Salaisista Kansioista tutun Gillian Andersonin ja Fifty Shades of Grey -elokuvakomistuksen Jamie Dornanin tähdittämä The Fall on BBC:n tuottama tv-sarja, joka kertoo perinteisen hyvä poliisi etsii pahaa murhaajaa ja paha saa palkkansa -rikostarinan hieman erilaisemmalla ja huomattavasti mielenkiintoisemmalla tavalla. Psykologisen trillerin tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Irlantiin, Belfastin kaupunkiin, missä sarjamurhaaja Paul Spector (Dornan) pistää tuulemaan kauniit ja menestyneet ruskeatukkaiset naiset kohteinaan. Rikosvyyhtiä tutkimaan saapuu upea Stella Gibson (Anderson), itsenäinen ja vahva nainen joka ottaa mitä haluaa, milloin haluaa ja miten haluaa.

Thefall_tvseriesbox33.jpg

TheFall_1.jpg

Sarja roikkui minulla pitkään Netflixin suosikkilistalla ennenkuin innostuin sitä katsomaan. Sarjan kuvaus vaikutti tylsältä, eikä Gillian Andersonkaan kuulu suosikkinäyttelijöihini, joten senkin vuoksi klikkasin yleensä jonkin muun ohjelman pyörimään kuin The Fall -sarjan... voi minkä mokan teinkään, sillä sarja on suorastaan loistava, vähintäänkin yhtä hyvä kuin vanha lempparini rikosdraama The Killing, josta tein postauksenkin viime elokuussa. ♥

thefallseason2.jpg

Normaalisti rikossarjan tai elokuvan hyvikset ja pahikset on jaettu selviin kategorioihinsa, kuvio on katsojalle alusta asti melko selvä ja pahiksena on lähes aina läpimätä tapaus, jota on helppo vihata ja inhota. The Fallin tapauksessa juttu on monimutkaisempi - sarjamurhaajaa on vaikea pitää täysin pahana ja olen huomannut jopa sympatiseeravani häntä monesti. Ja kuka nyt voisi edes inhota (tai pelätä) Jamie Dornanin näköistä kaveria?!? ;) Sarjassa ei myöskään ole selkeitä hyviksiä, jokaisella tuntuu olevan suuria salaisuuksia selkänsä takana, sankarimomentti ainakin toistaikseksi (olen katsonut 1. kauden kokonaan ja 2. kauden puoliksi) on jäänyt puuttumaan, mikä on virkistävää minunlaiselleni leffa- ja sarjaholistille. :) Sarjan traileri löytyy alta:

StellaGibson_style-thefall.jpg

Loistavien näyttelijäsuoritusten ja kihelmöivän mielenkiintoisen juonen lisäksi sarja tarjoaa muoti-inspiraatiota klassisen pukeutumistyylin kannattajille ja toimistotyöläisten vaatekaappeihin. Gillian Andersonin roolihenkilön Stella Gibsonin vaatevalinnat ovat U-P-E-I-T-A!. Musta kauniisti istuva villakankainen polvimittainen takki, kapeita suoria housuja mielenkiintoisilla ja tyylikkäillä yksityiskohdilla, ihanasti laskeutuvia paitapuseroja, polvimittaisia kynähameita sekä korkkareita... ♥ Asiallista ja formaalia tyyliä pehmentää kauniisti kihartuvat hiukset sekä luonnollinen meikki. 

StellaGibsonStyle_vinkit3.jpg

Gilliananderson_jamiedornan_thefallcast2

Löysin BBC:n sivuilta ihania yhteiskuvia sarjan pääosien esittäjistä ja halusin taltioida ne kuvakansiooni. :) Tässä on loistava idea esimerkiksi hääkuvaukseen, jos haluaa jotakin erilaisempaa tunnelmaa virallisuuksien joukkoon. ♥

Minä jatkan kauden 2. tuijottelua ja toivottelen teille kaikille leppoisaa illanjatkoa!

Miia_signerina2015.jpg

(Kuvat: BBC)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg