Olen suuresti inspiroitunut minikodeista ja niiden nerokkaista tilaratkaisuista, sekä elämän yleisestä yksinkertaistamisesta asumiseen ja arjen askareisiin liittyen. Olen iltaisin seikkaillut netissä etsimässä tietoa uuden ajan mikrohuoneistoista (micro apartments) ja löytänyt Youtubesta lukemattomia videoita, joissa kerrotaan ja kuvataan pienten kotien funktionaalisista ja luovasti toteutetuista kalustesuunnitteluista ja säilytystiloista. Minikotien kysyntä on kasvanut viime vuosina erityisesti suurkaupungeissa, kuten New Yorkissa, Pariisissa sekä Tokiossa, joissa asuminen on kallista mutta monelle välttämätöntä. Minikokoiset kodit tarjoavat edullisen ratkaisun sekä hinta- että asuntopula-ongelmaan monille yksinasuville ihmisille ja pienille perhekokoonpanoille. Minikotien ideologiaan kuuluu funktionaalisuuden ja käytännöllisyyden lisäksi myös omaan ajatusmaailmaani sopiva minimalistinen pyrkimys karsia pois kaikki tarpeeton - Keep only what you really need right now, not the ones that you wish you might need in the future. :)

MinikotiPariisissa2.jpg

(Photo: dornob.com)

Minikodit872862.jpg

(Photo: lifeedited.com)

Yllä oleva kuvakollaasi on malliesimerkki minikokoisesta kodista, jonka pieniin neliöihin on hyvällä suunnittelulla saatu mahtumaan kaikki suuren kodin elementit - toimiva keittiö, ruokailutila isommallekin porukalle, työskentelyyn sopiva ergonomisesti toimiva tila, olohuone oleskeluun, makuuhuone parisängyllä varustettuna, sopivasti säilytystilaa, ja moderni kylpyhuone. Kodin kruunaa ilmavuus ja tilantuntu, sekä kaunis pieni parveke. ♥ 

lataus.jpg

(Photo: daarchitecture.com)

Minikodit8728687.jpg

(Photo: freaksfreearchitects.com)

Minikodit8728.jpg

(Photo: www.3xa.pl)

minikodit762781.jpg

(Photo: nicholasgurney.com.au)

Tämä värikäs poikamiesboksi on citysinkun unelma. :) Säilytystilaa harrastusvälineille löytyy reilusti ja suuressa sängyssä saa varmasti hyvät unet. Lisäplussaa siitä, että sänkysyvennyksen saa liukuovien taakse piiloon, jolloin petaaminen ei ole välttämätöntä edes silloin kun ystäviä on tulossa kyläilemään. Keittiöstä löytyy kaikki tarvittavat toiminnot ja ruokapöydällekin on jätetty sopivasti tilaa. 

MinikotiEastVillagessa2.jpg

(Photo: home-designing.com)

Sculptural-Wall-3.jpg

(photo: decorabilitate.ro)

129-sf-micro-apartment-studio-in-paris-0

(photo: julienabucet.com)

Microapartments_video87287627.jpg

Yksi omista suosikeistani on tämä Pariisissa sijaitseva minikoti, jonka sävymaailma on kauniin skandinaavinen. ♥ Vastaavia videoita löytyy tuhansittain lisää hakusanoilla micro apartments ja small apartment... inspiroitumiselta ei voi välttyä! :)

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg