Eilisen ostospäivän saldona kannoin kotiin Chanelin hajuden lisäksi unelmieni villakangastakin sekä syyskengät. Uusien ostosteni myötä innostuin siivoilemaan makuuhuoneen vaatehyllystöä ja samaan syssyyn päätin testata Marie Kondon KonMari -menetelmää, jossa jokainen vaatekappale on joko kauniisti esillä, tai riviin viikattuna. 

Omakotivalkoinen_01082015_6230_2.jpg

Omakotivalkoinen_01082015_6236.jpg

Ylärivin puisista laatikoissa löytyy pikkuvaatteita, eli sukkia, alusvaatteita sekä sekalaisia muita vaatekappaleita, kuten alustoppeja, t-paitoja sekä mikrokuitukankaisia lötköjä legginsejä. Vaatteet on viikattu puulaatikoihin Marie Kondon ohjeiden mukaan, ohjevideon voit katsoa alta:

Omakotivalkoinen_01082015_6243.jpg

Henkarivaatteet roikkuvat omalla paikallaan, etualalla uusi villakangastakkini, joka löytyi Marimekon syysuutuuksien joukosta. ♥ Henkaroituna on takin lisäksi muutama pusero ja pari mekkoa. Mies tykkää säilyttää omat paitiksensa mielummin viikattuina laatikossa (kuin henkaroituna) ja hoitaa itse omien paitojensa silitykset ja viikkaukset. Itse olen todella laiska silittäjä ja koen helpoimmaksi ripustaa henkarissa säilyttämäni vaatteet suoraan henkariin kuivumaan, jolloin säästyn turhalta taiteilulta ja viikkailulta. :) Paitojen ja housujen viikkausvinkki-videot voit katsoa alta:

Omakotivalkoinen_01082015_6244.jpg

Omakotivalkoinen_01082015_6248.jpg

Kenkiä löytyy meiltä kolmesta paikasta, joista osa on makuuhuoneen hyllyllä, osa eteisessä ja loput varastossa ns. kausikenkäsäilössä luistimien vieressä. Oikeaoppisen KonMaristin vloggaaja Lavendairen tekemä video toimi inspiraationani järjestellessäni hyllystöä uuteen uskoon, vaikka kenkäpuoli ei ihan ohjeen mukaisesti organisoitu olekaan. :)

Omakotivalkoinen_01082015_6252.jpg

Meikkituotteet säilytän Marimekon mustassa Tasku-pussukassa hyllyllä ja kanniskelen yleensä koko meikkipussini sisällön keittiösaarekkeelle, jonka vierestä löytyy isot seinäpeilit ja sopivasti luonnonvaloa. 

Omakotivalkoinen_01082015_6215.jpg

Makuuhuoneen yleisilme on olohuoneesta katsottuna siisti ja selkeä, ainakin silloin kun sänky on pedattuna. :) Katse ei kiinnity huoneen reunalla kulkevan hyllystön kylkeen vaan jakkara-yöpöytään, jonka päällä on tällä hetkellä kaunis orkidea.

Omakotivalkoinen_01082015_6218.jpg

Omakotivalkoinen_01082015_6262.jpg

Kauempaakin katsottuna vaatehyllystö näyttää siistiltä kokonaisuudelta. Marie Kondon yksi tärkeimmistä ohjeista on säilyttää vain ne tavarat ja vaatteet, jotka tuottavat omistajalleen iloa ja hyvää mieltä, ja pitää ne näkyvillä muistuttamassa niiden tärkeydestä jokaisena päivänä. ♥ Tämä ohjenuora on jopa minulle liian tiukka, sillä esim keittiössä tykkään mielummin pitää tavarat organisoidusti piilossa, kuin esillä. Asian ydinajatus toimii kuitenkin hyvänä muistutuksena roinanraivaajien käydessään omien tavara- ja vaatekasojensa kimppuun. :)

Omakotivalkoinen_01082015_6222.jpg

Omakotivalkoinen_01082015_6233.jpg

Siivoillessani laitoin siskolleni kiertoon yhdet housut ja kaksi paitaa, ja roskikseen päätyi yksi risa sukkapari sekä risat sukkahousut - 2 sisään ja 5 ulos. :)

Aurinkoista lauantaita kaikille! <3

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg