Ostin ensimmäisen Eva Solon yrttiruukkuni jo sisustuksenvuonna nakki ja puolimuusia, eli t-o-d-e-l-l-a kauan sitten. :) Nyt kokoelmassani on näitä kotipuutarhurin apulaisia neljä, ja kyllä se vaan on nyt ääneenkin myönnettävä ettei toista yhtä toimivaa pienikokoista yrttiruukkua optimistisesta asenteestani huolimatta ole löytynyt. Kokeiltu on useita erilaisia viherpeukaloiden vippaskonsteja ja parikin erilaista yrteille sopivaa ruukkumallia, mutta ilman juurijatkeita (Eva Solon ruukuissa mukana) ei minun hoidossani yrtit pitkään hengissä selviä. Eva Solon ruukuissa ne rehottavat välillä liiankin villinä yrttisadon niittämisestä huolimatta. Täydet 10 pistettä näille ruukuille annan ja vielä bonusmerkin päälle! :)

EvaSolo_yrttiruukut.jpg

Omakotivalkoinen_1918.jpg

Omakotivalkoinen_1912.jpg

Omakotivalkoinen_1914.jpg

Eva%20Solo%20Herb%20pots_rt.jpg

Omakotivalkoinen_1909.jpg

Ongelmani yrttien kanssa on lähinnä kastelussa - en osaa säännöstellä vettä oikein ja kastelen joko liian vähän tai liian paljon, ja välillä saatoin unohtaa kastelun kokonaan. :) Kastelun lisäksi pitäisi vielä osata ulkoa eri yrttilajikkeiden tarvitsemat vesimäärätkin, basilika tarvitsee paljon vettä, rosmariini ja timjami huomattavasti vähemmän. Mullan pintakosteuskaan ei aina kerro totuutta, sillä esim Sagaformin ruukussa mullan pinta saattoi olla rutikuivaa vaikka yrtin juuret lilluivat vesilammikossa...

Eva Solon ruukuissa on imukykyisestä narusta valmistetut juurijatkeet, joita pitkin yrtti voi kastella itse itseään oman tarpeensa mukaan, aivan kuin luonnossa. ♥ Ainut mitä pitää muistaa on viikottainen (yrtistä ja auringonvalosta riippuen 1-2 kertaa viikossa) kastelu, jossa ruukun alempaan osaan kaadetaan pari desiä vettä. Näitä ruukkuja aion metsästää pari kappaletta nyt lisää, jotta saan keittiön seinähyllylle timjamin ja basilikan lisäksi myös herneenversoa, minttua, sitruunamelissaa, oreganoa, korianteria sekä persiljaa. :) 

Kivaa torstaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Eva Solo)