Olen joskus muinaisuudessa ollut hirveä kirja- ja lehtihamsteri, kuuluin kolmeen eri kirjakerhoon, tilasin sen seitsemää eri lehteä ja kun nuo eivät vielä riittäneet, ostelin kirjoja ja lehtiä kirppareilta sekä kaupoista. Omistamani opukset eivät olleet kovin kummoisia, lähinnä kertakäyttöistä jännitystä ja romanttista hömppää, lehtien osalta sisustusta ja muotia. Kun minulla vuonna 2009 meni kuppi nurin meidän järkyttävän tavaramäärän kanssa, raivasin kaikki pölyyntymään jääneet kirjat kasaksi olohuoneeseen - kutsuin siskot ja ystävät valikoimaan parhaat päältä, loput kannoin selkä vääränä divareihin, kirjaston "saa ottaa ilmaiseksi" -hyllyyn sekä Uffiin. Lehdet pistin paperinkeräykseen ja voi pojat, niitä(kin) tosiaan riitti. :D

Omakotivalkoinen_09022016-761726.jpg

Yhtä ainuttakaan kirjaa en ole kaivannut takaisin ja pitkän aikaa elin niin pahassa kirjaähkyssä, etten voinut kuvitellakaan ostavani omaa kirjaa kaupasta kotiin. Kirjastoista tuli tuttuja paikkoja, myöhemmin laiskistuin kirjastoissa ravaamiseen ja siirryin lukemaan kirjani e-kirjoina tabletilta. Varovaisesti olen viimeiset kaksi vuotta katsellut kirjoja sillä silmällä että ehkä vielä joskus voisin muutaman omistaa... :) Fyysisessä olomuodossa olevien kirjojen ostokriteerini ovat kuitenkin niin tiukat, ettei moni niitä läpäise - en halua vaivoikseni enää koskaan sellaista kertakäyttökirjojen hävittämisprojektia, jonka jo yhden kerran olen joutunut tekemään. Kirjan onkin oltava sellainen, josta tiedän jo etukäteen että tulen palaamaan siihen uudestaan...

Kuvapainotteiset kirjat ja kiinnostavien ihmisten elämänkerrat ovat aina olleet sellaisia, joita tulee selailtua ja luettua uudestaankin. Kiinnostuin nuoruuden muoti-idolistani Coco Chanelista uudestaan French Wardrobe -haasteen myötä ja yhden Chanel -aiheisen kirppiskirjaostoksen inspiroimana innostuin tutustumaan hänen mielenmaisemiinsa ja filosofiaansa syvällisemmin. Siinä on nainen minun makuuni, jos näin voi sanoa - uskomattoman rohkea oman tiensä kulkija, aina tyylikäs ja minimalistisia arvoja painottava - muoti muuttuu, tyyli säilyy!

Omakotivalkoinen_09022016_762176.jpg

Postauksen aihe ei kuitenkaan ole Chanel, vaan kirjojen käyttö sisustusesineinä. :) Englanninkielinen termi Coffee Table Book (suom. kahvipöytäkirja) kuvaa sisustusesineinä käytettäviä kirjoja, joiden avulla voidaan tuoda sisustukseen kodikkuutta, haluamiaan vivahteita ja antaa erilaisia mielikuvia kodin asukkaista kirjavalintojen perusteella. Tämä sopii omaan ajatusmaailmaani erittäin hyvin, sillä olen pyrkinyt minimoimaan turhat koriste-esineet ja koristelemaan kotini käyttöesineillä koristeiden sijaan. Kolmen K:n kombinaatio luo tasapainoa sisälläni asustavien arkiminimalistin ja himosisustajan välille - Kasvit, kirjat, kynttilät, siinä sisustukseni salaisuus. :)

Rakastan pienten sisustuksellisten yksityiskohtien ja hyllytäytteiden kanssa nysväämistä, minusta on ihana vaihdella pikkutavaroiden paikkoja ja pitää vaihtelunhaluisen itseni sillä tavoin kylläisenä. :)

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg