Syyskuiselle New Yorkin matkalle mukaan ottamani vaateparsi tulee aikaisempaan matkavaatetus postaukseeni viitaten kokemaan pieniä muutoksia, johtuen muutoksista omassa elämässäni. :) Innostuimme nimittäin miehen kanssa French Wardrobe -haasteesta, joka on hieman samantyylinen pukeutumismetodi kuin mitä olen jo vuosia harjoittanutkin. French Wardrobe -vaatevalikoiman kulmakivenä toimivat neutraalin sävyiset perusvaatteet (parit housut, pari t-paitaa, pari neuletta, pari puseroa, hame, mekko ja parit kengät), jotka jaetaan kahden sesongin mukaan -  kevät/kesä sesonkia vietetään maaliskuusta elokuuhun ja syys/talvi sesonkia syyskuusta helmikuuhun. Ideana on suunnitella puolen vuoden aikana käytetyt asukokonaisuudet etukäteen ja pitäytyä niissä, poikkeuksena viiden vaatteen sääntö, joka mahdollistaa maksimissaan viiden uuden vaatekappaleen ostamisen sesongin aikana. French Wardrobesta postailen teille myöhemmin erikseen lisää käytännön kokemuksiemme kanssa, sillä postauksesta tulisi muuten kilometrin mittainen kaikkine matkagarderoobeineen. :)

1weekwardrobe_newyork_omakotivalkoinen_2

French Wardroben myötä vaatevalikoimani on kokenut miehen kanssa viettämäni shoppailuviikonlopun aikana pienoisia muutoksia: jouduin uusimaan muutamia perusvaatteita ja hankkimaan pari puuttuvaa palasta, joista tärkein oli musta välikausikeleihin sopiva trenssi. Tiger of Swedenin tyköistuvan trenssin löysin puoleen hintaan alesta, huippulöytö. ♥ Viime kuussa siskolle antamieni housujen tilalle ostin Zarasta superjoustavat mustat pillifarkut, jotka tuuravat luottolegginssejäni vilpoisalla syyskaudella. Myös laukkuosastolla tapahtui vaihdos antaessani eilen Cristelle & Co:n laukkuni pois ja ostaessani monikäyttöisemmän Tiger of Swedenin Ortisei -pikkulaukun sen tilalle. Uusin myös nuhjaantuneet puuvillatrikoiset t-paitani H&M:n valikoimasta löydetyillä silkkisekoitteisilla versioilla, perusvaatteiden suositellusta luxusversiosta vastaa ainokainen riskisijoitukseni - Tiger of Swedenin Gisa -paita. Vähän arvelluttaa että menikö rahat tuon paidan osalta nyt kankkulan kaivoon, mutta ollaan optimistisia ja toiveikkaita, että tällä kertaa hinta korreloisi laatua. :)

Omakotivalkoinen_11082015_6441_3.jpg

Yllä olevissa kuvissa esiintyvät vaatteet, kengät ja tykötarpeet kuuluvat matkavarusteisiini, joilla saan luotua useamman erilaisen asukokonaisuuden ja pidettyä matkatavaroiden määrän kätevästi kurissa yhden viikon ajan. Suurin osa ensimmäisen kuvan vaatteista on päälläni menomatkalla, joten matkakassiin sujahtavat ainoastaan Vagabondin kevyet nahkatennarit (kuin pilvillä kävelisi näiden kanssa, eivät takuulla kalva tai hierrä jalkaa matkan aikana), korkkarit (näiden kanssa mietin vielä), 5 vaihtopaitaa, sukkia, alushousuja, mekko, Vilan legginsit, kosmetiikkatuotteet, hiusharja sekä kamera latureineen. Alustava painoarvio käsimatkatavarana kulkevalle laukulleni on vaivaiset 5kg. :)

Citystyle_newyork1.jpg

Tämä kokonaisuus on päälläni kun lähden kotoa kohti lentokenttää ja New Yorkia. Syyskuun ilmat Nykissä ovat olleet yleensä lämpimiä, mutta aamut ja illat ovat sielläkin jo matka-aikaan viileitä. Ohut trenssi sopii hyvin lämmikkeeksi t-paidan tai mekon päälle, vuorokaudenajasta riippuen. Ohut huivi toimii asukokonaisuudessa lähinnä asusteena, mutta antaa hieman lisälämpöä esim lentokoneessa, mikäli tarvetta. :) Nahkaiset pohjapehmikkeellä varustetut Tiger of Swedenin ballerinat ovat äärimmäisen mukavat jalassa, ne olivat French Wardrobia varten tekemäni kolmas ostos - puute nro 3. laadukkaat ballerinat päivittäiseen käyttöön. 

TouristStyle_Newyork.jpg

Päivittäisille turistikierroksille riittänee trenssin sijasta pelkkä neuletakki, riippuen tietysti vallitsevasta säästä, jota ei ihan vielä voida varmaksi ennustaa. Olen melkoinen vilukissa ja pukeudun +22 asteessa täällä kotosuomessakin neuleisiin, en tarkene olla yhtään varjossa tai tuulenvireessä ilman pitkähihaista. :) Neule on perinteistä pitkähihaista paitaa monipuolisempi, se sopii mekonkin kanssa, ja t-paidan kanssa käytettynä sen pesusta ei tarvitse huolehtia reissun aikana (henkarituuletus riittää). Jotta asukokonaisuus ei olisi liian tylsä, ajattelin tuoda siihen hieman väriä punaisella huulikiillolla, jota on helppo lisätä pitkin päivää. :)

Nightstyle_newyork.jpg

New York on tunnettu tyylikkäästi pukeutuvista ihmisistään ja monessa nightclubissa ja kattoterassibaarissa on tarkat dress codet asiakkaita varten. New Yorkin yöelämään ei voi ylipukeutua ja korkkarit ovat melkeinpä perusedellytys tyylikkäälle asulle. En ole aivan varma omien korkkareideni kohtalosta - otanko ne mukaan vai jätänkö option ostaa uudet Nykistä. :) Korut, meikki, tuoksu ja laukku ovat samat kaikkinä päivinä ja kaikkina kellonaikoina, Tiger of Swedenin Ortisei toimii ilman kantohihnaa myös clutchina.

Monikäyttöisistä arkeen ja juhlaankin sopivista koruista vastaa 100%:sti mies, hän nimittäin lahjoi minut Daniel Wellingtonin Sheffield -kellolla sekä rakkautta symboloivalla Efva Attlingin Love Knot -rannekorulla. ♥ ♥ ♥ Hän on tahtonut jo pitkään ostaa minulle jonkinlaisen korun, mutta koska olen niin koruvastainen ja hankala ihminen, ei hän ole uskaltanut itsekseen minua korulahjoilla hemmotella. :D Blogi onkin miehen näkökulmasta katsottuna loistava paikka käydä lunttaamassa vaimokkeen mielitekoja. ;)

Tällä viikolla on tulossa juttua monenlaisista aiheista - New Yorkin nähtävyyksistä, shoppailubudjetista, French Wardrobe -pukeutumishaasteesta sekä aivan ihanasta uudesta olohuoneen pöydästä, jonka paljastan teille heti huomenna. :)

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Tiger pf Sweden, H&M, Footway, Daniel Wellington, Efva Attling, Dior, Chanel, Lindex, Zara, Canon, L´accessories. Postaus sisältää mainoslinkkejä)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg