Hyi hiivatti millaisen löydön tein toissailtana - parvekkeelta sisälle siirtämistäni viherkasveista on kuoriutunut kodin täydeltä harsosääskiä sekä ripsiäisiä, eli sellaisia pieniä inhottavia mustia kärpäsen näköisiä öttiäisiä. :( Ovat kerpeleet menneet munimaan kaikkiin viherkasveihin ja syöpötelleet rakkaimman orkideani juuretkin... Yökyökyök. :(

Omakotivalkoinen_05092015.jpg

Omakotivalkoinen_05092015_7511.jpg

Araliankin ympärillä muutamia kärpäsiä lentelee ja lehtiin syntyneistä läiskistä päätellen mullassa muhii juuria vahingoittavia toukkia tai munia. :( En raaskinut heittää kaikkia kasvejani menemään ja yritänkin elvyttää tätä kaunotarta kuivatuksella ja sen jälkeisellä mullan vaihdolla. Jos iltaisin alkava kärpäsparveilu jatkuu entisen kaltaisena, pistän tämänkin ötökänpureman roskikseen. :( 

Omakotivalkoinen_05092015_7524.jpg

Omakotivalkoinen_05092015_7521.jpg

Mehikasvien multa on melko kuivaa (olen unohtanut antaa näille poloisille vettä), joten kokeilen samaa ötökkähäätöä näillekin, eli ensin kunnon kuivatus ja sitten mullat uusiksi. 

Omakotivalkoinen_05092015_7509.jpg

Omakotivalkoinen_05092015_7510.jpg

Puolikuollut kolmivanainen orkidea on ainut jota kärpäset tuntuvat karttavan. Sen lehdillä ei ole ainuttakaan toukkaa tai kärpäsenkakkakikaretta, joten olkoot kuivahtamiseensa asti tuossa pöydällä... on edes jotakin silmäniloa tässä ankeudessa. :) Keltaisen kukan sain tänään tuliaisena, toivottavasti harsosääsket jättävät sen rauhaan sillä multaa siitä ei ainakaan löydy. :)

Omakotivalkoinen_05092015_7503.jpg

Omakotivalkoinen_05092015_7506.jpg

Olohuoneen tasolla olevan viherkasvin ostin jo kolme vuotta sitten ja sydän itkee verta jos joudun tästäkin luopumaan. Onneksi se on ollut sivummalla muista viherkasveista ja toivon ettei pirulliset kärpäset löydä sen luokse. 

Omakotivalkoinen_05092015_7505.jpg

Ötököistä johtuva yökötys ja hukkaan menneistä euroista aiheutunut kiukutus ovat toimineet suursiivouksen bensiininä - olen eilisen aikana luutunnut, jynssännyt ja puunannut koko kodin lattiasta kattoon, suihkinut mäntysuopaliosta jäljelle jääneisiin viherkasveihin ehkäisemään mahdollisten munien kuoritumista, ja kokeilinpa puutarha.net -palvelusta bongaamaani tulitikkuniksiäkin (polta tulitikku ja laita ylösalaisin kukkamultaan)... tosin näistä ei tunnu olevan hyötyä. 

Nyt kun perehdyin "juuria myöten" viherkasveissa pesiytyviin ötököihin, sain sellaista tietoa jota ilman olisin mieluusti jäänyt, traumathan tässä vielä saa. :( Harsosääsket(kin) ovat hankalia häädettäviä ja vaikka niistä ei ole varaa ihmiselle, ovat niin ellottavia yökötyksiä etten voi asustaa ja valmistaa ruokaa asunnossa jossa liihottaa ötsejä. Häätövinkkejä on netti pullollaan, mutta itse en ole valmis odottelemaan kärpäspilven joukossa paria viikkoa ja siksi annoinkin jäljelle jääneille viherkasveille viikonlopun armonaikaa - jos maanantaina löydän yhdenkin kärpäsen, kannan loputkin kasvit roskikseen. 

Hävitettäessä munaisia ja toukkaisia kukkamultia, pitää olla tarkkana että roskapussit ovat ilmatiiviisti suljettuja. Muuten homma voi riistäytyä käsistä ja ötökkäepidemiat leviävät varsinkin kerrostalossa todella vauhdikkaasti. 

Viikonlopun fiilikset kahteen sanaan lyhennettynä - HYI jaYÖK! :( Nyt illan viimeinen tuholaistorjunta eli kärpäsimurointi katonrajoista, josko lierokkeet sillä talttuisivat *sormet ristiin*. Huomiseen!

EDIT: 6.9.2015 klo 21.15: Päivän ötökkäsaldo - 1 kuolleena saarekkeella nököttänyt yksilö klo 14 aikaan ja yksi katon nurkassa hetki sitten lennellyt elävä kärpänen, joka joutui imuriturbiinin pyörteisiin. :) Jokohan uskaltaa ajatella että epidemia saattaa olla selätetty?!? :)

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg