Olen jo vuoden verran haaveillut kankaisesta divaani-mallisesta sohvasta, mutta koiran vuoksi jo pelkkä ajatus sellaisesta oli huono. Kun syyskuun lopulla pistin vanhan nahkasohvani kiertoon, aloin aktiivisesti etsimään uusia erilaisia istuinvaihtoehtoja, jotka mahdollistaisivat String-hyllykokonaisuuden säilymisen takaseinällä. Perinteiset sohvat ovat lähes poikkeuksetta syvyydeltään 100cm, mikä on pitkulaiselle olohuoneelle 30cm syvien seinähyllyjen edessä aivan liikaa... Löysin muutaman potentiaalisen kiinteällä kankaalla verhoillun divaanimaisen nojatuolin, joiden nelinumeroinen hintalappu oli kuitenkin sen verran korkea, että olisi ollut silkkaa tyhmyyttä hankkia sellaiset koiraperheeseen. Suojakäsitellystä kankaasta ei ole mitään apua silloin, kun koira päättää kielloista huolimatta pyyhkiä poskensa siihen... nimimerkillä kokemusta on. :)

Omakotivalkoinen_18122015_9971.jpg

Omakotivalkoinen_18122015_9964.jpg

Mittailin olohuonetta ja erilaisia tuolivariaatioita valehtelematta yli 20 kertaa, joiden lisäksi etsiskelin inspiraatiokuvia pienistä olohuoneista ilman perinteistä sohvaa... on muuten yllättävän vaikea löytää kuvia sohvattomista olohuoneista. Ikean Kivik-sarjan istuimet ponnahtivat usein vastaan, varsinkin ruotsalaisten sisustuskuvista, ja lopulta päätin piipahtaa Ikean myymälässä katsomassa ja koeistumassa nojatuolimoduulia livenä... ja kaupathan se oli sitten sen seurauksena tehtävä. :)

Omakotivalkoinen_18122015_9948.jpg

Omakotivalkoinen_18122015_9951.jpg

Kivik-nojatuolit ovat todella muhkeat ja mukavat, mutta valkoiseen irrotettavaan päälliseen en ole lainkaan tyytyväinen, sillä kangas muistuttaa mielestäni paksua kermaan vivahtavaa sideharsoa. :D Tämä ongelma ratkaistui onneksi helposti, sillä ruotsalainen Bemz valmistaa Ikean sohviin laadukkaita vaihtopäällisiä ja maksuttomien mallipalojen perusteella tilasin nojatuoleihini vitivalkoiset Belgian Linen Blend -pellavasekoitepäälliset. Bemzin valkoisista kangasvaihtoehdoista postailin teille jo viime vuoden maaliskuussa, kankaan paksuuden ja elävyyden osalta suosikikseni nousi tämä samainen pellavainen laatukangas, jota oli saatavana tuolloin vain pehmeänvalkoisessa Soft White -sävyssä. Valikoima on sittemmin laajentunut ja omaksi ilokseni belgialaista pellavasekoitepäällistä löytyy myös vitivalkoisessa Absolut White -sävyssä. ♥ Jos omistat Ikean sohvia tai nojatuoleja, ja päällisten uusiminen on sinullekin ajankohtaista, käy lukemassa kangasvertailupostaukseni TÄÄLTÄ!

Omakotivalkoinen_17122015_9989.jpg

Omakotivalkoinen_17122015_9983.jpg

Omakotivalkoinen_18122015_9982.jpg

Omakotivalkoinen_18122015_9976.jpg

Asettelin nojatuolit hieman viistoon, jotta sain elävyyttä ja vaihtelua olohuoneeseen. Tunnelma on nyt varsin talvinen ja sopii hyvin vuodenaikaan. :) Bemz-päälliset tehdään tilaustyönä, jonka vuoksi toimitusaika on 4-6vkoa, viimeistään tammikuun loppupuolella pääsen vaihtamaan ylellisemmät ja arvokkaamman oloiset vaihdokit näiden Ikean omien päällisten tilalle... ja sisustelemaan puhtaanvalkoista ja raikasta kevätkotia. ♥

Kivaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg