Sävytin saunan tummaksi kaksi vuotta sitten Tikkurilan Hiilenmustalla Supi saunavahalla. Sävytetty vahapinta on aavistuksen haalistunut käyttövuosien aikana ja tarvitsee uusintakäsittelyn tullakseen taas uudenveroiseksi. Päädyin uteliaisuudestani ostamaan mustaksi sävytetyn Supi Arctic -helmiäiskuullotteen, joka saa saunan säkenöimään. :)

Supi_Arctic_5124Kemi.jpg

Omakotivalkoinen_998267.jpg

Supi Arctic -pönikkä odottaa jo valmiina kaapissa viikonloppua, jolloin hyökkään saunan kimppuun. Supi Arctic -värikartan sävy 5124 Kemi on helmiäishohtoinen musta, mutta hieman läpikuultavana sillä ei käsittelemätöntä puuta saa muutettua pikimustaksi. Vanha Supi Saunavaha -käsittelyni toimii onneksi hyvänä pohjana ja toivon että saunasta tulee taas tasainen ja mustanpuhuva. :)

Omakotivalkoinen_1764.jpg

Omakotivalkoinen_1762.jpg

Omakotivalkoinen_1761.jpg

Omakotivalkoinen_1743.jpg

Supi Arctic -sävyjä löytyy 11, joista mallipalan perusteella suosikkejani ovat mustan Kemin lisäksi harmaa Kelo Arctic sekä vaaleahko Ivalo. Myös puunsävyinen Tromsö näyttää takuulla kivalta sävyttämättömän saunan seinillä, varsinkin jos valaistuksena on kuituledit. ♥

Viikonloppuna nähdään peittääkö tämä helmiäiskuullote haalistuneita kohtia tarpeeksi, vai tarvitaanko enemmän väripigmenttiä sisältävää tököttiä. :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kollaasikuvat: Tikkurila.fi, Rakennustieto.fi)