Pihistä tai panosta -postaussarjani saa pitkän tauon jälkeen jatkoa ja tällä kertaa onkin kyseessä varsin loistava löytö. :)

 Talolyhty_pihistapanosta1.jpg

Normann Copenhagenin talonmuotoinen Lighthouse-lyhty on kaikessa yksinkertaisuudessaan upea, mutta lähes sadan euron hintalappu on monelle tavallisesta teräksestä ja lasista liikaa. Puolitoistavuotta sitten tekemässäni vertailupostauksessa ehdotin designlyhdyn korvaajaksi Luhdan samankaltaista talolyhtyä, mutta monen mielestä lyhdyissä oli niin paljon eroavaisuutta ettei se ajanut samaa asiaa kuin alkuperäinen Lighthouse. Nyt silmiini kuitenkin osui Villa Designin Maja-lyhty, joka on lookiltaan niin lähellä Lighthousea, ettei niitä kauempaa katsottuna meinaa edes erottaa toisistaan vaikka olisivat vieretysten. :) Ne ovat jopa mitoiltaan lähes identtiset - Lighthouse 43,7x24cm ja Maja-lyhty 43x25cm. Ainoat eroavaisuudet ovat savupiipun kannen korkeusero ja muoto sekä sulkusalpa, joka alkuperäisessä Lighthousessa toimii piilotetulla magneetilla. :)

Kumpaakin lyhtyä saa myös mustana, Kärkkäisen verkkokaupasta löytämääni edullista Majaa lisäksi myös pienemmässäkin koossa. Tässä siis oiva pihistyskeino, jos talolyhdylle on tarvetta mutta Lighthousen hinta hirvittää. :)

EDIT: Valkoinen 43cm korkea Maja-lyhty on tilapäisesti loppunut Kärkkäiseltä! Lyhtyä on tulossa kuitenkin lisää lähiaikoina! :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg