Minulta silloin tällöin toivotaan ruoka-aiheisia postauksia ja lupauduin toteuttamaan Anskun toivepostauksen herkullisen helpoista kotikutoisista lihapullista, joita meillä syödään melkein viikottain. Lihapullat sopivat tarjoiltaviksi niin grillivartaissa kuin kastikkeenkin joukossa. :)

Omakotivalkoinen_411665272.jpg

Omakotivalkoinen_409877654779.jpg

Omakotivalkoinen_4102665577.jpg

Helpot lihapullat

8 normiannosta / neljälle isoon nälkään

  • 4dl maitoa
  • 2dl korppujauhoja
  • 3/4 osaa Rankalainen Sipukeitto -ainespussista (Blå Band)
  • 2 kananmunaa
  • 700g jauhelihaa

Sekoita korppujauho maidon joukkoon ja anna imeytyä noin 5-10 minuuttia, kunnes massan koostumus muistuttaa puuroa. Sekoita joukkoon 2 kananmunaa ja sekoita kevyesti, jotta munan koostumus hajoaa korppujauhotaikinan sekaan. Lisää sipukeittoaines ja jauheliha, sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele seoksesta kämmenen kokoisia lihapullia ja asettele ne uunipellille. Voit huuhdella käsiä välillä kylmän veden alla, jos tuntuu että taikina tarttuu käsiin kiinni. Paista lihapullat uunissa 200°C noin 20 minuuttia. 

Omakotivalkoinen_41006657.jpg

Omakotivalkoinen_410466547.jpg

Lihapullat ruskistuvat uunissa kauniin kultaisiksi ja pinnasta tulee sopivan rapsakka ilman ylimääräistä paistinrasvaa, jota pannulla paistaessa usein pitää käyttää. Tällä kertaa upotin lihapullani ruskean kastikkeen joukkoon ja tarjoilin kastikkeen kylkiäisenä uusia perunoita sekä kurkkusiivuja. Slurps. :)

Omakotivalkoinen_41035536566.jpg

Omakotivalkoinen_41111223211.jpg

sp0033_ta_1.jpg

Ensi viikolla kurkistellaan ainakin parvekkeelle ja tytön huoneeseen, näette myös keittiön uuden valaisimen sekä kuulette lisää juhlajärjestelyistäni... Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja heissuliveit ensiviikkoon! :)

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg