Kävimme viikonloppuna tutustumassa upeaan Talvipuutarhaan ja tyttö oli aivan haltioissaan viidakkoseikkailustaan. :) Helsinkiin vuonna 1893 perustettu Talvipuutarha on ollut yli 120 vuotta kaupunkilaisten ja matkailijoiden virkistys- ja kohtauspaikka. Kolmeen suureen lasihuoneeseen jaetussa puutarhassa kasvaa yhteensä yli 200 erilaista kasvia, joista vahimmat ovat palmuhuoneessa jo yli satavuotta asustaneet kameliapuut. Länsisiivessä on muun muassa kääpiöpalmuja, upea käpypalmu ja uljas kuningasmagnolia sekä vanhan ajan huonekasveja. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina...

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0389.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0335.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0386_2.jp

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_11.jpgOmakotivalkoinen_Talvipuutarha_13.jpgOmakotivalkoinen_Talvipuutarha_12.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0380.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha__0322.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0360.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha__0317.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0379_2.jp

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0346.jpg

Talvipuutarha on kuin jättikokoinen eksoottinen kukkasafari kaikkine suihkulähteineen, ihana elämyspaikka keskellä kaupungin hulinaa. ♥ Talvipuutarhan löydät Olympiastadionin kupeesta osoitteesta Hammarskjöldintie 1, 00250 Helsinki.

Mukavaa maanantaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg