ei muutoksia.
 • Pipot, hatut, huivit ja käsineet 4kpl - ei muutoksia, sama siskon tekemä pipo, Thinsulaten nahkaiset käsineet ja kaksi viskoosihuivia ovat edelleen voimissaan. :)

Kangaskassien vuoksi miinusmerkki muuttui plussaksi ja kokonaismäärä kasvoi yhdellä.

Omakotivalkoinen_1125.jpg

Omakotivalkoinen_1115.jpg

 • Tennarit 3kpl - Converse-kokoelmani kasvoi viime vuonna kolmella parilla, joista yhdet ovat kirppikselle menossa enkä siksi laske niitä enää tässä vaiheessa mukaan. Lukumäärään plussausta kaksien nahkaisten Converse -varsitennareiden verran.
 • Saappaat 2kpl (nahkasaappaat ja kumisaappaat) - samat vanhat luottosaappaani vuodesta toiseen. :)
 • Ballerinat 2kpl - Viime vuonna tulin ostaneeksi Wondersin nudet nahkaballerinat, jotka sitten kesän aikana käytinkin niin puhki ettei syksyn tullessa niistä ollut enää mitään jäljellä, plusmiinusnolla-tilanne.
 • Korkkarit 1kpl - Louboutinin korkkarit saivat viime keväänä uuden omistajan ja näin tippui korkkarien määrä yhdellä alaspäin.
 • Juoksulenkkarit 1kpl - uusien korkkareiden sijaan ostin itselleni juoksulenkkarit, ja nilkkani kiittävät! :D

Kenkiä on kahdet enemmän kuin vuosi sitten, toiset niistä onneksi tositarpeeseen hankitut juoksulenkkarit. :)

Omakotivalkoinen_1134.jpg

Tällä hetkellä vaatteita, kenkiä ja asusteita on yhteensä 88kpl, joka tarkoittaa että vuodessa määrä on kasvanut noin kymmenellä. Lukumäärää tärkeämpää kuitenkin on vaatekappaleiden toimiminen yhteen, jolloin asukokonaisuuksia saa muodostettua vaivattomasti vähäiselläkin määrällä useita erilaisia. Saa nähdä millainen on suunta tästä eteenpäin, tarpeita ei ainakaan ole syntynyt siistimpää välikausitakkia (trenssiä tai ohuempaa villakangastakkia) lukuunottamatta... :)

Kivaa päivää kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg