Tämä postaus on osoitettu erityisesti Terhille ja tietysti myös teille kaikille muillekin lukijoille, jotka olette harkinneet Pappelina-muovipunosmaton hankintaa, tai jos olette kiinnostuneita minun siivousrutiineistani. :) Meidän kodin lattioilta löytyy yhteensä viisi valkoista Pappelina Svea -mallin mattoa, vanhin niistä on lähes neljä vuotias ja edelleen erinomaisessa kunnossa. Keittiössä kaapistojen välissä sijaitseva pitkulainen 70x240cm kokoinen matto kaipailee meillä eniten huoltoa ja pesen sitä koneessa noin neljästi vuodessa... tänään oli sellainen pesupäivä. :)

Omakotivalkoinen_02022016_878667.jpgOmakotivalkoinen_02022016_1135.jpg

Pitkä matto mahtuu täyttömäärältään 5-6 kilon kokoiseen pesukoneeseen, sillä sen paino pysyy aikalailla samoissa lukemissa niin kuivana kuin märkänäkin. Oman kokemukseni kautta suosittelen käytettävän nestemäistä pesuainetta, joka liukenee ja levittyy rummussa pyykkipulveria paremmin. Veden lämpötila kannattaa säätää 30°C ja linkous mahdollisimman pienelle. Itse säädän linkousluvuksi 400 kierrosta minuutissa ja matto on vain hieman kostea rummusta ulos tullessaan. Täydellä linkouksella (1200-1400 kier./min) on vaarana että matto saattaa paikoitellen venyä. 

Omakotivalkoinen_02022016_1136.jpg

Omakotivalkoinen_02022016_1145.jpg

Pappelina suosittelee matoilleen laakakuivausta, mutta harvalla on mahdollista järjestää yli 2 metriselle matolle tasokuivauspintaa. Itse olen surutta ripustanut mattoni roikkumaan kuivaustelineeseen eikä koskaan ole tullut venymiä tai painautumia. Matto kuivaa 1,5 tunnissa ja suoristuu vartissa lattialla. Toisinsanoen, maton pesu ja kuivaus vie yhteensä vain noin 2,5 tuntia (tunnin pesuohjelmalla), ja koska olemme koiraperhe, pitää keittiössä sijaitsevan maton pesu suorittaa noin neljästi vuodessa. :) Kylpyhuoneessa on mattona samanlainen Pappis, mutta 70x90cm kokoisena. Sitä pesen samoilla pesuohjeilla noin kerran kuussa, tai useammin jos tarve vaatii. 

Omakotivalkoinen_02022016_1147.jpg

Omakotivalkoinen_02022016_871756516.jpg

Olohuoneessa on kaksi isoa 180x260cm kokoista Pappelinaa vierekkäin ja niitä en valitettavasti mahdu konepesemään tai kuivattelemaan. Olenkin ratkaissut pesuongelman moppaamalla matot puhtaiksi samaan tapaan kuin parkettilattiatkin. Puhdasta on tullut ja vain yhden kerran olen vajaan neljän vuoden aikana joutunut viemään toisen matoista pesulaan (pesulahinnaston halvimmasta päästä oleva neliöhinta). Moni ehkä saattaa ajatella että meillä olisi hirveän tarkkaa sotkujen suhteen, mutta totta puhuakseni en ole ikinä varjellut yhtäkään matoistani. :) Niihin on sattunut vahinkoja jos toisia - on oksuiltu, kakkailtu (koira ja tyttö pienenä, en minä :D), kaadettu kahveja, läikytelty viinejä, lennätelty lautasia, tiputeltu porkkanasosetta ja mustikkakeittoa, tallottu murusia, ruopsittu ja kuopsittu koiran kynsillä, ja astuttu sukalla currykanakastikeläntin päälle, mikä iloisesti merkkasi askeleet koko olohuoneen maton matkalta. :) 

Omakotivalkoinen_15012016_0623.jpg

Normaalilla ylläpitosiivouksella eli tahrojen paikallisella pyyhkimisellä (kohtuu nopeasti vahinkojen jälkeen) ja viikottaisella imuroinnilla selviää koira- ja lapsiperheessä jopa useamman vuoden ilman pesukone-pesua tai pesulapalvelujen käyttämistä... jopa vitivalkoisen maton kanssa. :)

Ihanaa illanjatkoa kaikille ja huomiseen, jolloin luvassa on pieni muutospaljastus valaisinten osalta... :)

Miia_signerina2015.jpg

(sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg