Pantonen keväisten trendivärien joukosta löytyy tällä kertaa yllättäviä sävyjä ja pitkästä aikaa minunkin kotonani vallitsee trendikäs ilmapiiri. :) Valkoisen sävyt eivät Pantonen värilistalle päässeet, mutta viherkasvit sekä vanha kukertavan kellastunut tammiparkettini hittivärien joukosta löytyvät. :)

Omakotivalkoinen_Pantone_omankodinvaripa

Oman kotini väripaletti on tytön huoneen väriloistoa lukuunottamatta melko rajattu. Päävärinä on tietysti valkoinen, Pantonen pehmeän sävyinen Blanc de Blanc -perusvalkoinen on hyvin lähellä kalusteiden valkoista sävyä. Viherkasvien ja lempiyrttini basilikan värisävy vuorostaan vastaa supertrendikästä Treetop -värilastua. Murrettu hieman patinoituneen tammen sävyinen Sandstone ei kuvassa näytä oikealta, CountryLivingin sivustolta löytyy loistava havainnekuva tästä tammiparkettini sävyisestä trendiväristä. :) 

PANTONE%20Colors_2015_10.jpg

Kevään ykkösväri on Marsala, murrettu viininpunaiseen vivahtava kanervanpunaisella pehmennetty vanhan punatiilen sävy. Minun makuuni värisävy on hieman tunkkainen, mutta se johtuneen siitä että tykkään enemmän kirkkaammista perusväreistä kuin murretuista sävyistä. Omakotitalojen ulkoseinässä ja leikkimökissä tämä voisi toimia kyllä kauniisti, mutta sisätiloissa en tästä oikein innostu. :)

PANTONE%20Colors_2015_09.jpg

Harmaa on edelleen in, erityisesti Titaniumin kaltainen hieman liilaan vivahtava keskitumma sävy. Tämä on yksi omista suosikeistani kevään trendivärien listalta.

PANTONE%20Colors_2015_11.jpg

Laventelin sinisen ja kanervan punaisen yhdistämällä syntyy heleä Lavender Herb, luonnollinen vaalea violetin sävy. Sisustukseen Lavender Herbin sävyä saa tuotua mm. tulppaaneilla. Itse en tällekään värille oikein lämpene, vaikka kaunis onkin. Väri tuo mieleeni vuoden 2005 kevään, jolloin shoppailin H&M:ltä useita tämän värisiä neuleita ja toppeja, yhdessä mintunvihreän kanssa joka oli myöskin suuri hitti. Itseasiassa nyt kun muistelen, oli kymmennen vuotta sitten muodissa moni muukin näistä uusista trendiväreistä... :) 

PANTONE%20Colors_2015_03.jpg

Hieman hopeaan taittava Glacier Grey edustaa vaaleampaa harmaansävyä, joka on mattaisena versiona minusta aivan ihana. ♥ Tätä sävyä löytyy esimerkiksi vaaleanharmaista H&M Homen ja J.F by Finlaysonin Emilie -pellavapussilakanoista. Valkoisen kanssa tämä vaaleanharmaa sopii mielestäni erityisen hyvin, pehmentäen kokonaisuutta.

PANTONE%20Colors_2015_08.jpg

Vaikka voinkin nyt mielessäni ajatella omistavani todella trendikkään parkettilattian, en siltikään pidä tästä vanhan kellastuneen tammen sävystä. Sandstone kuuluu murretuissa sävyissä "inhokkilistalleni" persikkaisen, oranssihtavan, rusehtavan ja punakan sävyisenä. :)

PANTONE%20Colors_2015_04.jpg

Oijoi, nyt ollaan asian ytimessä! :) Treetop on aivan ihana vihreän sävy - ei liian murrettu metsänvihreä muttei liian kirkas sademetsänvihreäkään. Sävy on kuin viherkasvista poimittu, täydellinen! ♥

PANTONE%20Colors_2015_05.jpg

Jo viime vuonna oli nähtävissä viitteitä sinisen värin comebackistä ja sieltä se nyt sitten supervoimalla alkaa puskemaan esiin. :) Classic Blue -perussininen, jota maailmalla myös kreikkalaiseksi siniseksi kutsutaan, kuuluu perusvärien ryhmään mm. punaisen, harmaan, beigen, valkoisen ja mustan kanssa, jotka eivät ole koskaan totaalisen out of style. Itse olen ollut sinisen suurkuluttaja ja se olikin valkoisen ohella lempivärini yli kymmennen vuotta yhtä soittoa. Ensimmäinen oma kotini oli kyllästetty tällä sinisen sävyllä ja edelleen poden pientä ähkyä kun näen sinisiä sisustustavaroita tai tekstiilejä kauppojen hyllyillä. :)

PANTONE_BLANCDEBLANC11-4800.jpg

Valkoinen on aina in, vaikkei tänä keväänä yltänytkään trendikkäimpien listalle. Väritön väri valkoinen on mielestäni parhaimmillaan suurilla pinnoilla, kuten katoissa ja seinissä. Lattiassakaan se ei ole yhtään hullumpi, vaikka puulattiat ovatkin suositumpia. Itse rakastan valkoista oikeastaan kaikkialla, niin vaatteissa, sisustuksessa kuin rakentamisessakin. Valkoinen moderni kivitalo suurilla ikkunoilla on asia josta olen haaveillut koko aikuisikäni. ♥

 

Sinivalkoista1.jpg

Yllätin itseni sinisen sisustusvärin harkitsemisella, asia jota en koskaan enää elämässäni uskonut tapahtuvan. :) Itseäni inspiroidakseni loitsin kaksi ideakollaasia, toisen makuuhuoneesta ja toisen olohuoneesta. Hyvin pienissä määrin saattaisin oikeasti nauttia sinisestä, onhan se sentään meidän suomalaisten kansallisvärityskin. :) Tätä shokkiyllätystä täytyy nyt pureksia ihan ajatuksen kanssa, vaikka olenkin melko varma että tyydyn katselemaan sinivalkoista värimaailmaa muualla kuin omassa kodissani. :)

Sinivalkoista2.jpg

Pantonen keväisten trendivärien listalta löytyy muutama muukin väri, kuten turkoosi, haalea sininen sekä pehmeä mandariininoranssi. Listan löydät kokonaisuudessaan Pantonen sivuilta TÄÄLTÄ! :)

Mitä mieltä sinä olet kevään hittiväreistä? Onko joukossa harkitsemisen arvoisia sisustussävyjä? :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kuvat: Pantone, Iittala, H&M, Finlayson, Ralph Lauren)