Meidän H&M:n kylpypyyhkeet ovat menneet 1,5 vuodessa todella huonoon kuntoon ja olen harkinnut pellavapyyhkeitä niiden tilalle. Pellavaisilla pyyhkeillä on monta hyvää ominaisuutta ja ne päihittävät perinteiset froteepyyhkeet mm. kuivaustehossa, kuivumisajassa sekä tuoksuttomuudessa. Vohvelikuvioitu pellavapyyhe on lisäksi myös pehmoinen, sellainen ihana vanhanajan mummolapyyhe, jollaisia löytyi mummun luota ja sukulaisten kesämökeiltä. :)

Himla_FreshLaudry_7627827.jpg

Himlan valikoimasta löytyy 100% pellavaa oleva jätskivohvelia muistuttava Fresh Laundry -pyyhesarja, jossa kylpypyyhe on kooltaan 70x135cm. Käsipyyhkeet myydään 2kpl:n pakkauksessa ja niiden koko on hiusturbaaniksi passelisti sopiva 47x65cm. 

Himla_lina-982837.jpg

Toinen vaihtoehto Himlalta on puuvillan ja pellavan sekoitusta oleva Lina -sarja, joka toimisi hyvänä kompromissina puuvillafroteesta pellavaan siirryttäessä. Pellavan ominaisuuksien ansiosta pyyhe kuivaa normaalia nopeammin ja pysyy paremmin tuoksuttomana, joka tarkoittaa hieman pitempää pesuväliä. Tällä hetkellä meidän kylpypyyhkeet pestään kerran viikossa ja viimeisellä suihkunjälkeisellä kuivauskerralla pyyhe on jo hieman tunkkaisen oloinen, vaikka ilmavasti aina saa kuivaa...

Balmuir_Capri_87628762.jpg

Myös Balmuirilta löytyy pellavainen Capri -pyyhesarja, joka on hyvin samanlainen kuin Himlan Fresh Laundry, mutta valkoisen pyyhkeen sävy on aavistuksen kermaisempi kuin Himlan. Tummanharmaana tämä Balmuir on kuitenkin ihana ja mies ilmoitti olevansa tummanharmaan Caprin kannattaja. :)

Omakotivalkoinen_65263571.jpg

Tässä vielä pari kuvaa meidän pyyhkeistä ja niiden kunnosta, vasemmalla kuva uusista pehmoisista ja muhkeista pyyhkeistä ja oikealla surullinen todellisuus nykytilanteesta. Pyyhkeet ovat nyppääntyneet ja ne ovat kuivurista huolimatta todella karkeat. Silmukat ovat katkeilleet sieltä täältä ja näitä ei kehtaa esillä pitää vieraiden kyläillessä. Koiran pyyhkeinä ovat kyllä loistavat, mutta muuhun näistä rievuista ei enää oikeastaan olekaan. :) 

Miehen mieliksi ajattelin ostaa hänelle tuon tummanharmaan Balmuirin pyyhkeen ja itselleni Himlan valkoisen Fresh Laundryn... Onko teillä kokemuksia pellavapyyhkeistä, erityisesti kaipaisin mielipiteitä Himlan Fresh Laudry -sarjasta! :)

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Himla, Balmuir, H&M, sisältää mainoslinkkejä*)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg