Eteinen on viimeinkin valmistunut ja kuten monesti ennenkin, on remontilla taipumusta laajentua yhdestä pikkuisesta jutusta koko tilan kattavaksi remppaprojektiksi. Ensiksi minun piti vain poistaa vanhat seinäripustimet ja paikkamaalata niistä aiheutuneet reiät piiloon, mutta lopulta tulin maalanneeksi koko eteisen - seinät, katon, välioven, listat, putket, patterin, ovipuhelimen sekä ikkunankarmit. :) Eteinen oli kooltaan onneksi pieni, mutta läpikulkemisen vuoksi jouduin tekemään maalaushommat pääasiassa ilta- ja yöaikaan. Jossain vaiheessa menin jo sekaisin maalikerrosten määrässäkin, muistelisin että kolmeen otteeseen maalasin kaikki muut pinnat paitsi katon, johon riitti yksi tasoittava maalikerros poistetun verhokiskon paikkamaalauksen lisäksi. Kaikki tämä aherrus on vaivansa väärtiä nyt kun katselee hohtavan valkoista eteistä. ♥ 

Omakotivalkoinen_23548.jpg

Omakotivalkoinen_23678.jpg

Swedesen Tree -seinänaulakko on uskomattoman kaunis sisustuksellinen elementti, johon voi ripustaa takkeja sekä henkareissa että ripustuslenksuista roikkumaan. Takkeja mahtuu seinän ja puun välissä oleviin kiinnitystankoihin yhteensä noin 6kpl henkaroituna, meillä tosin esillä on vain pari kolme käytössä olevaa takkia kerralla. Kyläläisten takitkin mahtuvat puun oksille roikkumaan, joten erillistä vierasvaranaulakkoa ei enää tarvita. 

Omakotivalkoinen_Eteinen_Tuotteet_kollaa

Omakotivalkoinen_23568.jpg

Aikomuksenani oli laittaa vanha Himlan laskosverhoni takaisin ikkunaan Kirschin valkoiseen Scala -verhotankoon ripustettuna, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. Tykkään kovasti tästä verhottomuudesta, joka jatkuu yhtenäisenä myös keittiön puolella. Olohuoneesta keittiöön ja eteiseen päin katsoessa ei uskoisi että tämä koti on tavallisen vuonna 2002 valmistuneen kerrostalon sisällä, sillä uudet vitivalkoiset pinnat, loft-tyylinen kalustus ja verhottomuus yhdessä tuovat tänne kivitalomaisen tunnelman, vain ikkunoista aukeava moderni puutarha ja merenrantamaisema omalla venelaiturilla puuttuu. :D

Omakotivalkoinen_23618.jpg

Omakotivalkoinen_23638.jpg

Omakotivalkoinen_23608.jpg

Artekin Kanto -telineellä on oma paikkansa ovensuussa, siihen kerään lehti- ja paperiroskat, jotka on helppo napata mukaan matkaan kotoa lähtiessä ja viedä paperinkeräykseen. Ritiläpenkki palasi sen alkuperäiselle paikalle eteisen ikkunan eteen. Penkin alle aion tuunata kolme pyörillä varustettua valkoista laatikkoa, joiden sisään saan piilotettua kengät ja asusteet... Kävin ostamassa Clas Ohlsonilta jo osan tykötarpeista - renkaat, ruuvit ja kulmaraudat... enää puuttuu vaneri- tai puulevyt. :) 

Touhukasta torstaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Swedese, Artek, Hay, postaus sisältää mainoslinkkejä)