Makuuhuoneen peilipuute on ollut olemassa niin kauan kuin muistan, eli makkarin kiinteiden ja massiivisten vaatekaappien poistamisesta asti vuodesta 2009. Välillä asia on ollut mielessä enemmän ja toisinaan tarve on hautautunut muiden juttujen alle. Toissa kesänä vatvoin kahden eri seinäpeilin kanssa - olisinko ostanut kokovartalopeilin vai pienemmän peilin silloisen String-säilytyssysteemin sisälle kiinnitettäväksi. Asia hautui vuodenpäivät ja viime kesänä kallistuin lopulta pienempään peiliin, jatkaen kahden eri mallin välillä pähkäilyä (aiheesta lisää TÄÄLLÄ). En saanut kuitenkaan tehtyä päätöstä asian suhteen, mikä näin jälkikäteen oli erittäin hyvä juttu, sillä Stringit siirtyivät lokakuussa olohuoneeseen...

Omakotivalkoinen_01122015_9326_2.jpg

Omakotivalkoinen_01122015_9329.jpg

Oksarekin comebackin yhteydessä päätin, että seinäpeili pitää nyt saada. Eteisessä on meidän kodin ainoat peilit (jos ei kylpyhuoneen peiliä lasketa) ja on erittäin epäkäytännöllistä ravata makuuhuoneen ja eteisen väliä peilaamassa itseään pukeutumisen ja meikkaamisen yhteydessä. Muuramen uuden kaapin sijoittaminen makuuhuoneeseen oksarekin tilalle sai asioihin hieman vauhtia, päädyin jättämään ei-niin-tarpeellisen Aj -seinävalaisimen vielä kauppaan ja ostin järkiperusteisesti Artekin Aalto 192A -peilin sen sijaan. ♥

Omakotivalkoinen_01122015_9338.jpg

Omakotivalkoinen_01122015_9333.jpg

Kiinnitän peilin seinälle niin, että sen yläreuna on samalla tasolla kaapin kanssa. Pidän makuuhuoneen ovea yleensä aina auki, jolloin peili jää avoimen oven taakse piiloon ja yleisilme pysyy yksinkertaisena. Vielä kun saisin porakoneeni takaisin lainasta niin pääsisin surruttamaan seinälle reiän ripustusta varten... toivottavasti ennen joulua. :)

Omakotivalkoinen_01122015_9331.jpg

Muutama lukija kummasteli viime kuussa kirjoittamani ostoslista-postauksen yhteydessä tätä Artekin peiliä - miksi sen pitää olla Artekin ja eikö tilalle kävisi mikä tahansa valkoinen peili. :) Tähän vastaukseni on että tottakai mikä tahansa valkoisella kehyksellä varustettu peili olisi kelvannut ja ajanut ihan saman asian ulkoisesti. Edullisimmat samaa kokoluokkaa olevat peilit löytyvät Ikeasta ja Anttilasta, mutta selvää on että laatu ei ole läheskään samalla tasolla. Artekin Aalto 192A -peili on erittäin korkealle arvostamani Alvar Aallon vuonna 1939 suunnittelema, se on pitkulaisten peruspeilien esiäiti ja edellä mainittujen seikkojen lisäksi se tärkein juttu - peili on valmistettu Suomessa, suomalaisessa yrityksessä suomalaisena puusepäntyönä. ♥

Tavaran merkki ei ole tärkeää, mutta ajatus ja idea tavaran taustalla on ja se korostuu erityisesti huonekaluissa. Kiinan tuotannossa ei ole mitään pahaa ja moni laadustaan tarkka suomalainen yrityskin on siirtänyt sinne tuotevalmistuksensa. Itse tahdon mahdollisuuksien mukaan tukea suomalaista tuotantoa sekä suomalaisia yrittäjiä, suunnittelijoita, työntekijöitä ja kädentaitajia. Artekin peilin ja Kanto-telineen lisäksi omistan useita muitakin Suomessa valmistettuja tuotteita, kuten Muuramen kalusteet, BEdesignin Deer-seinähyllyn, Iittalan Vakka-laatikot, AVA Roomin lastensängyn, Joutsenen untuvatyynyt ja -peitot sekä lukuisia piensisustustavaroita. Pienistä puroista kasvaa suuri joki, vai miten se sananlasku nyt menikään. :)

Ihanaa tiistaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Postaus sisältää mainoslinkkejä)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg