Laktoosi-intoleranssista ja vatsahaavasta kärsivänä ongelmatapauksena yhdistän lapsuuden lempiherkkuni jogurtin mielessäni vatsakipuiluun, enkä siksi ole aikuisiällä jogurtteja liiemmin tullut syöneeksi. Hapanmaitovalmisteet kuten jogurtit, viilit ja rahkat ovat laktoosi-intolerantikoilla yleisesti hyvin siedettyjä ja omassa tapauksessani yli vuoden kestänyt päivittäinen altistus rahka-annoksen laktoosille on helpottanut oireita tuntuvasti. Siksi uskaltauduin osallistumaan Danone Finlandin järjestämään Activia 14 päivän haasteeseen ongelmavatsani kanssa. :)

Omakotivalkoinen_18851.jpg

Danone_Activia_jogurtti.jpg

Testasin päivittäin nautittavia ruoansulatusjogurtteja yhtäjaksoisesti kahden viikon ajan, korvaten vakkariksi muodostuneen vähälaktoosisen välipalarahkani Activian jogurtilla. Ensimmäisinä päivinä sain vatsanväänteitä, mutta nyt jälkikäteen uskon sen olevan itse aiheutettua psyykkistä pelkoa ja asian ylianalysointia. :) Viidennen päivän kohdalla huomasin että vatsassani ei enää lepattanut levotonta perhosparvea ja päätin jatkaa haasteen hyvillä mielin loppuun asti. :)

1501FI-Activia-FB-subpage.jpg

Omakotivalkoinen_18891.jpg

Olen kirpeähköjen makujen ystävä ja arvasin jo etukäteen että makusuosikkini tulee olemaan sitruuna, enkä erehtynyt. :) Sitruunan makuinen jogurtti oli äärimmäisen hyvää, ihanan raikasta ja koostumukseltaan mukavan letkeää rahkaan verrattuna. Myös aprikoosi oli hyvää, vaikkakin omaan makuuni aavistuksen makeahkoa. Mansikoista tykkään vain marjoina ja sen vuoksi mansikkajogurtti sai maun puolesta hieman nikottelemaan. Keksin kuitenkin oivan tavan maustaa jogurttini Piltin kuningatarsoseella ja näin mansikan maku yhdistyi muihin marjoihin varsin maukkaalla tavalla ja sain nämäkin jogurtit herkuteltua napaani 14 päivän määräajan puitteissa. :)  

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202015-02-10%20koht

Omakotivalkoinen_18845.jpg

Nyt kaksi viikkoa on täynnä ja vatsan hyvinvointihaaste on päättynyt. Lopputuloksena on tyytyväinen asiakas, hyvinvoiva vatsa ja uusi into jogurtteihin 20 vuoden tauon jälkeen. :) Olen syönyt jo pitkään melko terveellisesti ja ruokkinut itseäni mm. pellavansiemenillä, jotka ovat saaneet vatsani aiempaa parempaan kuntoon. Activia jogurttien vatsapömpötystä poistavasta vaikutuksesta omakohtainen kokemukseni on, ettei minulle tavallista maitotuotteista aiheutuvaa turvotusta syntynyt edes Activia -haasteen ensimmäisinä päivinä, mikä on varsin outoa sillä hapokkuutta ja väänteitä kuitenkin ilmeni. :D Näitä maukkaita kalsiumpitoisia välipalajogurtteja uskallan syödä huoletta jatkossakin - seuraavaksi ajattelin kokeilla mysli-kausimakua, joka vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. :) 

Lisätietoa Activian 14 päivän haasteesta löydät Activia Suomen Facebook-sivuilta!

Maukasta päivää kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Danone Finland)