Päätin suorittaa joulusiivouksen tänä vuonna osissa huone kerrallaan ja hoitaa samalla kaikki rästihommat pois päiväjärjestyksestä. Ensimmäisen adventti-illan aktiviteettina laitoin jouluradion soimaan ja tartuin imuriin, rättiin ja moppiin. :)

Omakotivalkoinen_29112015_9283_2.jpg

IMG_5162.jpg

IMG_5168.jpg

Huonekohtainen suursiivous alkoi huoneen totaalisella tyhjentämisellä. Roudasin aivan kaiken irtaimiston pois, myös kaappien sisällä olleet vaatteet ja tavarat. Ensimmäisenä pyyhin kuivalla mikrokuitumopilla katon ja seinäpinnat, sen jälkeen siirryin imuroimaan. Karvainen imurisuulake on loistava pikkuapulainen, sen avulla on helppo imuroida kalusteet, patjat, lattialistat, ikkunanarmit, ovenpielet, patterit, sekä valaisin. 

P1016803.jpg

P1016808%20%281%29.jpg

Imuroinnin jälkeen kävin petauspatjan läpi Sinin mattoteippiharjalla, jotta sain loputkin hiushaivenet ja koirankarvat poistettua, loistava vempain. Pari vuotta on tämä ollut käytössäni, eikä siivoamisesta tulisi enää mitään ilman sitä. :)

Omakotivalkoinen_29112015_9302.jpg

Teippiharjailun jälkeen pyyhin ikkunoiden sisäpinnat puhtaaksi Cifin ikkunasuihkeella, jota tykkään käyttää nykyisin peruspuhdistusaineenakin. :) On helppoa kun voi yhdellä tökötillä puhdistaa kaikki tasopinnat sekä ikkunat ja peilitkin ilman raitoja ja rantuja. :) Samalla aineella putsasin välioven, ovenkahvat sekä seinähyllylevyistä sormenjäljet.

Omakotivalkoinen_29112015_9284.jpg

Omakotivalkoinen_29112015_9290.jpg

Omakotivalkoinen_29112015_9293.jpg

Omakotivalkoinen_29112015_9294.jpg

Seuraavaksi siivousohjelmassa oli lattioiden ja laskeutuneiden pölyhaituvien moppaaminen puhtaaksi. Normaalisti lintsaan sängyn alle jäävän lattia-alueen putsauksesta ja sen kyllä tänään huomasi. Imurointi ei auta poistamaan kaikkea pölyä ja lattia oli imuroinnista huolimatta täynnä harmaata moskaa, mikrokuitumoppi vaati välihuuhteluita kolmesti, hyhyh.:)

joulusiivousv%C3%A4lineet.jpg

Omakotivalkoinen_29112015_9305.jpg

Viimeisenä vaiheena ladoin makuuhuoneen tavarat paikoilleen - läpikäydyt vaatteet siisteissä pinoissa ja pikkukoreissa kaappeihin, jakkarat pyyhittyinä takaisin yöpöydiksi, maton lattialle ja petivaatteet sängylle odottamaan kuivurissa pyörivää lakanapyykkiä ja petausta. Muuramen kaapin kulman teistä osa varmasti tunnistaakin, makuuhuoneeseen se lopulta sitten päätyi. :) Jemmassa on myös ihana uusi peilini, josta kertoilen teille enemmän kun saan sen kiinnitettyä tulevalle paikalleen. :)

Omakotivalkoinen_29112015_9311.jpg

Omakotivalkoinen_29112015_9306.jpg

Tyynyjen uusiminen oli loppuvuoden ToDo-listallani ja nyt voin senkin homman ruksata suoritetuksi. :) Uudet tyynyt ja alennuksesta ostettu uusi untuvapeitto odottelevat pellavalakanoiden kuivumista, tänä yönä varmasti uni maistuukin sillä maanantaista asti olen nukkunut koiran kanssa lattialla pelkän petauspatjan päällä. :D Ah, raivattu, siivottu ja järjestelty huone odottaa...

Huomenna joulusiivousvuorossa on tytön huone, jossa ei remontoinnin vuoksi ole juurikaan siivottavaa. Nopea täsmäisku pölyjen pyyhinnän, lattioiden moppaamisen ja ikkunoiden pyyhkäisyn muodossa, joten siitä en teille erikseen postaile. :) Jokaiselle päivälle yksi huone operoitavaksi ja ensi viikon aikana onkin sitten joulusiivoukset tehtynä - vähemmän stressiä, enemmän joulumieltä. :)

Tunnelmallista 1. adventtia kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg