Ruotsissa parhaillaan käynnissä olevan sisustus- ja designmessutapahtuman perusteella vuoden 2015 kuumimmat sisustustrendit nojaavat vahvasti Pantonen trendivärikarttaan. :) 

Vuoden%202015%20Sisustustrendit5.jpg

Sisustustrendit2015.jpg

Tänä vuonna muodikkaimmat kodinsisustajat vaihtavat graafisen mustavalkoisuuden luonnolliseen ja lämpimään väri-ilotteluun. Vaaleanharmaa sekä luonnolliset puunsävyt, kuten koivu sekä saarni, korvaavat valkoisen. Mustan virkaa toimittaa tummanharmaat pehmeämmän kontrastin sävyt. Joukkoon sekoitetaan reilusti värejä, kuuminta hottia ovat murretut punaiset, ruosteiset okransävyt, sekä tummansiniset ja -vihreät, jotka yhdistetään huolettomasti marmoriin ja kuluneisiin teräsmateriaaleihin, kuten kupariin ja tinaan. 80-luvun more is more -look tekee jonkinasteisen lievän comebackin ja mm. sohvatrendeissä on nähtävillä muhkeampien muotojen paluu. Luonnollisuus ja eloisuus kuvaavat hyvin termeinä tulevan sisustusvuoden yleistä tyylisuuntausta, jossa pääosassa ovat rohkeat värivalinnat, luonnonmateriaalit, vihersisustaminen sekä kierrätyshenkisyys. 

Vuoden%202015%20Sisustustrendit1.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit9.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit7.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit3.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit11.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit13.jpg

Näiden sisustustrendien parhaimmistoa ovat mielestäni vihreät värit, harmaan utuisa pehmeys sekä aito puu, jotka yhdessä tekevät sisustuksesta kodikkaan ja luonnollisen. Punaisesta ja murretusta oranssista en sen sijaan itse lämpene yhtään, kuten en myöskään muhevasti muotoilluista kalusteista tai piensisustustavaroiden avulla luodusta runsaammasta yltäkylläisyyden ilmapiiristä. Meidän kotona mennään valkoisella linjalla eteenpäin kuten tähänkin asti, trendeistä piittaamatta, vaikka ajatuksena harmaan, vihreän ja Toasted Almond -sävyä vastaavan beigen lisääminen onkin varsin houkutteleva. :)

Mielenkiinnolla odotan millaisia tuoteuutuuksia alkaa myyntiin kohta putkahtelemaan. Messujen perusteella on odotettavissa paljon Marsalan-punaista, klassisen sinistä sekä rouheaa ekohenkisyyttä. :)

Inspiroivaa iltaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Inspiraatiokuvat: Muuto.com, tuotekuvat: Room21.fi, värilastut: Pantone.com)