Toimittaja Hanna Jensen kirjoitti Glorian Koti -lehteen helmikuussa mielenkiintoisen jutun valkoisesta sisustuksesta ja siitä miten media painottaa kyseisen sisustustyylin olevan loppuun kaluttu, epämuodikas ja täysin out. Olen todennäköisesti lukenut tismalleen samoja sisustusartikkeleita valkoisen värin tylsyydestä ja turvallisuudesta: ken vielä valkoisella sisustaa, ei mielikuvitusta, luovuutta tai rohkeutta omaa - vai miten se nyt menikään...

Omakotivalkoinen_17122015_9990_2%20%281%

"Valkoisella sisustettu koti on out. Näin olen viime aikoina lukenut lehdistä. Out eli menneen talven lumia, vähän tylsä, liian turvallinen, jotakin, josta olisi siirryttävä seuraavalle tasolle.

Vakuutan värikkään kotini uumenista, että väite on täyttä puppua. Me, jotka elämme värikkäissä kodeissa, tiedämme kyllä mitä tapahtuu, kun pääsee valkoiseen kotiin. Tulee puhdistunut olo, vähän kuin olisi käynyt suihkussa tai ripustanut pyykit narulle kesätuulessa. Mikään ei tunge päälle, vaan koti hengittelee elegantisti ympärillä. Valkoisessa, tyhjässäkin kodissa on paljon katsottavaa: jokainen huonekalu ja esine nousee erityisellä tavalla esiin. Sillä on yhtä lailla uskaliasta olla täyttämättä kotia väreillä kuin tehdä se.

Kaikista onnekkaimpia ovat ne, joilla on valkoiset lattiat. Kaikki näyttää hyvältä valkoisilla lattioilla! Jos meillä olisi valkoiset lattiat, pitäisin juhlat joka viikonloppu. Asettelisin lattioille kirjapinoja ja kynttilöitä ja tepastelisin paljain jaloin ympäriinsä osoitellen jumalaisia sisustuksellisia yksityiskohtiani. Pohjoismaissa valkoiset kodit eivät ole ikinä out, vaan huomioitteni mukaan niitä pitää vain päivittää. Eräskin asiantuntija sanoi, että beesi voi olla tylsä mutta valkoinen ei koskaan. Todiste löytyy hääjuhlista: emme kyllästy valkoiseen ikinä.

Valkoinen on dramaattinen väri, sisustusguru Rachel Ashwell on korostanut. Minä uskon häntä, sillä olenhan jo oppinut senkin, että musta on pehmeä väri.
En itse selviäisi valkoisen kodin rakentamisesta, sillä valkoinen vaatii keskittymistä. Valkoisen sävyjä on niin monta. Kerran, kun maalasin kaikki kodin seinät valkoisiksi, niistä tuli keltaisia. Mielestäni on rikollista nimetä maalin sävy soft iceksi (pehmis), jos sävy oikeasti on keltainen."
- Hanna Jensen / Glorian Koti

Omakotivalkoinen_14042016_3335.jpg

Omakotivalkoinen_14112015_9033%20%281%29

Tiedän tuon Jensenin kuvaaman tunteen puhdistuneesta ja rauhallisen miellyttävästä tunteesta. Tuo tunne vyöryy luokseni joka kerta kun saavun kotiovesta sisään, seesteisyyttä ja rauhallisuutta voi melkein hengittää. ♥︎ Seuraan aktiivisesti sisustustrendejä ja elän muutoksessa mukana, poimien vallitsevien muoti-ilmiöiden joukosta satunnaisia uusia helmiä omaan valkoiseen kotiini. Valkoinen on monelle sisustusväri muiden joukossa, minulle se on enemmänkin elämäntapa. Sisustusvärinä valkoinen on nähnyt monia nousuja ja laskuja, mutta koskaan se ei ole ollut epämuodikas. Valkoinen kuuluu mustan ja harmaansävyjen ohella kodin peruspilareihin. Värit kaikkine sävyineen ovat kauniita ja niiden erottuvaisuus ja loistavuus vaatii ympärilleen tasapainottavia perusvärejä - pienessä vai isommassa mittakaavassa, sen päättää jokainen aina itse. Siksi olenkin sitä mieltä että jokaisella saa olla oma mielipiteensä valkoisesta väristä, sen trendikkyydestä, tylsyydestä, tarpeellisuudesta ja määrästä. 

Omakotivalkoinen_22012016_0776.jpg

Omakotivalkoinen_23022016_1924%20%281%29

Alla linkit kahteen aiemmin kirjoittamaani postaukseen, joiden takaa löytyy mm. ajatuksia valkoisesta sisustuksesta sekä vinkkivitoset valkoisen lapsiperhe- ja eläinkodin siistinä pitämiseen:

http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/09/valkoinen-on-mun-lifestyle

http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/04/valkoinen-sisustus-lapsiperheessa

Huomenna tulossa postausta pienestä juhlahetkestämme kivan blogiarvonnan saattelemana, joten tulkaahan visiitille! Ihanaa viikonloppua kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Lainaus: Hanna Jensen / Glorian Koti)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg