Yksinkertaisen helppoa, ajattoman tyylikästä ja minimalistista arkea tavoittelevana sisustajana minulla on yksi heikkous, jonka suhteen en noudata vähemmän on enemmän -periaatettani. Tämä poikkeus on kynttilänjalat, joita voi määrän perusteella sanoa jo jonkinlaiseksi keräyskohteeksi. :)

Omakotivalkoinen_292511.jpg

Omakotivalkoinen_290511.jpg

Omakotivalkoinen_291211.jpg

Uusimmat kokoelmani jäsenet ovat ruotsalaisen Freemoverin Rolf -kynttilänjalat, joiden 50-lukua henkivä muotoilu on designer Maria L Dahlbergin näkemys täydellisestä ajattomuudesta. En voisi yhtään enempää olla samaa mieltä suunnittelijan kanssa, kynttiläjalat ovat kaikessa eleettömyydessään näyttävä ja aikaa pelkäämätön sisustuselementti. ♥

Omakotivalkoinen_289611.jpg

Omakotivalkoinen_292211.jpg

Omakotivalkoinen_291911.jpg

Olen hyvin tarkka siitä millaisia kynttilänjalkoja kelpuutan kotiini ja niiden taustalla olisi hyvä olla jonkinlainen idea, joko suunnittelijan näkemyksen, tuotantotavan tai muun erikoisuuden osalta. Vuodesta 1962 alkaen valmistuksessa olleet graafiset By Lassen -kyntteliköt ovat täällä Suomessakin saavuttaneet jo jonkinlaisen kulttimaineen, vaikka naapurimaiden Ruotsin ja Tanskan tasolle niiden suosiossa ei sentään ole vielä päästy. :) Kuvan vasemmassa nurkassa etualalla oleva Normann Copenhagenin Nocto edustaa uutta muotokautta, vaikkakin sen esikuvana on ollut entisajan kynttiläpidikkeet, ajalta ennen sähköjen keksimistä. Pelkistetyt Design House Stockholmin Lotus -lyhdyt muistuttavat majakkaa ja niiden pienet yksityiskohdat kertovat, että suunnitteluun on selvästi käytetty aikaa ja ajatustyötä. Iittalan Nappulat vuorostaan edustavat kotimaista muotoilua, niissäkin mielestäni on nähtävissä viitteitä 50-60-lukujen tunnelmasta. 

Omakotivalkoinen_290211.jpg

Kynttilät ja kynttilänjalat ovat meillä näkyvästi esillä ympäri vuoden, myös kesäaikaakin. Ne toimivat sisustuselementteinä sekä yksistään että yhdessä, ja niiden avulla on yhtä helppo tuoda tunnelmaa kuin viherkasveilla ja kukkakimpuilla. Designiltaan arvokas kynttilänjalka on pitkäikäinen kodin kaunistaja - loistava lahjaidea kevään valmistujille ja miksei myös hääpareillekin. ♥

Tunnelmallista tiistainjatkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Postaus sisältää mainoslinkkejä)