Vanha MacBookkini on ollut luottokumppani jo vuosikaudet, vaikkakin pientä kremppaa ja nikottelua on ilmennyt silloin tällöin. Pariin otteeseen se ehti huollossakin kyläilemään, mutta aina palasi kiltisti takaisin mamman luokse. :) Nyt meidän yhteiselo kuitenkin tuli päätökseensä, sillä koneen korjauskustannukset nousivat liian korkeiksi. Järkevämpää oli sijoittaa täysin uuteen laitteeseen, jonka parissa tässä parhaillaan puuhastelen...

Omakotivalkoinen_245377.jpg

Molemmat tietokoneet ovat MacBook Pro-mallin 13-tuumaisia kannettavia, ja ulkoisilta tekijöiltään lähes identtiset - uusi läppäri on vanhaan verrattuna piirun verran ohuempi, sen virtanappi on eri kohdassa ja siitä puuttuu levyasema. Sisällön puolesta eroavaisuuksia onkin sitten jo niin paljon, ettei niitä meinaa edes tuunistaa saman valmistajan koneiksi. :D Uudessa koneessa ja sen Yosemiten käyttöjärjestelmässä on monia todella hyviä ominaisuuksia, mutta valitettavasti aivan kaikki palikat eivät ole menneet nappiin...

Omakotivalkoinen_245877.jpg

Kuvankäsittelyssä käyttämäni Picasa oli vanhan koneen kanssa aivan huippu, sillä korjasi nopeasti ja vaivattomasti valotusta ja muita pieniä värivirheitä. Uudessa koneessa kyseistä ohjelmaa ei voi lainkaan käyttää, sillä Picasa ei taivu Retina-näytön vaatimaan pikselitarkkuuteen. Kuvat ovat Picasassa todella rakeisia ja niin epätarkkoja, että sen osalta on heitettävä hanskat tiskiin. :( Myös Macin oman sähköpostiohjelman kanssa on ongelmia - se pakkoketjuttaa lähetetyt ja vastaanotetut viestit, mutta menee sekaisin lähettäjien ja vastaanottajien kanssa. Esimerkkinä voisin mainita keskusteluketjun ystäväni kanssa, jonka puoliväliin oli eksynyt täysin aiheesta poiketen neljä Stockmannin tilausvahvistusviestiä. :D Sen verran tumpelo olen tietotekniikan suhteen, etten löydä asetuksista sellaista namiskaa, jolla saisin sähköpostin järjestäytymään perinteisellä tavalla ilman ikävää ketjuttamista... Jos joku siellä tietää millaisilla toimenpiteillä tuon muutoksen voisi mahdollisesti tehdä, niin apu otetaan lämmöllä vastaan (kommenttiboksin tai sähköpostin miia@omakotivalkoinen.fi kautta, kummin vaan). ♥

Omakotivalkoinen_245677.jpg

Jotta tämä postaus ei olisi pelkästään valivalia, on pakko suitsuttaa että uusi kone on uskomattoman nopea, sen tuulettimesta ei ole kuulunut vielä pihaustakaan (onkohan sitä edes? :D) ja se on erittäin kevyt kantaa. :) Vielä kun saisin toimivan ja helppokäyttöisen kuvankäsittelyohjelman, ja oppisin käyttämään uutta sähköpostiohjelmaa, niin kone on mitä mainioin... sitä odotellessa... :)

Kivaa päivää kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

Ps. Unohdin mainita että uuden koneen hiiri-pad toimii päinvastoin kuin vanhassa koneessa, rullaan koko ajan vääriin suuntiin ja silmätkin on jo ihan solmussa tästä näytön eestaas veivaamisesta. :D