Ystäväni Irina voitti Voicen ja Jordanin järjestämässä kilpailussa kahden hengen kaupunkimatkan New Yorkiin ja meinasin pökertyä ilosta hänen pyytäessään minut seurakseen seikkailemaan suurkaupungin sykkeeseen. ♥ Ensimmäiset pari viikkoa menivät epäuskossa ja asiaan totutellessa - ihan tosissaanko me ollaan matkaamassa meidän unelmakaupunkiimme, ja vielä yhdessä?!?! :) Sinkkuelämää -sarjaa aikoinaan fanittaneina olemme puhuneet New Yorkista, keltaisista takseista ja katukahviloista niin kauan kuin olemme tunteneet, eli 14 vuotta. Vaikka elämä on kuljettanut ja riepotellut meitä vuosien varrella sinne ja tänne, on yhteinen unelma New Yorkista säilynyt sydämessä kaikki nämä vuodet - ja kohta unelma käy todeksi, kiitos Voicen, Jordanin ja yhteistyökumppanimme Apollomatkojen! ♥ Käykäähän muuten lukemassa Irinan ihana voittotarina hänen blogistaan TÄÄLTÄ!

New%20York%20City%20-%2025%20HQ%20Stock%

Irina on maailman paras matkakumppani juurikin New Yorkiin, sillä meillä on samanlaiset intressit ja toiveet elämysosastolla. New Yorkissa on nähtävää ja koettavaa niin paljon, ettemme ehdi mitenkään kaikkea koluamaan läpi viiden kokonaisen vuorokauden aikana, joten olemme laatineet listaa paikoista ja nähtävyyksistä joissa haluaisimme vierailla matkamme aikana. Top 5 -listamme on aikalailla tämän näköinen... :) 

1. World Trade Center Memorial

WorldTradeCenter_911memorial-newyork.jpgwtcmemorynewyork22.jpg

(911memorial)

New Yorkin tärkein "nähtävyys" on ehdottomasti World Trade Center Memorial, jonne suuntaamme Irinan kanssa heti ensimmäisenä. Minusta on hieman sopimatonta käyttää WTC Memorialista nimitystä nähtävyys, koska muistan edelleen sen hetken kun kaksoistorneja kohdanneista tragedioista alettiin uutisoimaan - olin 18v ja katselin tv-lähetystä kauppakeskus Forumin vartiointikopissa odottaessani työpaikalla tarvittavan uuden kulkulupaläpyskän valmistumista. Meitä oli kyseisessä tilassa noin 8 henkeä ja meidän kaikkien silmät nauliintuivat televisioruutuun... muistan vielä kysyneeni ääneenkin että onko tämä todella uutislähetys eikä toimintaleffa. :( 11.9. on päivämäärä jonka muistan edelleen joka vuosi ja nyt pääsen kunnioittamaan uhrien muistoa konkreettisesti paikanpäälle, kyynel jos toinenkin saattaa poskelle tipahtaa. ♥ 


2. Empire State Building

EmpireStateBuilding_NewYorkCityView.jpg

(esbnyc.com)

Seuraavana jonossa on Empire State Building, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä hotellistamme. Kärsin kauheasta korkeanpaikankammosta ja minua huimaa omankin parvekkeen kaiteen yli katselu, mutta tämä on kohde jonka vuoksi olen valmis vaikka pyörtymään. :D Ostamme todennäköisesti liput, joilla pääsemme "vain" 86. kerrokseen eli main deckille katselemaan alhaalla avautuvaa suurkaupunkia. Tämän nähtävyyden jälkeen saattaa kammolaisen jalat hieman täristä ja lienee parasta istahtaa lähikahvilaan keräilemään voimia bagelin ja kahvikupposen kanssa. :D


3. Brooklyn Bridge

BrooklynBridgesunrisewalktour.jpg

(nyc.gov, pcwallart.com)

Lukuisista elokuvista tuttu Brooklyn Bridge on ehdottomasti nähtävä ja koettava omin silmin ja jaloin. ♥ Tämä legendaarinen silta on turistien suosiossa ja auringonnousun aikaan liikkeellä on luultavimmin paljon muitakin kamera kaulassa käveleviä matkaajia. :) Kävelemme siltaa Brooklynin puolelta kohti Manhattania ja jos sää on puolellamme, näemme yllä olevan kuvan kaltaisen kullanhohtoisen maiseman pilvenpiirtäjä-siluettineen. Tulemme (säästä riippuen) yhdistämään siltalenkin ja WTC Memorialissa käynnin samalle päivälle, sillä ne sijaitsevat melko lähekkäin. Sillan ja WTC:n väliin jää Titanic Memorial Park, jossa haluaisin myös käydä piipahtamassa (olen Titanic-fani) mutta päätämme asian vasta sillan yli päästyämme... jaksaako jalat tehdä ylimääräistä lenkkiä. :)


4. Times Square

Timesquarenightandday.jpg

(timessquarenyc.org)

Times Square tuskin tarvitsee paljoakaan perusteluja, tämä on yksi New Yorkin upeimmista must have -elämyksistä. :) Times Squarella vietämme varmaankin kokonaisen päivän, koska nähtävää ja koettavaa on niin paljon. Haluamme maistella paikallisia herkkuja, fiilistellä ihmisvilinää, kuvailla keltaisia takseja ja elää hetkessä ilman suuria suunnitelmia tai tarkkoja aikatauluja. Piipahdamme varmasti muutamissa kaupoissakin, kuten Disneyn jättikokoisessa myymälässä sekä Forever 21:ssa, joka on Irinan visiittilistalla. :)


5. The Lion King - Broadway Show

BroadwayShow_lionking.jpg

(broadway.com)

New Yorkissa vietetään sopivasti Broadway Week -teemaviikkoa käyntimme aikana, lukuisiin esityksiin ja musikaaleihin pääsee kaksi yhden hinnalla ja me aiomme suunnata katsomaan kehuttua Lion Kingiä. :) Leijonakuningas on ilmestymisestään asti kuulunut Disney-lemppareihini ja sitä on tullut tuijoteltua tytön kanssakin monet kerrat. :) Alla pieni videopätkä showsta:


En malta odottaa että pääsen nuuskimaan New Yorkin ilmaa ja tallustamaan samoja katuja, joita olen ihastellut Sinkkuelämää sarjan lisäksi lapsuuden suosikkisarjassani Famessa, sekä lempileffoissani Paholainen pukeutuu Pradaan, Luunkerääjä, Julmia Aikeita, Missä olet Susan, Yksin Kotona 2 -eksynyt New Yorkissa, Black Swan, Hitch, Ghost, ja hännän huippuna Renny Harlinin ohjaama Die Hard 2, joka on actionosaston supersuosikkini ollut jo vuodesta -95 asti. :)

Letkeää lauantaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg