String Pocket -seinähyllyn parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu sen pienuus, jossa kuitenkin piilee pieni ristiriita - hylly on syvyydeltään vain 15cm ja siihen on haastava löytää täytettä. :) Olen useamman kerran sovitellut hyllylle silmämääräisesti kooltaan sopivan oloisia kirjoja, ruukkuja, kasveja ja muuta pientä tavaraa, jotka ovat kuitenkin olleet liian suuria. Sen vuoksi hyllyjen täyte pysyy vuodesta toiseen lähes muuttumattomana - kasvi tai pari tunnelmaa tuomaan, Lehtorinteen valkoinen teräsboksi (jossa tällä hetkellä säilytän puuvillasormikkaita ja käsirasvatuubia) ja tuoksukynttilä tai kesken oleva pokkari. :)

IMG_2105.jpg

Omakotivalkoinen_10032016_76732.jpg

Pocketista päästäänkin kätevästi pokkareihin ja olemisen sietämättömään keveyteen, joka on tšekkiläisen kirjailijan Milan Kunderan tunnettu klassikkoteos yli kolmenkymmenen vuoden takaa. Olen lainannut tämän ristiriitaisessa maineessa olevan kirjan kolmesti, mutten ole kertaakaan "ehtinyt" selaamaan sen sivuja ennen laina-ajan päättymistä... sen siitä saa kun lainaa liikaa kirjoja kerralla. :) Bongasin tämän pokkariversion kirjakaupan alelaarista kolmen euron hintaan, eikä tarvinnut pitkään miettiä ostanko vai enkö - nyt voin lukea kirjan miten itselleni parhaiten sopii, kerralla tai osissa. :) Odotukseni lukukokemuksen suhteen ei ole suuri, sillä moni on kuvannut kirjan olevan puuduttava ja yllätyksetön vanha raina, jonka sietäisi vaipua unholaan. :D Filosofinen vatvominen ja suuret kivuliaat rakkaustarinat ovat kiehtova yhdistelmä ja kritiikistä huolimatta haluan antaa kirjalle mahdollisuuden tehdä vaikutuksen minuun. :)

IMG_2110.jpg

En yleensä lue kotimaisia romaaneja, mutta lukijani Tiinan kanssa käydyn keskustelun ansiosta innostuin Juha Seppälän Mr. Smithistä. Kirja kertoo kahden eri sukupolven tarinaa, jossa risteillään idän ja lännen, menneen ja nykyisen, toden ja kuvitellun välillä. Romaani on samalla matka vanhasta maailmasta globalisaation sekasortoon ja Euroopan kukoistuksen päivistä materialisoituneen maailman auringonlaskuun. Nämä kaksi alla olevaa sitaattia tekivät minuun vaikutuksen ja herättelivät uteliaisuuteeni... ja Juha Seppälän kolmen teoksen yhdistävänä jättipokkarina löytyi tämäkin edullisesti. :)

”Maailma on tarina, pelkkiä tarinoita jotka oli upotettu toisiin tarinoihin.”

"Kaikki etsivät. Lohdullista on, että joku myös löytää."

Nyt pötkölleen ja Mr. Smith auki, leppoisissa tunnelmissa kohti huomista! :)

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg