Keittiön välitilalasi käytiin hetki sitten asentamassa paikoilleen ja näin on viimeinenkin yksityiskohta remontin osalta saatu plakkariin. :) Helsingin Lasipajasta tilatun karkaistun vitivalkoisen Optiwhite -välitilalasin kiinnitykseen käytetty saumamassa kuivuu huomiseen asti ja sen jälkeen pääsen kuvaamaan teille loppuhuipennuksen täysin viimeistellystä ja sisustetusta keittiöstä. ♥ Tätä iloa ja tyytyväisyyttä en saa sanoiksi puettua, Epoq-keittiö kodinkoneineen on lunastanut kaikki odotukseni moninkertaisesti ja on livenä sata kertaa upeampi kuin villeimmissä unelmissani, joita vuosien varrella on ehtinyt olemaan jos jonkinlaista. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_1034.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1031.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1065.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1068.jpg

Välitila on koko matkalta yhtenäistä lasipintaa, jonka yläreunaan oikealle leikattiin pikkuikkunan kokoinen aukko. Aukon vuoksi sitä ei voitu tehdä normaalista lasista yhtenäisenä saumattomana levynä, ja koska saumattomuus oli yksi tärkeimmistä välitilan kriteereistä, päädyin hieman arvokkaampaan karkaistuun lasiin perinteisen välitiloissa käytettävän lasin sijaan. Toinen tärkeä kriteerini oli valkoinen väritys ilman lasille ominaista reunojen vihertämistä, tässä Optiwhite -sävyssä se toteutuu ja lasi on yhtä vitivalkoista pintaa reunojaan myöten. :)

Omakotivalkoinen_Epoq_1043.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1029.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1054.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1063.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1035.jpg

Valo heijastuu todella kauniisti valkoisesta lasipinnasta ja triplaa ikkunoista sisään tulevan luonnonvalon vastapäisten seinäpeilien kautta. Illalla hämärässä näyttää varmasti ihanalta kun tunnelmavalona käyttämäni liesituulettimen lamputkin hehkuvat tuplaten lasin kautta. Esteettisyyden lisäksi hihkun ilosta myös siivoamisen helppouden vuoksi, lasin saa jatkossa pyyhittyä puhtaaksi yleispesuaineella tai lasinpesusuihkeella ilman hinkkaamista ja laattasaumojen jynssäämistä, jota vanhassa keittiössä sain tehdä tuskastumiseen asti. :)

Tiesittekö muuten että välitilalasin saa hyvin helposti asennettua suoraan vanhojen laattojen päälle ilman tasoitustöitä ja muuta vaivaa!?! Itse olen aina luullut että laatat pitää ensin piikata irti ennen kuin lasia voi edes miettiä tilalle... Jos siellä ruudun takana joku tuskailee vanhan mutta toimivan keittiön ulkonäön ja aikansa eläneiden välitilalaattojen kanssa, saa keittiöön kohtuuhinnalla uutta ilmettä vaihtamalla pelkät ovet, kenties myös pöytätasot ja altaan, sekä kiinnittämällä mittojen mukaan teetetyn välitilalasin laattojen päälle. :)

Iloista alkanutta viikkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq)