Minulta useampi lukija kysyi ikkunankarmien maalauspostauksen yhteydessä miten ihmeessä saan maalin irti suojaamattomasta ikkunalasista. Niksini on niinkin simppeli kuin sikli (tunnetaan myös nimellä handy), eli tämä auton jääskraappaa muistuttava ikkunoille tarkoitettu terävä vekotin, jolla saa kaavittua maalin irti kaikesta tasaisesta ja kovasta pinnasta ilman naarmuuntumista ja vaurioita. :)

Omakotivalkoinen_22046.jpg

Omakotivalkoinen_21966.jpg

Omakotivalkoinen_21916.jpg

Maalin pitää kunnolla kuivua ennen kuin sitä kannattaa alkaa kaapimaan pois. Itse annan maalin kuivahtaa aina ohjeenmukaisen ajan, karmien maalauksessa käyttämäni Clas Ohlsonin kalustemaalin osalta 24 tuntia. Kun kaikki maali on rapsittu pois, kannattaa ikkunat ja karmit sekä läheisyydessä olevat pinnat (kuten patterit ja jalkalistat) imuroida pehmeäkarvaisella imurisuuttimella kauttaaltaan. Maaliroskaa tulee nimittäin melkoisesti ja se on kuin silpuksi hajonnutta serpenttiiniä. :) Lopuksi ikkunoiden peruspyyhintä ikkunanpesuaineella mikäli tarvetta. 

Omakotivalkoinen_21776.jpg

Omakotivalkoinen_21756.jpg

Omakotivalkoinen_22016.jpg

Omakotivalkoinen_21976.jpg

Maali irtoaa todella helposti ja tarkasti eikä terän reunat vaurioita vastamaalattuja karmeja ikkunoille vartavasten suunnittellun muotoilun ansiosta. Ikkunasiklejä myydään rautakauppojen lisäksi myös autotarvikeliikkeissä sekä monissa remonttiosaston omaavissa marketeissa, omani on muistaakseni Prismasta ostettu. Myös Tarjoustalossa olen näitä nähnyt myytävän...

Omakotivalkoinen_22186.jpg

Omakotivalkoinen_22096.jpg

Omakotivalkoinen_22066.jpg

Nyt on siistiä ja valkoista, kellertävät ja nuhjuiset ikkunankarmit ovat historiaa. :) Vertauskuvat ikävästi kellertävistä karmeistä löytyvät kätevästi TÄSTÄ vanhasta remppapostauksestani. Saman operaation tulee kokemaan myös kaikki muut kodin ikkunat, seuraavaksi siirryn olohuoneen puolelle... :)

HOX! Siklin terä on t-o-d-e-l-l-a terävä ja aiheuttaa suurta vahinkoa osuessaan ihoon. Olkaahan siis extravarovaisia käyttäessänne tätä vempainta ja muistakaa aina kääntää terä väärinpäin (ohjeet siklin paketissa) varren sisälle ennen kuin pakkaatte sen käytönjälkeen takaisin koteloonsa. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg