Tänään ovensa avannut uusi Artek Helsinki -lippulaivamyymälä sijaitsee paraatipaikalla Helsingin sydämessä Keskuskadulla. Katu on tuttu ja sijainti ikonisten rakennusten ympäröimä, uuden myymälänsä myötä Artek palaa modernisoituna takaisin juurilleen. Uudet tilat toimivat paitsi design-myymälänä myös näyttely-, tapahtuma- ja keskustelutilana. Se on näyttämö, johon ihmiset voivat tulla tutustumaan mielenkiintoisiin ilmiöihin. Eilisen kutsuvierastilaisuuden ansiosta pääsin fiilistelemään kaksikerroksista Artekia ja mielenkiintoisia uutuuksia jo ennakkoon, tässä tunnelmia illan tarjonnasta. :)

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Artek perustettiin toteuttamaan vahvaa näkemystä: hyvä design täytyy saada jokaisen ulottuville. Toiminnan lähtökohtina olivat kauneus, monikäyttöisyys ja kestävyys. Yhtiö löysikin paikkansa designin, arkkitehtuurin, kulttuurin ja taiteen risteyksestä haluten kehittää suomalaista asumiskulttuuria. Yrityksen juuret ovat 1930-luvulla, mutta toiminta nykypäivässä. Artekin arvot esteettisyys, eettisyys ja ekologia ovat tänä päivänä vähintään yhtä relevantteja kuin yhtiötä perustettaessa. Artekin vahva panostus kivijalkamyymälään on kannanotto kaupunkikulttuurin, läsnäolemisen ja aidon kokemuksen puolesta. Artek Helsinki toivottaa ihmiset tervetulleeksi viettämään aikaa, inspiroitumaan, ja tapaamaan ystäviä. Konkreettinen myymälätila on portti Artekin maailmaan, josta saa ideoita oman kodin sisustukseen. Tilan suunnittelusta on vastannut ruotsalainen Koncept yhdessä Artekin oman visuaalisen tiimin kanssa.

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Myymälän konsepti rakentuu tuotevalikoimalle, palveluille ja vaihtuville projekteille. Valikoiman perustana on Artekin oma mallisto, jota täydentää kiinnostava ja huolellisesti poimittu otos kotimaisten ja merkittävimpien kansainvälisten designbrändien klassikoista ja uutuuksista. Tarkoin valikoidut sesonkiluonteiset tuotteet rikastavat valikoimaa entisestään. Avajaisten aikaan yläkerrasta löytyy myös Stool Customization Workshop -niminen piste, josta kukin voi poimia jakkaraansa mielensä mukaiset osat. Uusia konsepteja ovat myös yläkerran Kirjakioski, joka tarjoaa visuaalisesti ja sisällöllisesti kiinnostavan, kuratoidun otoksen kirjoja ja lehtiä, sekä Artekin ja helsinkiläisen Innogreenin yhdessä toteuttama huonekasvivalikoima.

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Artek tunnetaan asiantuntevasta asiakaspalvelustaan ja uudessa myymälässä yrityksen tarjoamat palvelut tuodaan yhä vahvemmin esille. Kaksikerroksinen myymälätila käsittää 700 neliömetriä. Sisustussuunnittelupalvelu saa rauhalliset tilat myymälän toisesta kerroksesta. Myymälätilaa suunniteltaessa on varattu tilaa myös vaihtuville näyttelyille ja pop up -vieraille. Yhteistyöt kiinnostavien, samanhenkisten toimijoiden kanssa tuovat myymälään tuulahduksia ja ilmiöitä maailmalta.

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Artek_Helsinki13985_Final_Hires_JPG.jpg

Artek_Helsinki13857_Final_Hires.jpg

Omakotivalkoinen_Artek_VipOpening_180320

Tilaisuuden musiikkiesityksestä vastasi Samuli Kosminen, joka loihti upeat svengit Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Siinä saivat tuolit, jakkarat ja valaisimet kyytiä herran käsitellyssä, erittäin mieleenpainuva esitys jota oli kunnia seurata ja kuunnella heti eturivistä. :)

Artek_Helsinki14112FinalHires_JPG.jpg

Artek Helsinki -myymälän virallisia avajaisia vietetään huomenna lauantaina ja ohjelmassa on mm. musiikkiesityksiä sekä mahdollisuus osallistua Stool Loop -videoteokseen. Avajaisten kunniaksi saatavilla on myös Artek Helsinki 2016 -erikoiserä Alvar Aallon tarjoiluvaunua 900 ja jakkaraa 60, sävyinään herkkä keväänvihreä, joka kuvastaa uudistumista, energiaa, harmoniaa ja kevättä. ♥︎

Inspiroivaa viikonloppua kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg