Sain blogini kautta mahdollisuuden päästä maistelemaan ChineseTea.fi -verkkokaupan aitoja kiinalaisia teelajikkeita ja totaalirakastuin heidän Longjing-nimeä kantavaan itäisessä Kiinassa sijaitsevilla kukkuloilla tuotettuun vihreään teehen. ♥ Suoraan paikalliselta viljelijältä ostetut teelehdet ovat puhtainta mahdollista laatuteetä ja teen suurkuluttajana allekirjoitan tämän lauseen täysin - maku on raikas ja hyvin luonnollinen!

Omakotivalkoinen_1664.jpg

Kiinassa on jo muinaisista ajoista asti tiedetty ilman lisä- ja makeutusaineita valmistetun teen terveysvaikutuksista, joiden on vahvistettu pitävän paikkansa myös tieteellisissä tutkimuksissa. Myös teen laatu vaikuttaa paljon teen terveysvaikutukseen. Siksi ChineseTean väki matkustaa henkilökohtaisesti Kiinan maaseudulle ostamaan teelajikkeet suoraan paikallisilta viljelijöiltä. Tuotevalikoima keskittyy Kiinan kolmeen suosituimpaan teelajiin: vihreään, mustaan, ja oolong-teehen. Kaikki teet on valittu hyvin huolellisesti mahtavan makuelämyksen takaamiseksi. 

Oolong-tee on nimeltään TieGuanYin ja se on maailman tunnetuin oolong-tee. Tämä tee on peräisin eteläisestä Kiinasta, Fujian provinssin Anxio-alueelta, missä ilmasto on ihanteellinen teen viljelyyn. TieGuanYin on makuelämykseltään vihreän ja mustan teen välimuoto. Siinä yhdistyvät parhaat puolet molemmista maailmoista – vihreän teen raikas ja luonnollinen maku sekä mustan teen täyteläisyys. Tästä teestä on hyvin helppo pitää ja aromi tuo mieleen kukkivan niityn. Maku on lempeä ja sitä tasapainottaa pyöreä, aavistuksen pähkinäinen, paahdettu jälkimaku.

Musta tee nimeltään Puer, on yksi Kiinan vanhimmista teelaaduista ja sitä on viljelty jo Han-dynastian aikana (206 eaa. – 220 jaa). Teetä tuotetaan Yunnan-provinssissa Kiinan lounais-osassa, jota pidetään maailman vanhimman teekulttuurin tyyssijana. Puer-teetä viljellään jopa 2000 metrin korkeudessa, viileässä ja raikkaassa vuori-ilmassa. Puer-teen tuoksu ja maku eroavat selvästi muista teelaaduista. Kypsän puerin väri on punaruskea ja teen maussa on uniikki maanläheinen maku ripauksella kevyttä savuisuutta. Maut ovat komplekseja ja ne kehittyvät pitkän varastoinnin aikana. Aivan kuten hyvästä viinistä, myös puer-teen mausta opitaan pitämään.

Vihreä tee (Longjing) tuotetaan itäisessä Kiinassa, Hangzhoun kaupungin lähettyvillä olevilla kukkuloilla. Kukkuloiden viileä ilma ja kostea sumu luovat täydelliset olosuhteet teen viljelylle. Longjing on tullut tunnetuksi korkean laatunsa vuoksi, ja se onkin epäilemättä maineikkain kaikista klassisista kiinalaisista teelaaduista. Longjing on Kiinan ylpeys ja yksi Kiinan ja koko maailman jaloimmista teelaaduista. Teen erottaa raikkaasta aromista ja omaleimaisesta paahtuneiden pähkinöiden ja kastanjoiden mausta. Jälkimaku on pitkä ja luonnollisen makea.

Lisätietoa ChineseTea.fi -verkkokaupasta sekä heidän Facebook-sivuiltaan!

Omakotivalkoinen_1606.jpg

Omakotivalkoinen_1585.jpg

Omakotivalkoinen_1641.jpg

Omakotivalkoinen_1652.jpg

Omakotivalkoinen_1657.jpg

Omakotivalkoinen_1662.jpg

Teen oikeanlainen valmistaminen on helppoa ohjekirjan ja kätevän lasitermoksen avulla. Oma teesuosikkini on ehdottomasti vihreä tee, jonka maku poikkeaa kotimaisissa marketeissa myytävistä teelaaduista omintakeisella ja raikkaalla maullaan. En tiedä kuvittelenko mielessäni tämän teen terveysvaikutukset, mutta pakko sanoa että olo on ollut pirteämpi ja mieli virkeämpi siitä asti kun vaihdoin päiväkahvit vihreäksi teeksi. :)

CHINESETEA-ARVONTA.jpg

Mikäli teejuomat maistuvat Sinullekin, jätä persoonallisella ja erottuvalla nimimerkillä varustettu vapaamuotoinen kommenttisi tämän arvontapostauksen kommenttiboksiin sunnuntaihin 1.2.2015 klo 23.59 mennessä ja olet mukana ChineseTea -tuotepakkauksen arvonnassa! :) Perinteiseen tapaani huhuilen blogissani voittajaa ilmoittautumaan heti arvonnan päättymisen jälkeisenä maanantaina 2.2.2015, joten muistathan olla kuulolla! ♥

Pirteän aurinkoista perjantaita kaikille!

ARVONTA PÄÄTTYNYT!

Kiitos kaikille osallistujille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: ChineseTea.fi)