Mikään ei ole niin silmiinpistävää kuin ikääntyneet ikkunankarmit, joiden sävy on lähes keltainen. Tämä on valkoisen kodin vakio-ongelma, sillä uuden valkoisen seinämaalipinnan lisäksi pitäisi aina jaksaa maalata myös karmit ja listat, jotta ne olisivat mahdollisimman samaa sävyä keskenään. Itse olen laiskeliinina jättänyt tämän lisätyön aina tekemättä, vaikka valkoista maalia onkin vuosien aikana sudittu seiniin ties kuinka monta kertaa. :) Nyt kun kattokin on viime vuoden lopulla saanut vitivalkoisen maalikerroksen, näyttävät ikkunankarmit kaiken valkoisuuden keskellä aivan karmealta. En jaksanut enää katsella kellertäviä vanhoja karmeja ja tartuin tuumasta toimeen, viimeinkin. :)

Omakotivalkoinen_20321.jpg

Omakotivalkoinen_20299.jpg

Omakotivalkoinen_20241.jpg

Omakotivalkoinen_20261.jpg

Omakotivalkoinen_20311.jpg

Maalasin keittiöremontin yhteydessä pikkuikkunan karmin Clas Ohlsonin puolikiiltävällä valkoisella kalustemaalilla ja jälki oli niin hyvää ja tasaista, että päätin tehdä saman uudistusoperaation kaikille ikkunoille. Suuritöinen hommahan tämä tulee olemaan, mutta onneksi voin projekteerata ikkunoita yksitellen aina kun aikaa ylimääräiselle puuhastelulle jää. Nyt työnalla on makuuhuoneen ikkuna, jossa valkoisten pintojen sävyero on kaikista pahin. Ensimmäinen maalikerros on parhaillaan kuivumassa ja huomenna saan laitettua toisen tasoittavan kerroksen päälle. Jo tällä ensimmäisellä epätasaisella kerroksella tuli raikkaampi fiilis makkariin ja valokin heijastuu kirkkaammin sisälle... tai sitten kyseessä on toiveajattelun aiheuttama näkövääristymä, hih. :)

Ihanaa ja aurinkoista päivää kaikille! 

Omakotivalkoinen_Miia.jpg