Ystäväni uuden kodin huonekorkeus hipoo paikoitellen jopa neljää metriä ja kaikki valmisverhot voitiin heti sulkea pois vaihtoehdoista. Kävimme yhdessä Eurokankaassa valikoimassa hänen makuuhuoneeseensa harmaan parisängyn kanssa yhteensopivaa kangasta ja ystävänpalveluksena ompelin hänelle kauniit pitkät loungeverhot. :) 

Omakotivalkoinen_07102015_7926.jpg

Omakotivalkoinen_07102015_7924.jpg

Valitsemamme kangas oli erittäin paksua ja jämäkkää, myös ulkokäyttöön soveltuvaa auringon haalistavalta vaikutukselta suojattua puuvillasekoitetta. Verhon taitteet oli helppo ommella ilman nuppineulojakin ja yhden verhon ompeluun meni reipas tunti. Ensimmäisenä vaiheena on verhon yläosan tuplataitoksen ja ripustusnauhan ompelu.

Omakotivalkoinen_07102015_7931.jpg

Omakotivalkoinen_07102015_7948.jpg

Omakotivalkoinen_07102015_7934.jpg

Valmis yläreuna näyttää siistiltä ja ripustuskoukut sujahtivat helposti oikeille paikoilleen ripustusnauhassa olevien merkkiviivojen avulla. Mitä harvemmassa on ripustuskoukut, sen suurempi on verhon aaltoliike. 

Omakotivalkoinen_07102015_7937.jpg

Alareunan taitoksen kanssa jouduin hieman säätämään, jotta verho ei menetä liikaa pituutta. Ompelin ensin taitteen kääntökohdasta yhteen käsittelyn helpottamiseksi ja sen jälkeen tein pienen päärmeen, joka jää taitteen sisäpuolelle sulkuompeleen jälkeen jemmaan.

Omakotivalkoinen_07102015_7950.jpg

Viimeisenä vaiheena siistin sivureunat perustaitoksella ja ompeleella. Verhojen leveydestä ei voinut ottaa enempää, joten en saanut tehtyä tuplataitosta. Verhokankaan pitkät sivut ovat onneksi purkautumattomia, joten ainoa pieni miinus on tuo hieman karvainen reuna joka onneksi piilottautuu näkymättömiin verhon takapuolelle. :)

Omakotivalkoinen_07102015_7939.jpg

Valmis alareuna sivuompeleineen näyttää hyvältä, vaikka itse sanonkin. :) En erottaisi verhoa ompeleiden perusteella kaupan valmisverhoista, jos en tietäisi asiasta. :)

Omakotivalkoinen_07102015_7941.jpg

Parin tunnin työ ja ystävä saa ihanat aaltoilevat loungeverhot. :) Sain luvan postailla teille hänen makuuhuoneestaan kun se sisustuksen osalta valmistuu, ja lopputuloksen valmiista verhoista ikkunassa näette silloin. :)

Ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg